Кумири (Ídolos)

Идоли: всички имаме нещо за криене!

Андрес Баеса и младата му съпруга, София Лейтон, са решени да постигнат успех на всяка цена. Те разработват фалшиво похищение на София, за да получат от Артуро Монтесинос, пастрока на София, милион долара.

За целта, тя трябва да се скрие за няколко дни в скромния дом на Антонио Фигероа, счетоводител в компанията на Андрес, симулирайки отвличане.

В началото, всичко изглежда върви по „мед и масло", но всичко се усложнява по един много жесток начин, превръщайки мечтите на всички в нощни кошмари наяве.

Персонажите:

София Лейтон

Привлекателна и независима архитектка. Съпруга на Андрес и дъщеря на Исабел. Също като съпруга си, тя е обсебена от идеята да бъде милионерка на всяка цена и заедно с него измисля фалшивото похищение. Мечтае Андрес отново да бъде човека, в когото се е влюбила, но след като се запознава с Габриел Фигероа, интуитивно усеща, че животът й предлага втора възможност.

Андрес Баеса

Журналист, собственик на компания. Преди е бил поет и застъпник на правдата, но сега мисли само как да стане милионер. За постигането на тази цел, той е готов на крайни действия, като фалшиво отвличане на съпругата му, София, и съблазняване на тъщата му, милионерка. Използва наркотици и често се подвизава с Рейналдо, собственик на съмнителен бар.

Исабел Сеговия

Красива и елегантна, омъжена за Артуро, тя е майка на София и тъща на Андрес. Престава да работи в банката, след като се запознава с Артуро Монтесинос, клиент, който се влюбва в нея и който я отвежда да живее с него, предлагайки й всичко, за да я направи щастлива. Но след като се запознава с Андрес, съпругът на дъщеря й, не може да престане да мисли за него.

Хайме Монтесинос

Фотограф. Единственият син на Артуро. Живее в Холандия и се връща в Чили с важна и тайна мисия. Там се запознава със Соледад, компаньонка, и се обвързва емоционално с нея, давайки й пари за всичко, което пожелае. Хайме знае, че Андрес може да усложни всичко и решава да го разруши.

Габриел Фигероа

Наскоро дипломиран лекар. Син на Кармен и Антонио, голям приятел на Леандро. Той е пълна противоположност на Андрес Баеса. Радостен, обикновен, силен, изпълнен с идеали, той живее без противоречия. Неговата Ахилесова пета са жените, които го търсят и се влюбват в него. Една от тях е София.

Наталия Медина

Приятелка на Хавиер от университета. Чувствителна, импулсивна и обсебваща, тя се предлага да съблазни и завоюва бащата на приятелката си Хавиера, и успява. Дълбоко в себе си търси вниманието на околните. Може би заради това, тя се чувства привлечена от Херман, който представлява за нея всичко, което не е имала в детството си.

Леандро Рохас

Голям приятел на Габриел. Вечно влюбен в Денис. Изхранва се като шофьор на лимузината на Рейналдо, с когото вижда и друг свят, който за него преди това не е съществувал. Най-голямата му мечта е да стане актьор в еротични филми и я постига. Но това не му е достатъчно, за да бъде щастлив, защото няма най-скъпото му: любовта на Денис.

Соледад Салдия

Също като името си, тя е самотна жена, срамежлива и липса на качества. Работи като компаньонка и така успява да завладяваща за всеки. Това се променя, когато се запознава с Хайме и се влюбва в него.

Лусия Морено

По професия дизайнер. Лусия е независима, с добър вкус, възпитана и любителка на пътешествията. Но любовният й живот е пълен провал. Вечната приятелка на Росарио, която обича като родна сестра. Но всичко се променя в деня, в който й поставят диагноза „рак" и моли Росарио да прекара една нощ със съпруга й. След като това последно нейно желание се изпълнява, живота й, както и на всички около нея, поема в неочаквана посока.

Рейналдо Андерсон

Собственик на бар и освен това е доверено лице на Андрес - доставя му наркотици и жени. Той се е запознал с Андрес на фестивал на поезията в Стокхолм, където са били на една маса. От този момент те са станали неразделни.

Росарио Паломино

Публицистка. Омъжена за Хуан Пабло Мартинес от седем години. Съдружница на Андрес Баеса и Лусия Морено, нейната най-добра приятелка. След като научва, че Лусия е болна от рак и е на крачка от смъртта, Росарио й „отстъпва" съпруга си, за да прекара една нощ с него. Когато Росарио решава да си върне съпруга, тя разбира, че Хуан Пабло вече не мисли за нея, а за приятелката й.

Херман Доносо

Съпруг на Емилия Ескорса и баща на Хавиера. Рутината и навика на ежедневието разрушава връзката със съпругата му, въпреки големия успех в бизнеса. Всичко се преобръща, когато Наталия, приятелка на дъщеря й, се появява в живота му. Кръвта отново започва да препуска във вените му и той се чувства виновен заради това. Вината не му дава да живее спокойно.

Хавиера Доносо

Красива студентка по психология. Винаги е била мълчалива и изпълнителна девойка. Внезапно тя трябва да се изправи пред превратностите на съдбата, когато се сближава с Наталия без да подозира, че ще завладее мислите на баща й, нито че майка й променя своята сексуална ориентация.

Артуро Монтесинос

Успял бизнесмен, милионер и вдовец. Баща на Хайме. Преди десет години се събира с Исабел Сеговия, която е с двадесет години по-млада от него. Великодушен към съпругата си и доведената си дъщеря София, Артуро е много суров и дистанциран с всеки, който не е от неговата класа. Той обича София като истинска дъщеря и изпълнява всеки каприз на Исабел.

Денис Фигероа

Привлекателна секретарка с малко перверзни схващания за живота. Тя смята, че трябва да върви само на горе без значение какво трябва да прави, за да го постигне.

Хуан Пабло Мартинес

Адвокат. Женен за Росарио Паломино. Живее заради работата си и бракът му преживява тежки моменти. Двамата са много отчуждени, а и нямат деца. Случайно, и подтикнат от съпругата си, Хуан Пабло попада в задънена улица, когато се съгласява да прекара една нощ с Лусия, най-добрата приятелка на Росарио.

Монея Псико

Красива актриса в еротични филми, която е отегчена само да играе идеалната любов само на екрана. Тя мечтае да изживее такава истинска любов в реалния живот с Леандро Рохос, нейният екранен партньор. Истинското й име е Лаура Валдивия.

Антонио Фигероа

Счетоводител. Съпруга на Кармен, баща на Габриел и Денис. Радостен мъж, влюбен в съпругата си. Работи в компанията на Андрес, но се забърква в отвличането на София. Андрес, за да му затвори устата, предлага след това да му купи къща. Антонио за първи път скрива нещо от съпругата си и когато тя научава това, не може да му прости.

Кармен Аревало

Съпруга на Антонио и преподавателка по музика. Влюбила се е в съпруга си, защото той е бил добър, нежен и прозрачен човек. За това не може да му прости измяната му. За нея измяната е началото на края.

Емилия Ескорса

Изпълнителен директор в компанията на Андрес. Съпруга на Херман Доносио и майка на Хавиера. Емилия е отговорна, сериозна и спокойна жена, но от години не се чувства щастлива със съпруга си. Зад външния си вид, Емилия не дава свобода на истинските си сексуални желания.

Източник: www.tvn.cl