Удар под кръста (Golpe bajo)

Може ли една жена да се възстанови след жестокото отношение на собствения си съпруг, след злоупотребата на властен мъж, отблъскването на дъщеря й и да започне с надежда един нов живот?!

Силвана е зряла, талантлива и умна жена, която се сблъсква с ударите на живота в една история, която комбинира силата на духа на човека, способностите на жените и благородството на чувствата.

Една история за срещи и раздели, в която Силвана се бори, за да се реализира като жена, да се изправи срещу интригите и мачизма на съпруга си с помощта на една нова любов.

Силвана и Андрес са женени от 20 години и имат една дъщеря – Джина. Силвана обича своя съпруг, но връзката им не върви заради неговия тежък характер. В голяма степен, Андрес е такъв заради факта, че се чувства човек от по-нисша класа и не може да понася таланта на съпругата си в модния дизайн, както и невъзможността му да получи добър пост в компанията, в която работи.

За това, никой не подозира, че моделите, които той представя, в действителност са изработени от Силвана. Андрес се опитва да се възползва от симпатията и красотата на Силвана без дори да се замисля за последствията от своето честолюбие.

Леонардо е впечатлен от жената и се опитва да я спечели с разрешението на своя служител. Родриго, синът на Леонардо, се запознава със Силвана и е завладян от нея. Когато Силвана се противопоставя на съпруга си, той й признава, че е способствал за срещите й със шефа му. Това разочарова силно Силвана и тя решава да се раздели с него.

Тогава започват проблемите за Силвана. Джина, дъщеря им, я обвинява, че има връзка с друг. Силвана намира убежище в дома на Еухения, майка й, която се преструва на любяща и всеотдайна майка. В действителност, тя също се възползва от уменията на Силвана като дизайнер и започва малък бизнес с дрехи за младежи, който скоро се превръща в голяма компания.

Родриго е женен и има две прекрасни деца. Той се чувства много самотен, защото съпругата му е прикована в едно болнично легло в кома от две години. Малко по малко, връзката между Силвана и Родриго се задълбочава и двамата си дават сметка, че се обичат, но сянката на Исабел (съпругата на Родриго) стои между тях.

По-късно, Силвана научава за съществуването на баща си, Гонсало, който се разкайва и решава да предложи защита и обича на дъщеря си. След първия миг на отблъскване, Силвана прощава грешката на баща си, който има болно сърце. За да се грижи за него, тя се премества да живее с баща си.

Много интриги се заплитат около Силвана: Леонардо, Андрес и Патрисия, са само част от персонажите, които действат против нея.

В един момент, смъртта на Исабел помрачава живота на всички. Въпреки това, не може да повлияе сериозно на любовта, която изпитват Силвана и Родриго един към друг, която покълва в сърцата им зрънцето на една нова надежда... 

Източник: www.tvazteca.com , www.comarex.tv