Огън в кръвта (Fuego en la sangre)

„Fuego en la sangre" е историята на трима братя - Хуан, Оскар и Франсиско Рейес, които пред гроба на сестра си, Либия, се заклеват да отмъстят за нейната смърт. Либия умира при странни обстоятелства, след като е била съблазнена от Бернардо Елисондо. За да изпълнят своята клетва, те отиват в имението на семейство Елисондо, готови да си отмъстят. Но след неочакваната конфронтация с Дон Агустин Асеведо, тъстът на Бернардо, те са длъжни да построят къща в имението на семейство Елисондо.

С намерението да разследват човека, който е виновен за смъртта на Либия, те започват работа по къщата (заемайки мястото на истинските работници) и скоро се сблъскват с трите дъщери на Бернардо Елисондо: София, Сарита и Химена, както и с консервативната Габриела Асеведо, неговата законна съпруга.

Тази среща променя курса на отмъщението на братята. Те решават, че вместо да извършат престъпление, заради което в крайна сметка те ще пострадат, по-добре ще е да съблазнят сестрите и да ги накарат да страдат - по този начин смятат, че ще възмездят всички страдания, които е преживяла любимата им сестра Либия. Хуан трябва да съблазни София, Оскра - Химена, а Франко - Сарита.

Но съдбата е предвидила различно развитие на събитията. Братята са омагьосани от жените, които се оказват напълно различни от техните представи.

Хуан открива в София една чувствителна и наранена жена, която животът е обрекъл на нещастие, след като е била принудена да се омъжи за Фернандо Ескандон, когото не обича, след преживяна трагедия. Хуан и София имат силни сблъсъци, които ги запращат безвъзвратно в една непозната и за двамата територия - тази на голямата и истинска любов. Но Фернандо не е готов да се откаже от постигнатото - бракът му със София му е донесъл много придобивки.

Оскар отива в Химена своята половинка, динамична девойка, която е изпълнена с желание за живот, присъщи на нейната възраст. Връзката им е хармонична, изпълнена с чувства и еротизъм. Влюбват се до полуда един в друг още в първия миг.

Франко и Сарита откриват, че са създадени един за друг. Но тяхната връзка е застрашена от миналото в лицето на Росарио Монтес - певица, която е имала връзка с Франко преди години. Франко се изправя пред сложния избор коя от двете жени да избере, което създава проблеми в отношенията му със Сарита, а Фернандо се опитва да задържи Росарио за себе си, въпреки странното й минало.

В дома на семейство Елисондо братята се запознават и с Ева, която дълги години е прислужница в къщата и е била любовница на Дон Бернардо - тя пази голяма тайна; Дон Агустин, дядото на сестрите Елисондо, който е прикован към инвалидна количка и води постоянни битки с Габриела; и Отец Тадео, свещеникът от града, който започва да разкрива мрачната тайна от миналото.

Всички герои преживяват много тежки ситуации, много конфликти, срещи и недоразумения, докато братята Рейес се изправят пред въпроса дали да продължат с обещанието, което са дали пред гроба на сестра си Либия, или да бъдат с жените, които обичат, загърбвайки миналото.

„Fuego en la sangre" е история, където всякакви човешки чувства - както благородните, така и най-извратените, са въвлечени във водовъртежа на страстите.

Източник: en.wikipedia.org/wiki/Fuego_En_La_Sangre