Математикът Франсиско (Francisco el Matemático)

Защото животът е въпрос на физика-химия!

„Francisco, el matemático" е телевизионен сериал, заснет в няколко сезона, които се развиват в рамките на столичен колеж, в който се показва работата на родители и настойници, които често се сблъскват с учителите, които постоянно се борят да променят света, в който моралните ценности са много слаби.

Историята се върти около живота на учениците в държавен колеж, където те завързват приятелства, познават любовта, амбицията, споделят мечти и разочарования и вярват, че създадените връзки в колежа продължават и след завършването.

Бягство от училище, ранна бременност, младежки банди, силни контрасти между различни социални класи, бракове, дипломирания, влизане в университета, в трудовия свят и в армията. Това са някои от темите, които се засягат в този сериал.

Чрез връзката учител-ученик се показва преподавателят като човек, който смесва личния си живот с този на своите възпитаници.

Приятелството е важна част от историята. Именно благодарение на приятелството, героите успяват да се справят в трудни моменти. Новите ученици откриват приятели по труден и изпълнен с изпитания път.

Младежки алкохолизъм, отговорността в сексуалните връзки в ранна възраст, насилие в семейството, продажба на наркотици, проблеми между учители и ученици, любов и учение - това са темите, засегнати в тази голяма колумбийска продукция, която в продължение на пет години има голям успех.

Източник: www.tvcolombia.com