Безчестия (Infames)

Една история за секс, власт и корупция!

Какво е Власт!? Способността да налагаш волята си над другите?! Миг на удоволствие!? Възможността да манипулираш истината?! Или едно неконтролируемо желание?!

Властта е невярна... Сменя собственика си за миг... Властта развращава... Властта съблазнява... Властта не познава граници...

Но властта си има цена... която понякога е прекалено висока и може да унищожи живота... И докато някои се борят, за да я ограничат, други се борят да я задържат такава, каквато е.

Но отвъд парите и оръжията, кой контролира властта?!

Това е история за любов, отмъщение и вярност на една жена.. една жена, която не подозира какво ѝ подготвила съдбата...

Сара е адвокатка, която живее с годеника си Даниел. Тя е на път да защити магистратура. Нощта, в която Даниел ѝ предлага да се оженят, той умира. Сара е обвинена за смъртта на Даниел и благодарение на фалшиви доказателства е осъдена да лежи в затвора.

В затвора, Сара се сприятелява с наркотрафикантката Мария Еухения Текида, с помощта на която успява да избяга след като е лежала пет години в затвора. Решена да си отмъсти на онзи, който е убил Даниел и ѝ е отнел всичко, което ѝ принадлежи, Сара приема фалшива самоличност и се превръща в Долорес Медина. С безукорни препоръки (също фалшиви), тя се внедрява в Министерството на Финансите.

Като Долорес, тя успява да продължи с разследванията си. Всеки от Министерството на Финансите разкрива своята ужасяваща страна и се разкриват като потенциални врагове: младата Сол – готова да бъде параван за хомосексуалния сенатор Фелипе Санчес Трехо при условие, че се превърне в съпруга на някой важен; Касилда – способна на всичко, за да се превърне в лидер на мнението и за грам кокаин; Порфирио Сиснерос – прекият ѝ шеф, съблазнител от класа, перверзен и манипулативен тип, който използва лобизъм в политиката и се надява да стане следващия Министър на Финансите.

Единствената, която изглежда достойна за доверие в това гнездо на пепелянки, е кралицата на лобистите: Ана Легина – буйна и смела адвокатка от Синалоа, която е най-амбициозната от всички.

Долорес и Ана се привличат взаимно, имат много общи неща и накрая, влюбват се в един и същи мъж: Хосе Мария Барахас, новият политически съветник на Бенавидес... и също така, съветник на най-големия им врат и партиен опозиционер – Игнасио Кабейо.

Хосе Мария Барахас играе двойна игра, защото в действителност той е внедрен, също като Долорес. Истинското му име е Хоакин Наваро и е бил нает, за да разбие голяма мрежа за пране на мръсни пари от Испания, САЩ и Мексико, в която се включват по-голяма част от организираната престъпност в трите страни.

В това време, единственият контакт, който Долорес запазва с истинския свят, като Сара, е приятелката ѝ Аманда – адвокатка и самотна майка с разбит сантиментален живот. Аманда се замесва с Емилио Ферейра – уважаван журналист и решаваща част от пъзела, който разнищва Долорес.

Наближават изборите за президент. Всичко започва една година преди изборите. Хората от Хазната знаят, че властта, която притежават, е слаба и може да продължи, ако Хуан Хосе Бенавидес влезе в Президентството. И всеки е готов на всичко, за да го предпази чист.

Междувременно, в началото много неохотно, Долорес и Чема се влюбват един в друг. По пътя, те разкриват, че преследват един и същ враг: Властта зад Властта...

Трилър с покер като лайфмотив, където нищо не е това, което изглежда... Една история за власт и съблазняване, в която главната героиня разкрива женската психология и тъмните страни на корупцията в съвременно Мексико, потвърждавайки, че истинската власт е, и винаги е била, в ръцете на жените...

Източник: www.proceso.com.mx , www.cadenatres.com.mx