Флорисиента (Floricienta)

Разбира се, ако Пепеляшка беше момиче от XXI век, нейният път към щастието щеше коренно да се различава и вместо да чисти край огнището, тя ще си търси работа, за да преживява и няма да моли феята или кръстницата си за дрехи, карети, а за време и възможност, за да прави това, което й харесва в живота.

Освен това, няма да живее, чакайки приказния принц, а ще тръгне сама да го търси и вместо да я спаси, тя ще изчака времето, за да се промени.

И фактът е, че мъжете винаги ще търсят своята сродна душа, без значение дали е красива или красива, богата или бедна.

Най-важното в края на краищата е, че любовта съществува, за да може животът да бъде приказка за влюбените и че съдбата винаги се намесва, за да ги раздели, независимо дали по икономически причини или заради различията в начина им на живот.

Въпреки всичко, когато любовта се появи и започне да се засилва, нищо не може да се направи. Съдбата се е намесила!

По тези причини и предходните размишления, „Floricienta" е историята на момиче, което се бори за възможността да се издържа сама, тъй като не може да разчита на никого - майка й е умряла, оставяйки я напълно сама и без баща, който е умрял преди години.

При тези обстоятелства, Флоренсия трябва да се пребори с различни трудности в работата, трябва да се примирява, а в същото време постоянно попада в тежки ситуации, които са изпитания за нейната сила и характер. Но също като в приказката, тя не знае, че съдбата пази голяма тайна и че животът ще й предложи възможности, които тя не е очаквала.

Нашата красива главна героиня познава любовта в лицето на Федерико, който е точно това, което тя е очаквала, но накрая се сблъсква с мъж, който е неспособен да показва чувствата си заради характера си и ударите, които са го сполетели в живота.

С развитието на историята се появяват хора, които застават между двамата и които правят всичко, за да ги разделят. Но има някаква висша сила, която смята, че двама души заслужават да са заедно и историята завършва така, както се очаква - Флоренсия и Федерико се събират, защото любовта им е толкова силна и е способна да се пребори с враждебността.

Персонажите:

Флоренсия Фацарино (Сантиян)

Чувствителна жена, особено когато става дума за другите, защото приема всичко и във всичко се намесва. Често плаче, въпреки че за нея това не е проблеми и много бързо се възстановява. Флоренсия може да плаче в един момент, а в следващия да се смее. Много темпераментна, заради което не остава незабелязана. Много се усмихва и прави големи усилия, за да се въздържа. Майка й я е отгледала в свят на мечти и фантазии, за да я защити от болката. Но по тази причина - прекалено много мечтае и си фантазира, тя няма нужда от доказателства, за да вярва. Нейна слабост е да събира различни амулети - според нея, баба й я е запалила, а тя (баба й) е имала връзки с феи, които са я защитавали. Флоренсия мисли по-бързо, отколкото говори, поради което не рядко не намира подходящата дума и допълва мисълта си с жестове и мимики. Забавлява се, когато другите се опитват да разберат какво иска да каже. Обича да пее и танцува. А също така да бяга, скача... Не обича да стои мирна. Ненавижда скуката и е готова да предприеме каквото и да е, за да се развлича. Много е „шумна" - говори и се смее на висок глас.

Федерико Фритценвалден

Смъртта на родителите му, особено тази на майка му, остава огромен отпечатък в него. След това той се превръща в твърд човек, който се опитва да изключи от живота си всичко, което е свързано с чувствата. Управлява семейните компании и огромното състояние, което е оставил баща му. Въпреки че се опитва да бъде твърд със семейството си, често непокорството на по-малките му братя го обърква. Има всичко, за да успее във всяка сфера, но не го използва с жени. Трудно му е да показва обич. Делфина, годеницата му от две години, го упреква за това, че не е достатъчно ласкав с нея. Дълбоко в себе си, Федерико чувства, че любовта е чувство, което ще го накара да страда, също като баща му след смъртта на майка му. За това се бои да се влюби и да разкрие чувствата си, но животът му поднася изненада. Среща Флоренсия - жизнерадостна девойка, която е готова да даде всичко, за да обича и да бъде обичана.

Делфина

Дъщеря на Малала, която не е показала особена любов към нея още от момента, в който са й предали детето; Малала е разбрала, че животът я компенсира заради това, че не е успяла да намери мъжа на живота си. Делфина е фриволна и порочна, а това, което най-обича във Федерико е мисълта някой ден да се превърне в Госпожа Фритценвалден. Очаква с нетърпение деня, в който Федерико ще й предложи брак и е способна на всичко, за да постигне целта си (да се омъжи за Федерико). Превръща се в основния враг на Флор. Най-добрият й съюзник е Педро, шофьор, който се влюбва до полуда в нея, а и Делфина се подсигурява, съблазнявайки го, за да изпълнява всичко, което тя поиска. Живее заради външността си. Взирайки се дълбоко в себе си, тя открива най-големия си талант: съблазняването. Използва го умело и обикновено получава това, което иска.

Малала Торес Овиедо

Вдовица на Сантиян. Честолюбива и в действителност никога не е обичала съпруга си, а се е омъжила за него след като се е разочаровала от Раул и Титина. Светлината за очите й е Делфина, а презира и не дооценява по-малката си дъщеря, София. За нея, София е същата като баща си, а Делфина е жив неин портрет. Всичко хубаво, което види, го желае само за себе си. Няма съмнения, много пресметлива, манипулативна. Опитва се да прави зло през цялото време. Симулира здравословни проблеми, за да привлече вниманието на дъщерите към себе си. Приема се за кралица и се стреми всички да се отнасят с нея подобаващо. Ръководи се от хорското мнение. Прави усилия, за да понася братята на Федерико, тъй като иска той да се ожени за дъщеря й, за да обедини формално семействата и да ръководи тази империя. Никой не смее да й противоречи, с изключение на Делфина. Именно заради това я уважава. На моменти изпада в депресия.

Тересита Рамос - Титина

Жизнерадостна и динамична жена. Не може да пази нищо. Била е приятелка на Малала от детските години, но нещата се променят, когато се влюбва в Раул, годеникът на приятелката й. Двете прекратяват приятелството си и Титина се омъжва за Раул. Тогава е станала приятелка на Маргарита, майката на Флор. Маргарита й е помогнала да преодолее проблемите през първите години от брака й, когато не е можела да забременее. След години идва дългожеланата бременност - ражда се Дамян, познат като Manga. След раждането на сина й, започват сериозните проблеми в семейството. Накрая се е развела с Раул, въпреки че дълбоко в сърцето си тя продължава да го обича. Флор и Дамян са приятели от съвсем малки и Титина приема Флор като своя дъщеря. Много обича да критикува, изпълнена е с предразсъдъци, но в действителност е много добра.

Франко

Много повърхностен младеж, който заради добрата си физическа форма и приятен външен вид, му определят завидно положение сред жените. Добър спортист и постоянно участва в тенис-турнири. Умен, смел и изобретателен. Често действа преди да мисли и така разваля настроението на останалите. Жените са неговата слабост и е способен да направи всичко заради тях. Влюбва се във Флор малко след като се запознава с нея и за разлика от брат си Федерико, той е способен да разкрие своята любов и чувства. Това предизвиква проблеми между тях двамата.

Николас

По характер е пълна противоположност на брат си Франко - винаги премисля нещата преди да действа. Всички го смятат за компютърен специалист, тъй като прекарва пред компютрите много часове. Много добър студент и се посвещава на учението всеки ден. Има ниско самочувствие и комплекс, че е грозен, което му пречи да има връзки с момичетата. Когато за първи път се влюбва, той не е способен да се противопостави на нещата и както се очаква - просто се скрива зад компютрите, взема решение да поддържа кибернетична връзка с момичето, в което е влюбен, от страх да се разкрие и от страх да не я разочарова.

Мая

Тя е момиче, глезено от братята си и по тази причина е непокорна и капризна, винаги иска да властва над останалите и да постига това, което иска. На път е да се превърне в прекрасна жена. Горда е и никога не показва слабост, дори и да умира вътрешно. Обича да предизвиква братята си и по този начин да се оказва в центъра на вниманието. Влюбва се в Чачо, приятел на Флор, и тяхната връзка се люшка между нейното отхвърляне и неговата любов. И двамата имат усещането, че докосват небето (рая), но много скоро се приземяват, когато Федерико открива за тяхната връзка и показва на Чачо, че Мая е все още е момиче, за да мисли за момчета.

Мартин

Сериозен, самовглъбен, много прилежен младеж и добър ученик. Прави психоанализа на семейството си и използва този анализ като механизъм за защита. Опитва се да разбере всичко и да оправдае това, което може да обезпокои него или братята му. Много чувствителен и често има нужда някой да го прегърне, да покаже привързаност към него. Много строго спазва хигиената и реда. Най-добрият в училище, в клуба, сред другите в дома, но полага огромни усилия, за да постигне това.

Томас

Интелигентен, но и малко чудовище, което изисква всички да се грижа за него, тъй като е капризен и позволява на братята си да го защитават, защото е най-малък. Винаги измисля нещо и никой не може да се спаси от неговите „пакости". Действа, без да се замисля за последиците. За него няма значение нищо. Не може да приеме смъртта на родителите си. Чувства се много самотен.

София

Наивна. В началото иска да бъде лоша като сестра си, но не успява. Чувствителна и емоционална. Трудно се държи твърдо за дълго време. Възхищава се на силни личности като Делфина, от която се бои и се подчинява за всичко. Когато се запознава с Флор, е очарована от нея. Приема я за свой съветник и помощник при освобождаването си от потисничеството на майка си и сестра си. Мечтае за приказния принц. Влюбчива и си представя филм с всеки свой кандидат. Изпълнена с комплекси, чувства се бледа сянка на семейството си, но най-много се потиска от външността си и слабия си характер. Нищо, което казва или мисли не е достатъчно добро.

Матиас

Най-добрият приятел на Федерико, освен това негов адвокат и дясната му ръка. Федерико му се доверява безусловно, тъй като Матиас не е способен да направи нещо срещу него или да го предаде. Връзката между двамата е толкова силна, че всеки един от тях е способен дори живота си да даде за другия. Двамата обичат да се забавляват заедно. Матиас често е съучастник в пакостите на малките Фритценвалден. За него те са неговото семейство, а за малките той е като чичо, много по-обичан от най-големия им брат.

Manga

Истинското му име е Дамян, но предпочита да му казват Manga. Простодушен, защитник на майка си Титина и Флор, която приема за своя сестра, каквато никога не е имал. Родителите му са се развели, когато той е бил много малък и въпреки че Раул се появява много често в живота му, Manga е привързан повече към майка си. Великодушен, с открито сърце и приема нещата от живота с лекота. Най-голямата му добродетел е, че той умее да слуша и да дава съвети. Ако някой негов приятел има проблем, той дава всичко от себе си, за да му помогне, но не винаги успява. В постоянна борба с майка си е, защото тя не иска да приеме, че той е пораснал и се отнася с него като с малко момче.

Рената - Ната

Пее и танцува в групата на Флор. Не се е решила да опита да бъде певица, защото е много несигурна в себе си. В началото на историята, тя завижда за любовните истории на другите, защото се чувства самотна. Има добро сърце и винаги се стреми да постигне разбирателство в групата. Най-добрата й приятелка е Клара, от която няма никакви тайни.

Чачо

Най-възрастния в групата. Момичетата и парите са неговите големи страсти. Бърз е с числата. Неговият девиз е: „Нищо не е безплатно в този живот." На моменти е много нещастен, но другите от групата го ценят и знаят, че никой не може да управлява толкова добре парите като него. Честен е и за това приятелите му се доверяват.

Клара

Най-добрата приятелка на Ната, но в същото време пее и танцува в групата на Флор. За разлика от Ната, Клара е много злобна и отмъстителна. Кокетка. Осъзнава колко е красива и знае, че момчетата си умират за нея.

Грета Бетовен

Около 60-годишна, но така и никой не знае точно. Грета не е кокетка, но много ревнива към личността си. Родена и израснала в Германия. Произлиза от семейство от средната класа, но с желание за величие: баща й й е казвал, че е потомка на голям музикант. След огромно любовно разочарование, тя се е отказала от любовта и пречи на всички около нея да разберат нейните чувства. Останала е в Германия, за да се грижи за майка си. Влага всички пари, без да си оставя и петак. Не си е направила труда да научи езика, защото има намерение някой ден да се върне в страната си. Но това не е много вярно, защото няма огромно желание да се завръща в страната си, където никой не я чака. Повече от 10 години работи за семейство Фритценвалден като тяхна икономка. Видяла е как се ражда Томас и е била свидетелка на порастването на всички. Обича момчетата и е готова да даде живота си за който и да е от тях, въпреки че е ясно за всички, че нейният любимец е Николас. Смесва майчината обич с изключителна строгост. Дисциплина, добри маниери, отговорност - нейни отличителни белези. Никога не отстъпва от убежденията си.

Антоан

Елегантен и спретнат. Научил се е да готви в ресторанта на родителите се още като дете. Смята се за майстор-готвач и за това иска всички в имението да се отнасят към него с уважение. Постоянно се кара с Грета. Егоистичен и дребнав, но всъщност има златно сърце. Най-голямата му слабост са момчетата и често става техен съучастник в пакостите. Преживял е любовно разочарование, но не го е споделял с никого и за това, отношението му към Грета може да се интерпретира като тайна любов.

Педро

Произхожда от семейство от средната класа, което винаги е искало да се издигне социално. Мечтата му е някой ден да живее като богаташ и да се отдаде на живота. Осъзнава своята привлекателност и я използва, за да постига целите си. Преди няколко месеца е можел да започне работа като шофьор на семейство Фритценвалден, но не му е допадала идеята да носи униформа и да слуша упреците на Грета. Щастлив е, когато работи на открито и може да ходи по къси гащи или гол до кръста, когато може да покаже своите мускули. Увлича се по Делфина, по-голямата дъщеря на Малала, но тя никога не може да го приеме на сериозно и само го използва като свой съюзник и съучастник.

Роберта

По различни причини тя е живяла на улицата и добре се е справяла, докато не среща Флор и от този момент стават неразделни. Заради тежкия живот, който е водила, Роберта понякога размишлява като възрастна и е способна да каже и най-жестоката истина. От самото начало се привързва към Федерико и намразва Делфина и Малала. Най-големият й приятел е Томас. Двамата са просто „взривоопасна" комбинация.

Раул

Бивш съпруг на Титина и „ябълката на раздора" между нея и Малала. Добър е, но не му стига смелост, за да се противопостави на живота. Иска да бъде най-добрия баща за сина си, но винаги се кара с него. Същото става и с Малала - когато отново я среща, иска да поднови връзката си с нея, но Малала само го използва, за да получи информация, а след това напуска живота му. С Титина не може дори две думи да размени без да се скарат.

Източник: www.canalrcn.com