Джина (Gina)

Новелата разказва за живота на Джина, проследявайки три фази от живота ѝ.

Първата започва през 1956 година, пред младостта ѝ, в един квартал в северната част на Рио де Жанейро, където Джина посещава Института по образование. Изморена от постоянните караници с мащехата ѝ и полу-сестра си Зелинда, тя решава да напусне къщата.

Втората фаза се развива през 1958 година и описва момента, в който девойката заминава да учи в САЩ, след като преживява любовно разочарование с любимия си Марсело. Джина решава да се посвети изцяло на рисуването и приема предложението на приятеля си Олегарио – известен и заможен търговец на изкуство, да се премести в Ню Йорк, където да усъвършенства техниката си. Там, тя се запознава с Фернандо – бразилски дипломат, в когото се влюбва.

Третата фаза на новелата се развива през 1978 година и показва социалното израстване на Джина. Омъжена за Фернандо и майка на две деца – Елена и Жоржи, тя също така става известна като художничка. През тази фаза, тя има проблеми с децата си и трябва да се бори срещу интригите на завистливата Миртес, която започва да разпространява слухове, с които цели да разруши живота ѝ.

Източник: memoriaglobo.globo.com