Кълна се, че те обичам (Juro que te amo)

„Juro que te amo" е една история за любов, за страст, за обещания и интриги, в центъра на която стои Виолета Мадригал.

Виолета Мадригал е красива девойка, която живее в селото Пуерта дел Сиело заедно с родителите си, Амадо и Антония, братята си Хулио и Даниел и сестра си Лия. Някога, нейното семейство е било едно от най-богатите в селото, но се сблъскват с лицемерни хора, който преди са ги обичали и уважавали, но след нещастието, което ги спохожда, само ги унижават.

Хустино Фрегосо е най-могъщия и развратен човек в селото. Натрупал е богатството си чрез мръсни сделки, които разклащат стабилността на компанията Cobre, собственост на семейство Мадригал. Тази ситуация облагодетелства съпругата му Малена Фрегосо, която се възползва максимално от положението си на новобогаташка, както и на дъщеря му Мариела, която използва всяка възможност, за да унижава Виолета.

Амадо винаги е обвинявал Мариано Ласкано за своите нещастия. Преди време те са били съдружници в златарско ателие, но той е решил да оттегли целия си капитал, след като годеницата му Антония решила да се раздели с него, защото не го обича, за да се омъжи за Амадо, нейната истинска любов.

През годините, Амадо предава тази неприязън към Мариано на децата си, най-вече на Хулио и Виолета, без да обръща внимание, че той се е оженил и има семейство далеч от тях, далеч от всичко, за което е мечтал. Между него и съпругата му Леонора няма любов, а децата му - Ренато, Пабло и Ивана, мислят само за себе си.

След смъртта на Амадо, животът на Виолета става още по-тежък, тъй като се налага да се бори с враждебността на околните. Тя се опитва да изпълни обещанието, което са дали с брат си на смъртния одър на Амадо - да работят, за да спасят семейството си от бедността.

Мариела Фрегосо не престава да унижава Виолета, но вече има и още една причина - борбата й за любовта на Макс, съблазнител без съвест, в когото тя смята, че Виолета е влюбена. Но само докато не се запознава с Хосе Мария, приятен, добър и трудолюбив младеж, който от първия миг разбира, че Виолета е жената на неговия живот.

Хосе Мария решава да се бори за любовта на Виолета, но тя, донякъде заради своята неопитност, а и заради фалшивите обещания на Макс, вярва, че Макс е мъжа, когото обича. Хосе Мария не се предава лесно.

Докато Виолета се лута между любовта към двамата, неочаквано семейството й трябва да смени града, за да живеят с Ласкано. Там те се сблъскват с открита враждебност от страна на Фауста, лелята на Леонора, която измисля различни интриги само заради извратеното си желание да се забавлява, докато ги гледа как страдат. Това е особено труден начин за Виолета и близките й да израснат, но те имат едно преимущество - те са задружно семейство, в което всички се обичат и подкрепят.

Източник: www2.esmas.com