Извън контрол (Fuera de control)

Силвана Малдонато е 18-годишна девойка, която живее в къмпинга Буенаветнура близо до езерото, на един час от Сантяго, в езерното село Аурора. 1987 година е. Заедно с най-добрия си приятел – Родриго Дуарте, мечтаят един ден да напуснат селото, за да живеят в големия град.

Родриго и Силвана се обичат, но животите им са много различни. Докато Силвана е една либерална девойка, малко безразсъдна и с лоша репутация, родителите на Родриго са платили образованието му в колеж за младежи от заможни семейства в Сантяго.

В Сантятго, където завършва четвърти курс, Родриго има недостижима любов – Валентина Сервантес, която е лидер и президент на курса. Но Валентина има група от много специални приятели начело с ужасната Сарита Мелафе, годеникът й Алваро Виялобос и най-лошият от групата, Аксел Шумакер, който е много популярен сред младежите и има самоунищожителен манталитет.

Родриго и Валентина, по вина на групичката от приятели, нямат възможност да бъдат заедно. Остава малко време до края на годината и празненството по случай дипломирането може да се окаже тяхната последна възможност.

Силвана почти постоянно е наказана от родителите си, заради това че се държи зле. Клюките за нейните авантюри се носят навсякъде, включително и в Сантяго. По време на празненството по случай дипломирането, Сарита открива, че както Аксел, така и Алваро, познават Силвана, по-позната като Златния зъб в селото, и двамата са имали нещо общо с нея.

За отпразнуват завършването, учениците от Колежа Андалусия решават да прекарат няколко дни край езерото. Предвиждат се дни, изпълнени със спомени и сбогувания, моменти на емоция и обич. Но в къмпинга Буенавентура се случва точно обратното.

На фона на невероятните пейзажи, в Аурора се носят много легенди. След изчезването на двама млади в пещерата Портата на Дявола, започват да се носят много слухове за призраци в района. Това не пречи на младежите да се втурнат в къмпинга и да се отдадат четири дни на купон под звуците на модни музикални групи.

Последната нощ на престоя им, ужасената Сарита Мелафе открива, че Силвана е незаконна дъщеря на майка й Маделин и планира да си направи жестока шега, която има за цел не смях, а много болка и прилича повече на отмъщение.

В бара на Аурора, Аксел съблазнява цяла нощ Силвана и се опитва да я убеди, че любовта му е истинска. Той й казва, че има изненада за нея в къщата за лодките, където се крият Сарита и Алваро, които искат да я изплашат.

Дванадесет години по-късно, жертвата на тази шега се връща в Чили. И не се връща точно, за да си спомня, а за да си разчисти старите сметки...

Източник: www.emol.com