Вечно твоя (Eternamente tuya)

Сан Николас е неголям град от селски тип, където се заражда история за приятелство и предателство между две красиви девойки...

Като деца, Антония и Сара са израснали в различни условия и единственото, което ги е свързвало е била тяхната дружба.

Антония притежава силен характер и въпреки че не е богата, тя е много щастлива. За разлика от нея, Сара живее сред разкош и удобства, без да й липсва нищо, но тя е нещастна и обременена от болезнени спомени от детството. Независимо че са толкова различни, съдбата ги събира и те са неразделни приятелки, докато една неочаквана любов не застава на пътя им.

След 21 години, Антония е в Сан Николас, където е живяла до завръщането на Сара от швейцарски колеж. Лелята на Сара, Агеда, е била нейна единствена настойница и тя продължава да прави всичко възможно по силите си, за да държи Сара далеч от „Ла Пуреса“ - семейното ранчо, и компанията за производство на растително масло, а още по-малко до Антония.

В деня, в който Сара се завръща, Антония се среща с привлекателен и очарователен мъж. Това е Давид. Той работи в най-крупната фабрика за производство на растително масло в страната. Това е любов от пръв поглед. В същия ден, Сара безумно се влюбва в Давид и той се превръща в непреодолима сила, която разделя двете приятелки.

Давид обича Антония, с която му е много добре. Той обича също така и Сара заради нейната страст и социален статус. Давид се изморява да се бори със своите съблазни и да се среща с двете жени и прави избор в полза на Антония. Но е принуден да замине за града по работа и това се оказва края на техните отношения, тъй като Сара, посъветвана от леля си Агеда, започва да изпълнява в живота своя коварен план.

Антония, която знае, че нейната голяма любов й изневерява с някоя в града, следва съветва на Сара и се връща при Хуан Пабло, най-добрият й приятел от детинство и му дава съгласието си да бъдат двойка.

Антония, Сара и Давид не подозират, че именно Агеда носи отговорността за последващите събития и разбитите им сърца. Въпреки привидната й мекост и безобидност, тя поставя капани за всички, които се изправят на пътя й. Нейната власт се крие в тайна, която тя ревностно пази. Агеда е единствения човек, който знае, че Бенхамин, братът на Умберто и собственик на „Ла Пуреса“ се явява биологичен баща и на Антония. Причината за ненавистта на Агеда се явява факта, че Бенхамин – единственият мъж, когото тя някога е обичала, е баща и на Сара, и на Антония.

Агеда продължава да изпълнява своя зловещ план. Рамон, политик и градски тиранин, напада Антония, подтикнат от Агеда, и се опитва да я вземе на сила. Антония се съпротивлява и удря Рамон. С мисълта, че го е убила, Антония избягва в града в търсене на Давид. Когато те отново се срещат, Давид демонстрира своята искрена любов към Антония. Изневярата на Давид го измъчва и той отново е изправен пред дилемата да избере една от двете любими жени, но само до мига, в който Антония не научава, че жената, която й е откраднала Давид, се явява нейната най-добра приятелка Сара.

Научавайки за предателството на своята най-добра приятелка и убита от мъка, Антония се прибира в дома си в Сан Николас, където продължава живота си. Тя получава надежда, въпреки разочарованието, когато най-неочаквано наследява състоянието на дядо си. Полученото богатство и увереността придават на Антония сили. Девойката влага парите в производството на растително масло, отглежда соя и развъжда добитък, което повишава производителността на Сан Николас.

Давид и Сара се завръщат в Сан Николас, за да се погрижат за наследството и да вземат под контрол „Ла Пуреса“. Именно тогава Сара научава за правата на Антония върху земята и акциите от компанията, тъй като Антония в действителност й е полу-сестра.

Предишните най-добри приятелки се оказват сестри и заклети врагове едновременно. Сара отказва да дели със сестра си ранчото, компанията и най-вече Давид. Но Антония има други планове по този въпрос. Тя е готова да се бори за това, което й принадлежи по право, в това число за Давид – любовта на живота й. Както винаги, до нея е Хуан Пабло – мъж, който е готов да се бори с Давид и да завоюва любовта на Антония.

Източник: www.intratv.net