Близначки (Gemelas)

Теленовелата разказва историята на две сестри, разделени при раждането и отгледане в напълно различни среди: Лучита Ривера и Доминга Васкес де Акуня.

Преди 28 години, Хуана Ривера умира при раждането на близначки. Момичетата са предадени на Хосе Ривера – единственият брат на починалата, който решава да даде едната от близначките на Мануел Васкес де Акуня, защото няма всичко необходимо, за да отгледа племенниците си.
 
Мануел приема новородената, плод на любовната му връзка с Хуана Ривера, представяйки я като осиновена дъщеря пред съпругата си Гуадалупе. По този начин, Доминга израства сред лукс, пътувания и всякакви удобства, което я е превърнало в една фиролна, разглезена и егоистична жена.
 
От друга страна, Хосе Ривера поема грижите за малката Лучита като я отглежда с всеотдайност, работейки усилено като таксиметров шофьор. Така, младата жена изгражда артистична кариера като певица в една група за кумбия ранчера наречена „Vicho y las Gaviotas del Norte“ (Вичо и Чайките на севера), чийто вокалист и композитор Вичо Еспиноса е нейно гадже.
 
Всичко се променя за двете, когато неочаквано задържане на Доминга в Испания излага на риск договор за милиони, който Мануел е на път да подпише с писателя Антонио Мартинес, който на свой ред е годеник на дъщеря му. Така, Мануел спуска в ход план за намиране на заместник на Доминга, докато тя излезе на свобода.
 
Въпреки всичко, това, което изглежда е идеалния план, се проваля, когато Ренцо Мартинес – братът на Антонио, се събужда след двегодишна кома. Ренцо се събужда с тежка амнезия, без да подозира, че брат му Антонио се е възползвал от случилото се с него, за да присвои ръкописа на книгата, която днес има голям успех.
 
Лучита Ривера принудена от дълговете за лечение на един чичо, приема предложението на Мануел и приема самоличността на Доминга, вярвайки че това заместване ще трае само няколко дни. Но да се превърне в Доминга Васкес де Акуня се оказва много повече по-сложно, отколкото си е представяла.
 
Разкъсвайки се между двата свята, докато се опитва да продължи напред със собствения си живот... а в същото време между нея и Ренцо се заражда истинска любов, заплашена от истинската самоличност на Лучита и от страстта на Вичо, който не е готов да изпусне възможността да превърне групата си в най-добрата за всички времена....
 
Една история, в която прошката, срещата на два свята и страстта към пеенето и музиката, са подлагани на изпитания всеки ден.

Източник: https://es.wikipedia.org/wiki/Gemelas_(telenovela) , https://www.fandom.com/