Флорисиента (Floricienta)

Това е историята на съвременната Пепеляшка - Флор. 20-годишното момиче е принудена да търси каква да е работа, за да преживява. Но вместо да чака приказния принц на бял кон, който да се появи и да я спаси, Флор сама се отправя в търсене на любовта.

Майка й умира, но тя знае своята истинска история. Тя знае, че е дъщеря на Сантиян, важен бизнесмен, който също наскоро е починал. Сантиян се е оженил за Малала, преследвачка на състояние, амбициозна и враждебна жена, от която, по времето, когато е ражда Флор, той е имал вече дъщеря, Делфина.

Флорисиента, бавачката на децата на Фритценвалден, се подготвя за сватба с по-големия им брат, Федерико, но той умира в автомобилна катастрофа, докато се е опитвал да спаси живота на Граф Крикораган, Максимо Аугусто Калдерон де ла Ойа.

Флор има много мечти и се надява да постигне частица от щастието, но е принудена да запази духа си, за да се грижи за децата на Фритценвалден, за което обещава на Федерико да ги пази от дяволската Делфина на всяка цена. По тази причина, Флор е принудена да приема работата в дома на Фритценвалден, изправяйки срещу мащехата си и сестра си, които искат да я унищожат повече от всичко друго на света.

В същото време, когато Федерико отива в Рая, Бог му дава възможността да се върне на Земята в тялото на графа, за да го направи по-силен и да му вдъхне кураж за нещо, което той не е имал кураж - да се изправи срещу злото и да защити Флор и останалите деца. Федерико обяснява на Бог, че би било добре неговия дух да научи Максимо как да чувства и как да обича. Така той успява да направи така, че Графът да подпише документи, според които той отговаря за собствеността и децата му. Изведнъж графът се оказва в едно семейство, което не познава, тъй като след като подписва документите, изгубва паметта си. Изненадващо, въпреки че изглежда той се е отдръпнал от семейство Фритценвалден и всичките си задължения, Максимо започва да се държи по начин, който е странен за него: изведнъж осъзнава какво означава любов към семейството и най-вече към Флор.

Флор попада в подобна ситуация. Тя мрази Максимо и начина му на живот, защото той е пълна противоположност на „приказния принц", когото тя се надява да срещне: шовинистичен женкар, който мрази да работи и да има каквито и да е отговорности. Но в същото време, Флор не може да избегне това, което изпитва и което не може да разбере. Като начало, прехвърчанията на искри между двамата, когато са заедно. Така че това нарастващо привличане тя се опитва да скрие.

Въпреки всички трудности, които се налага на Флор да преодолее, тя не губи своя дух и веселие. Тя решава да възобнови своята група, с помощта на хората. Те започват да играят в училища и болници, помагайки на всички като по този начин им връщат вярата чрез музика и радост.

Делфина, която забелязва, че графът се влюбва във Флор, прави всичко възможно той да се влюби в нея и по този начин да отстрани завинаги от пътя си Флор и да постигне така желаното социално положение в обществото. Делфина не разбира, че рано или късно Флор ще открие в графа любовта, която е изпитвала към Федерико. В този момент Флор ще открие, че зад живота и смъртта, истинската любов винаги надделява. Любовта, която винаги е в края на приказките, накрая ще се случи...

Източник: www.crismorenagroup.com.ar , www.serials.ru