Наследниците Дел Монте (Hijos del Monte)

Една история за силни страсти, предателства и отмъщения...

В Rinconada del Monte настъпва края на спокойните дни. Петте братя - Хуан, Хосе, Педро, Гаспар и Лукас, са заети с поддръжката на имението, което в продължение на десетилетия е било издигнато от родителите им в най-важното и процветяващо в района. Те искат да продължат с разрастването му.

Заедно с Модесто, вечният и верен служител на семейството, братята се готвят да прочетат завещанието, което е оставил баща им, починал неотдавна. Това, което тези осиновени синове дори не са помисляли е, че в този толкова тъжен ден, животът им ще се преобърне и ще поеме по напълно различен път, по който те са задължени да вървят.

Когато адвокатът прочита завещанието и показва видеото с последните думи на Дон Емилио дел Монте, се появява Паула... дел Монте. Единствената биологична дъщеря, която не само получава своя дял от наследството, но и превръща дните на тези мъже в кошмар, а самата става една от най-желаните жени по тези места.

От този момент, положението в Rinconada вече не е същото. Паула пристига решена на всичко. Тя иска да си върне това, което й принадлежи. Тя е движена от отхвърлянето и игнорирането, което е преживяла от семейството на баща си. За това тя прилага плана си и всеки един от братята трябва да си плати за това.

Това, което Паула дел Монте не е очаквала е, че на това място, където винаги е искала да бъде и да се почувства като част от останалите, открива любовта, което променя завинаги нейните цели. За първи път в живота си, тя не може да контролира чувствата си, още по-малко своите емоции.

Плановете й се провалят, когато София Канядас, майка й, се появява и настоява Паула да изпълни обещанието, което е дала преди години - да получи всичко, което принадлежи на Монте.

Персонажите:

Педро дел Монте

Един от петте братя Монте, Педро е човек на живота, харизматичен, този, който е в центъра на всеки празник и който се бори постоянно за разбирателство между братята. Притежава сервиз в селото. Като дете е бил изоставен, защото е бил плод на извънбрачната връзка на високопоставена дама. За това постоянно критикува именно тази прослойка от обществото, която винаги го е отхвърляло. В любовта му върви. Въпреки привлекателната си външност, той сменя жените една след друга, защото не може да се влюби. Той ревностно крие своята тайна: винаги е бил влюбен в Хулиета Милан, годеницата на по-големия си брат. За това той се опитва да удави мъката си в алкохола и с появата на Паула дел Монте той се впуска в невероятни интриги, за да попречи на брака между Хуан и Хулиета.

Лукас дел Монте

Най-малкият от братята, които са се заели да го отгледат. Винаги е бил добър ученик, добър човек и най-голямото щастие за него е да работи на открито и да се грижи за конете. Идеализирал брат си Хуан, на когото се възхищава и когото уважава. Харесва ранчерос и пее заедно с Джони, Амадор и Гуадалупе. Пристигането на Паула дел Монте събужда заспалите му чувства и той изпитва страстно влечение към нея, което предизвиква голям проблем между братята. Заслепен от чувствата си към нея, той не забелязва истинската любов в лицето на Росарио Милан, която го обича тайно.

Хосе дел Монте

Хосе е мъж, който не остава незабелязан. Той е управител на имението. Склонен е към усамотение, амбициозен е и има сприхав характер. Въпреки че е благодарен на възможността, която му се предоставя в имението, той не може да забрави първите години от живота си, които е прекарал в сиропиталище. Заради това той е раздразнителен и се опитва да прикрива това, но погледът му го издава. Също и мълчанието. В постоянно съперничество с Хуан, най-възрастният от братята, към когото изпитва странна смесица от любов и омраза. Много привлекателен и той осъзнава това. Той знае, че може да има всяка жена. Въпреки всичко, той поддържа тайна връзка с Беатрис и понася тежки последствия, заради които е принуден да разкрие връзката им.

Хуан дел Монте

Най-големият от братята Дел Монте. Човек на думата, привлекателен, с благ характер и с талант за управление. Справедлив, правдив и очарователен. От съвсем малък е бил възпитаван от баща си Емилио дел Монте, че винаги трябва да поема отговорност за имението. За това той е станал агроном и сега се опитва да поддържа всичко на ниво. От дълги години поддържа връзка с Хулиета Милан, но появата на Паула дел Монте променя живота му. В деня на годежа си с Хулиета, се появява Паула и привличането между тях е мълниеносно. Тогава се разрушава неговия познат свят и той се чувства притиснат до стената: братята му и всичко, което са постигнали през годините, или страстта, която му предлага Паула.

Паула дел Монте

Единствената биологична дъщеря на Емилио дел Монте. Тъй като тя е извънбрачно дете, тя е израснала в самота и без бащина подкрепа. Това я е превърнало в хладна, пресметлива и крайна. Не се спира пред нищо, когато иска да постигне целите си. Тя не познава думата „страх". Естествената й красота завладява всички около нея. По образование е икономист. Никога не си е позволявала да обича. Пристигането й в Rinconada del Monte провокира различни реакции, но също така отприщва силни страсти. И когато е убедена, че с лекота ще накара Хуан да се влюби в нея, плановете й поемат в неочаквана и за нея самата посока.

Гаспар дел Монте

Четвъртият син на Монте, който идва от север. Грижи се за лабораторията за мляко, а в свободното си време обича да язди коне и да участва в надбягвания. Той е единствения, който е бил близък с майка си. Сред братята, той е най-солидарен и благороден, изпълнен с добри чувства, въпреки че има буен характер. Голямата му любов е Гуадалупе, дъщерята на собственика на ресторант „Charrasqueado", за която иска да се ожени и да създаде семейство. Но не може. Тайна от миналото е настроило семействата Мардонес и Монте, също като в „Ромео и Жулиета". За това той пази в тайна връзката си с Гуадалупе. Той не смята да се откаже, докато тайната не излезе наяве и му позволи да живее спокойно с любимата си.

Източник: www.tvn.cl