Любовна магия (Hechizo de amor)

Лихия Валдерама е красива, самоуверена млада жена, която обичайно получава всичко, което иска. Баща й, Франсиско Валдерама, я е обградил с много грижи, може би в опит да поправи вредата, която й е нанесъл, когато тя е била много малка.

Въпреки че Лихия е израснала с мисълта, че е дъщеря на Ракела, съпругата на баща й, нейната истинска майка е Саломе Ернандес - жена със скромен произход, която се е влюбила във Франсиско, въпреки че той е бил женен. В съдбовната нощ преди 20 години, Саломе и Франсиско бягайки с дъщеря си и с куфар, пълен с милион долара, откраднати от него от компанията на съпругата му, преживяват автомобилна катастрофа.

Ракела отрива двамата влюбени съвсем случайно. Тъй като тя не може да има деца, без да му мисли много, отвлича малката Лихия. Франсиско става неин съучастник под заплаха да влезе в затвора за измама в една ужасна лъжа. Те съобщават на Саломе, че дъщеря й е мъртва.

Саломе не може да понесе болката и полудява, след което е настанена в санаториум.

Така, Лихия израства в разкоша на дома на семейство Валедарама с една майка, която е много хладна към нея и баща, който много я обича, е много слаб и изпълнен с угризения.

Една различна история се развива в едно село на няколко часа от столицата. Това е историята на Мабел Алкантара - красива млада жена, на която животът не е това, което би трябвало да бъде. За разлика от Лихия, Мабел е израснала бедна и дива. Отгледана е от добросърдечна двойка, които поемат грижите за нея след смъртта на родителите й. Мабел дори не подозира, че е собственица на имението, в което често се промъква, за да краде манго.

Настоящият собственик на имението, Артуро Урбанеха Кастро, е изгонил родителите от собствеността им и това е довело до тяхното самоубийство. По ирония на съдбата, Мабел се влюбва в Луис Диего Урбанеха, синът на негодяя, който й е отнел това, което й принадлежи по право. Страстната любовна връзка на Мабел и Луис Диего им носи много проблеми.

Лихия открива мъжа на живота си. Това е Габриел Саласар. Двамата се влюбват един в друг, но връзката им е обречена, след като Ракела решава, че тя не е подходяща заради социалните различия между тях. Така съдбата изправя една срещу друга Лихия и Мабел.

Сладката провинциалистка, бременна от Луис Диего и бягаща от семейството, се премества да живее в града и случайно се запознава с Габриел. Той е трогнат от нейната нежност. След раздялата си с Лихия, той решава, че трябва да се погрижи за Мабел и дори й предлага брак...

Но до сватба не се стига. Двамата си дават сметка, че все още са влюбени в други - в Лихия и Луис Диего. След поредица от неочаквани обрати, двете двойки най-накрая откриват щастието си, а Лихия и Мабел разкриват какво животът така несправедливо е отнел от тях.

Източник: en.wikipedia.org/wiki/Hechizo_de_Amor