Йорана (Iorana)

Фернандо Балбонтин се завръща на остров Паскуа 15 години по-късно, след като преди е избягал заради престъпление, което не е извършил, за да си разчисти сметките за смъртта на всички и за загубата на съпругата си. Той трябва да се изправи срещу най-върлия си враг: Лусиано Кокс.

Фернандо се връща, за да си отмъсти на Хосефина и Лусиано и да опита да си върне децата. За да им свали маската, Фернандо се представя за смъртно болен и разчита на помощта на известния лекар Аристидес Конча (който в действителност е самия той). По-късно се появява и Антоан Дюмонд, още едно от неговите превъплъщенията му по пътя на отмъщението.

Друг от водещите романси образува големия син на Фернандо, Кристиан Балбонтин и красивата Вия Аоа, местна двеойка, която изпълнява ефектни танци с песни и огън. Кристиан е водолаз, истинска звезда на острова. Той е израснал с уважение към всички форми и културата на остров Паскуа, до такава степен, че самият той се е превърнал в островитянин, наричайки се Ирити. Живее в пещера далеч от остров Овае – райско местенце, където той се установява, след като напуска дома на майка си Хосефина, когато тя се е омъжила за Лусиано.

На острова живеят различни хора. Сред тях е полицейския началник Дон Грегорио Пенялийо. Той е сформирал семейство със загадъчната и екзотична Долорес Паоа, от която има седемнадесет годишна дъщеря, Тая. Но това, което никой не знае в Рапа Нуи е това, че Грегорио Пенялийо не е бил ерген, когато е пристигнал по тези места – бил е женен за амбициозната Вирхиния Сото, от която също има дъщеря на 17 години – Сусанита.

На острова пристига наскоро дипломираният лекар Андрес Матурана и се нанася да живее в пансиона на Майк Аоа. Той пристига на острова изпълнен с идеализъм и ентусиазъм да служи на родината. Но той не подозира на какво ще бъде изложена неговата младост и неопитност в това общество.

Източник: www.tvn.cl