Кръвожадни (Feroz)

„Feroz“ разказва историята на Соледад Гутиерес – решителна преподавателка, която се премества в Сантяго от Темуко заедно с трите си деца: Лео, Дамян и Бенхамин, в търсене на по-добро бъдеще и финансова стабилност.

Семейството пристига в „Rinconada de Peñalolén“, където Соледад се среща отново с Гилермо Бернард – нейната голяма младежка любов, който сега е милионер и собственик на мястото. Гилермо е изоставил Соледад преди повече от двадесет години след като й е предложил брак, без да даде обяснение. Тя никога не е знаела истинската причина за раздялата им: Гилермо се е превърнал в върколак и е трябвало да се отдалечи от нея, за да не я нарани.

Сега Гилермо е успял и безскрупулен бизнесмен и има страстна връзка с Киара, чувствителна жена-върколак, която е способна на всичко, за да задържи Бернард до себе си и да го отдалечи от Соледад.

В университета, Лео и Дамян се запознават с Аманда и започват да се борят за нейната любов, докато тя остава между двамата братя. Лео – интересен и загадъчен младеж, я привлича от първия миг, а Дамян – млад съблазнител, в който се крие голямо сърце зад своята хладина, но успява да я спечели със силния си характер.

И така, Луната си играе със сърцата в една история, изпълнена със страст и невъзможни любови. Обикновени хора, които трябва да се борят срещу своите демони и природа, за да могат да обичат.

Персонажите:

Гилермо Бернард Рикелме

Води двойнствен живот. От една страна той е пресметлив бизнесмен, успял предприемач с изтънчени вкусове и съблазнител. Но в действителност той е върколак, който е подвластен на своите животински инстинкти, но никога не е събуждал подозрения. Гилермо винаги постига това, което иска и не смята да позволи на никого да му попречи на плана си да си върне Соледад, неговата младежка любов.

Соледад Гутиерес Лейва

Решителна жена, която след смъртта на съпруга си – Андрес Крус, се е посветила на отглеждането на трите си деца. Майка, която може да се превърне в лъвица, когато става дума да защити семейството си. Въпреки мъката си, тя трябва да се показва силна пред децата си. Идеалната майка, приятелка на децата си, с които е способна да говори на всякакви теми. След като овдовява, тя не е допуснала никого до сърцето си, но когато отново среща Гилермо, нещата се променят.

Лео Крус

Чувствителен младеж, който обича усамотението. Превръща се в мъжа в къщата след смъртта на баща си и най-много той помага. Въпреки своята спокойна личност, не остава хладен пред хората, които са му близки, благодарение на фотографията. Когато се влюбва, обича с плам и страст. След като се запознава с Аманда, между тях се осъществява връзка от първия миг.

Дамян Крус

Смел младеж, изпълнен с енергия, без граници, които да спазва и голям женкар. Силен и страстен. С изявена личност, съблазнителен, темпераментен и обича съперничествата, но дълбоко в себе си е неуверен. Завижда на брат си Лео, защото усеща, че майка му го предпочита. Обича майка си, но неговата безотговорност й носи безкрайни главоболия. Когато той и Лео се заглеждат по Аманда, неговото желание да спечели се засилва.

Бенхамин Крус

Неспокойно дете, хиперактивно, умно и с умение да се забърква във всевъзможни проблеми. Обсебващ и разсеян. Когато му хрумне някоя идея, не се успокоява, докато не постигне целите си. Експерт по филми на ужасите – жанр, на който се възхищава и е почитател. Лео за него е като баща и го приема като герой. Убеден е, че има нещо странно в „Rinvonada” и иска да разкрие какво е, дори се готви за лов на чудовища.

Аманда Карера

Умна девойка, със силен характер, решителна, независима, страстна и упорита. Изглежда, че няма никакви страхове, дръзка, директна и казва това, което мисли. Кисела и критична, Аманда има свой поглед върху нещата и е един вид аутсайдер. Учи журналистика и работи като сервитьорка в същото време. Обича фотографията и животните. Когато пристигат братята Лео и Дамян, тя се оказва в капана на две любови.

Анхела Карера

Брилянтна психоложка, но изгубена като жена, тъй като изглежда, че няма определен курс в живота. Единственото, което я кара да се чувства жива, е работата й и въпреки че е сестра на Аманда, не прилича по нищо на нея. Нестабилна, импулсивна, безотговорна и разхвърляна. Обича да се забавлява като яхва мотора си. Предпочита да загърбва проблемите си, да избягва забавленията и не знае какво е сериозна връзка.

Пабло Гутиерес

По-малък брат на Соледад, той е превъзходен лекар. Знае, че е по-умен от останалите смъртни и за това Пабло се държи авторитарно, създавайки и спазвайки свои собствени правила. Отговорен, той се контролира до съвършенство и въпреки че е добър лекар, понякога е непоносим. Привърженик на перфекционизма. Заради своята ирония и демонстративна антипатия, той е сложил край на няколко връзки.

Хасинто Фонсека Морено

Сериозен, не говори много, сдържан, спокоен и много верен, Хасинто от години е иконом на Гилермо. Голям съветник, услужлив и притесняващ се за шефа си, готов на всичко за него. Много недоверчив. Обича да се занимава с домашните задължения, той е готов на всичко за благосъстоянието и щастието на шефа си, на когото дължи живота си.

София Брунет

Сериозна жена, работлива, с инициатива, умна, прозорлива, хитра и решителна. Винаги се облича елегантно, с костюм в две части. Тя е коректна и човек на думата. София е новата лична асистентка на Гилермо, но не се разбира добре с Хасинто, иконома. Не иска да се влюбва, за да се разсейва от работата си. С непроницаем външен вид, тя крие минало, за което никой не знае.

Киара Монтеро

Всички я знаят като красива и талантлива художничка, която е правила изложби в чужбина. Амбициозна, манипулативна, хитра, отмъстителна и безжалостна. Киара е желана от мъжете от всички възрасти. Зад тази фасада на фаталната жена, съществува една неукротима жена-върколак, подчиняваща се на своите животински инстинкти. Иска всичко и го иска сега. Обожава свободата си. Иска Гилермо само за себе си и се превръща в ментор за Лео.

Олга Боладос

Весела и чувствена жена. Желана от мъжете, но е напълно вярна на съпруга си. Секретарка на Кармен – директорката на университета, и й помага в организиране на ежедневието си; винаги зависи от шефа си. Олга е изпълнителна жена, но също така обича да се забавлява, да пие и да си прекарва добре. Има гореща връзка със съпруга си Рене, но често кара дъщеря си Тина да се срамува от нея.

Рене Сануеса

Директор на полицията. Със силен характер, но не е социален тип. На младини е бил смел полицай, решителен, но с времето бюрокрацията и работата в кабинет са убили желанието му да преследва истината и след като става директор на полицията, целите му се променят. Има желание случаите да се разкриват бързо, за да се прибира на време в дома и да се наслаждава на усамотението със съпругата си Олга.

Тина Сауеса

Студентка трети курс по журналистика. Симпатична и очарователна девойка, най-добрата приятелка на Аманда. Обича да говори много, да се забавлява и е много нерешителна. Сладка и нежна, но има сериозни проблеми със самочувствието. Нейната страст е документалната и разследващата журналистика, което е наследила от баща си. Трудно й е да разговаря с баща си и се влюбва в много по-възрастен мъж – Томас, собственикът на ресторанта, в който тя работи като сервитьорка.

Хорхе Алфаро, Коке

Репутацията му го изпреварва: опитвал се е да бъде с всяка съученичка, но единственото, което е постигнал е постоянни отблъсквания и добра порция шамари. Когато влиза в университета, решава да обърне ситуацията и да се опита да спечели всяка от колежките си. Въпреки че е отблъснат от повечето от тях, той е решен да не се отказва, докато не изгуби девствеността си.

Начо Ирарасабал

Отдаден изцяло на футбола, той е харизматичен, но високомерен. Начо е манипулатор, сноб и съблазнител. Умее да лъже, гледайки право в очите. Суетен, той се притеснява много за външния си вид. Винаги се е разбирал с жените и не се изморява да си търси нови преживявания. Съблазнява Карен, най-добрата му приятелка, която попада в мрежите му и се влюбва безумно в него.

Томас Ернандес

Преподавател по фотография и признат артист. Симпатичен и нежен, той е заклет ерген. Успява да подлудява и очарова жените, с които се среща. Мъж, свикнал да се наслаждава на хубавите неща в живота: музиката, фотографията, природата, танците и хубава маса. Заглежда се по Соледад и веднага се заема да я съблазни. Когато се събира отново с децата си, той е принуден да има стабилна връзка с тях.

Габриел Ернандес

Резервиран, не особено комуникативен, затворен и малко тромав, когато става дума да изрази чувствата си. Габриел е идеалист романтик. Пише поеми, които крие ревностно и композира балади, които не се осмелява да изсвири пред никого. Неуверен младеж заради външния си вид, което му пречи да има връзки с жени. Обича да се облича в черно и да остава незабелязан. Не се разбира с баща си, който е пълна негова противоположност.

Йоя Ернандес

Хиперактивна и енергична. Като конска муха, Йоя е безкрайно упорита, настоятелна и решителна. Когато й хрумне нещо, тя не се изморява, докато не постигне това, което иска. Оптимистка и весела, тя е родена организаторка. Изглежда, че няма срам. Разбира се добре с Томас, баща си и иска Габриел, брат й, също да се разбира с него, след като отново се срещат.

Кармен Рамирес Руис

Егоистка, амбициозна, кариеристка и пресметлива жена, склонна към конспирации. Умее да използва своята съблазнителност за постигане на целите си. Решителна, настоятелна и доминираща. Директорка на университета, тя трябва да се справя с финансови проблеми и да предприема нужните мерки за разрешаването им. Живее с дъщерите си – Монсе и Иси, но не се разбира с първата, която я обвинява за това, че съпругът й Гонсало я е изоставил, въпреки че той й е изневерявал и е заминал с милионерка, оставяйки Кармен с всичките й дългове.

Роса Телиас Моралес

Добра приятелка, разбираща, умее да слуша и да дава съвети, но в същото време тя е нагла, слаба, никога не си мълчи и винаги казва какво мисли. Тя е бавачка в къщата на Кармен, но постоянно си търси причини, за да не работи и използва дъщеря си Карен, за да я прикрива. Добра приятелка на Монсе, дъщерята на шефката й.

Монсерат Тагле Рамирес

Умна и умела девойка. Тя е здраво стъпила на земята, знае много добре какво иска. Харесва й да се облича добре, с маркови дрехи и винаги най-доброто. Тя е разглезена и капризна девойка, която не познава граници. Свикнала е винаги да прави това, което иска и винаги да й казват „да“. Много привлекателна и знае това. Учи инженерна специалност и иска да свърши колкото се може по-скоро, за да стане независима и да се отдели от майка си. Голяма приятелка на Карен, която приема като своя сестра.

Исидора Тагле Рамирес

Решителна, доминираща и остроумна девойка. Тя е упорита, понякога върши неща, без да мисли за последствията. Не познава родителите си. Влюбва се за първи път в Бенхамин.

Ана Карен Телиас

Енергична и отстъпчива девойка. Вежлива и много симпатична. Улегнала и сериозна. Възпитана, добра дъщеря и добра сестра. Солидарна, тя обича да помага на другите. Най-вече на Монсе, която обожава и с която са израснали като сестри. Дъщеря на Роса, бавачката на Кармен, но е отгледана като дъщеря на шефката. Влюбва се безумно в Начо и страда мълчаливо, защото усеща, че тяхната връзка е невъзможна.

Лорена Саласар

Темперамента, привлекателна и уверена в себе си девойка. Крайно амбициозна. Не се страхува от никого и нищо, нито някой има прекалено значение за нея. Изглежда, че не се срамува или притеснява от нищо, все едно не изпитва никакви емоции. Като цяло, хората я обвиняват в безчувственост, защото прилича на жена, която върви през света и оставя след себе си разбити сърца. Но не го прави с лоши намерения, просто е изгубила интерес. Със съблазнителна усмивка, блестящ поглед и приятен маниер на говорене, Лорена знае как да провокира странни реакции сред мъжете. 

Източник: www.canal13.cl