Грачи (Grachi)

Преподавателят Алонсо и подрастващата му дъщеря Габриела, по-позната като Грачи, се преместват, тъй като той получава работа в едно училище за деца с необикновени способности както в областта на изкуствата, така и в науката и спорта, в което ще учи и Грачи.

Но историята не е толкова проста...

Тази история започва в епохата на колонизацията, в един град, в който са живели предците на Грачи. По онова време, пра-прабабата на Грачи се влюбила в млад морски капитан. Той отвърнал на нейната любов и след кратко ухажване, двамата се сгодили. Това събудило ревността на една млада съседка, която също се влюбила в капитана и в деня на сватбата изрекла ужасно проклятие. Според проклятието, първата жена, родена от този съюз, ще бъде вещица, за нещастие на капитана. Но са минали години и в генерациите не се е родила нито едно момиче, докато не се появява на бял свят Грачи.

Още от съвсем малка, като бебе, на Грачи започват да се случват странни неща... необясними, като например това, че може да премества предмети без да ги докосва, предизвиква дъжд в къщата, променя цвета на дрехите си, предсказва нещата преди да са се случило и понякога има способността да чете мислите на най-близките ѝ хора. Родителите ѝ не успяват да си обяснят тези феномени.

Нещата се случват като магия и Грачи никога не се е научила да контролира силите си... просто се свикнала да живее с тях, въпреки множеството проблеми, които предизвикват. Тя използва своите сили, за да подрежда стаята си само като си го пожелае... да се появи на небето прекрасна дъга, когато е тъжна... нещата понякога се развиват добре, а друг път има ужасяващи последствия.

С пристигането в новия град, Грачи се запознава с Матилда и от началото на историята, между двете се заражда съперничество не само заради любовта на Даниел – шампион по гмуркане и гадже на ревнивата Матилга, но също така за господството в училището, най-вече в групата по танци, в която и двете членуват и в която всяка иска да наложи своя личен стил.

Даниел не обръща особено внимание на Грачи, защото е напълно очарован от Матилда, но връзката между тях се пропуква и Даниел, малко по малко, започва да разкрива преимуществата на Грачи, докато не се влюбва безумно в нея. От този момент, Матилда се превръща в основен враг на Грачи, защото смята, че ѝ е откраднала любовта на гаджето. С помощта на майка си, тя използва стари семейни трикове, за да „омагьоса“ Даниел.

Но Грачи не изостава. Когато открива стар дневник, който е принадлежал на пра-прабаба ѝ, освен че научава за миналото на семейството си, тя открива една „рецепта за омагьосване“, която може да се противопостави на триковете на Матилда и нейната опасна майка.

Скоро се развихря една война на магии... любовни заклинания... и омайвания, с които целят да спечелят любовта на Даниел... така героите се оказват в много забавни ситуации.

Източник: www.comarex.tv