Скъпоценния Хуан (Juan joyita)

Хуан Вентура е бил само на 8 години, когато е вярва, че Раят е да остане в имението „La Herradura“. Там израстват щастлив с родителите си, работници в ранчото. И с Томас и Лукресия Кабайеро, внуците на Елена, господарката.

Лукресия е неговата първа любов. Една споделена любов, най-вече защото на 8 години различията в класите не е препятствие. Но за миг този рай се разрушава.

Носят се легенди за това, че в имението съществува съкровище и за проклятието, което тегне над това съкровище. Денят, в който Елена Кабайеро открива бащата на Хуан да издирва съкровището, нещастие сполетява двете семейства – бащата на Хуан Вентура е убит, а Томас Кабайеро изчезва.

Минават двадесет години, след които Хуан се завръща в имението „La Herradura“, за да отмъсти за смъртта на баща си. След като разбира, че Томас все още е изчезнал, той решава да заеме неговото място. Само така могат да се отворят вратите на имението и сърцата на членовете от семейство Кабайеро. Но неговите намерения да търси справедливост се сблъскват с едно препятствие – сърцето на една жена.

Няколко дни след като пуска в ход плана срещу семейство Кабайеро, Хуан се среща отново с Лукресия и също както в детските години, той се влюбва в нея, без да знае, че е сестрата на мъжа, чието място е заел.

Измамата и лъжата, които в началото изглеждат толкова лесни, се превръщат в кошмар. Хуан, който сега се представя за Томас, трябва да избере между това да продължи с фарса, докато не постигне отмъщението си или да се подчини на сърцето си и да си върне жената, която обича.

Източник: www.sinopsisdetelenovelas.blogspot.com