Анонимни неверници (Infieles anónimos)

Една история, изпълнена с комични персонажи, в която мъжете имат правото да изневеряват на половинките си, а жените, от своя страна, се научават да ги разкриват и наказват.

Алехандра и Габриел са съдружници в Клиника за анонимни неверници. Те са на път да приемат много болезнено решение – да затворят вратите на заведението, след като Мануел, последният им пациент, се отказва от лечението, което е предприел, за да се излекува от своята мания да изневерява. И те приемат това драстично решение след като Омайро, един техен служител, който се внедрява в Агенцията за помощ на неверници, установява, че положението там е напълно противоположно. Бизнесът е белязан от хиляди чудеса, а Мануел е благополучно приет и той успява да разкрие тайните на бизнеса.

Това, което Даниел не знае, че докато нещата се влошават, всичко може да се промени за миг. Той получава анонимно обаждане, с което го молят бързо да отиде до дома си, защото точно в този момент съпругата му му изневерява. Даниел се прибира в дома и установява, че човекът, който му се е обадил, има право. Той открива съпругата си в леглото с друг мъж и побягва навън много разстроен. Въпреки че има две деца, Даниел прави опит да се самоубие, но не успява и за това е откаран по спешност в една клиника в града. Но с неговия лош късмет, той се оказва настанен в клиниката, която е негова основна конкуренция.

Когато се събужда и научава къде е, вече е прекалено късно. Той се влюбва в Алехандра – психоложката, която се грижи за него. Тя научава историята на живота му, а той си обещава, че никога няма да бъде неверен, тъй като смята да отдаде на нея целия си живот. Най-лошото от всичко е, че за първи път в живота си той казва истината. От този миг Даниел има очи, сърце и мисли само за нея. Неговото обещание да не бъде с друга жена освен с Алехандра се оказва едно от най-трудните в историята, тъй като пред него се изправят много препятствия, най-вече издигнати от Ариосто, който много иска да се провали. Но Даниел е подписал своето желание да се отдаде завинаги на красивата психоложка и се бори против своите демони, за да не се поддаде отново.

Първата пречка е самата Алехандра. Тя мрази всички мъже и въпреки че Даниел не й е безразличен, тя отхвърля възможността за любов по етични и професионални причини. За това, докато води терапията му, тя се държи твърдо и не си позволява да се усмихва, дори бегло и не пропуска да покаже своето презрение към противоположния пол, най-вече когато Даниел разказва своето минало напълно честно. Именно тази честност карат Алехандра да оцени Даниел и да се влюби в него.

В това време, Ариосто показва своето притеснение и включва всичките си служители в издирването на съдружника си. Катерин, секретарката в Агенцията, успява с едно телефонно обаждане да установи къде се намира Даниел и това без малко да убие Ариосто, след като научава, че съдружникът му е затворен при най-големите им врагове. Той се страхува за живота му и се опитва да го измъкне от онова място.

Но Даниел е много щастлив на онова място. Освен това е влюбен. Той не иска да приключи тази история и решава да остане при жената, която е търсил цял живот и най-накрая е открил.

Източник: telecolombia.com