Капчица любов (Gotita de amor)

Исабел, позната като Чабелита, е изоставена пред портата на едно сиропиталище малко след раждането ѝ. Там тя израства сред шегите на другите деца и лошото отношение на строгата директорка, Хуста.

Един ден, съучениците на Чабелита ѝ показват фалшив акт за раждане и тя се изпълва с надеждата да има семейство. По тази причина, тя избягва от сиропиталището и се отправя към град Мексико, където смята да потърси предполагаемия ѝ баща.
 
Хесус е бедняк, който обикаля по улиците на големия град, докато един ден не се появява сладката Чабелита, която му заявява, че той е неин баща. Така започват да създават връзка баща-дъщеря.
 
В това време, Мария Фернанда – жена от видно семейство, не спира да издирва дъщеря си, която ѝ е била отнета при раждането (бащата е Улисес Аредондо).
 
Съвсем случайно, Мария Фернанда се сблъсква с Чабелита и Хесус. Тя е убедена, че това нежно момиченце е нейната изгубена дъщеря и започва усилена битка, за да си върне малката, без да подозира, че любовта ще постави нещата по местата им.
 
Една детска история, която предизвиква сълзи и смях със забавните приключения на симпатичното сираче, което се бори, за да осъществи мечтата си: да има собствен дом.
 
Въпреки лошото отношение, липсата на обич и внимание, ентусиазмът и оптимизмът на Чабелита никога не свършват. Тя раздава нежност и любов на хората, които са около нея, поради което я наричат Капчица любов. Благодарение на непреклонния си дух, тя постига това, за което винаги е мечтала: дом.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Gotita_de_amor