Огнена звезда (Estrela de Fogo)

В град Жирасол се намира фазендата „Огнена звезда“ на Густаво Алваренга. Тя и животът на хората, които живеят в нея, са в центъра на историята. Фазендата носи името на коня, който Густаво е приемал за свой голям 'приятел', тъй като е бил пъривят, с който е изградил своята империя.

Густаво и Тадеу са израснали заедно. Тадеу е бил работник във фазендата, но след смъртта на бащата на Густаво и постоянните караници с новия му шеф, Тадеу е напуснал. Тадеу винаги е завиждал на Густаво, основно заради парите на приятеля си и защото той се е оженил за Естела, голямата любов на живота му. Тадеу се превръща във властен човек, но борбата между тях продължава.

Естела е много изтънчена жена и живее с Густаво, само за да поддържа имиджа си пред хората. Преди много години, двамата са се скарали заради самоубийството на бащата на Естела, за което тя смята съпруга си за отговорен.

Естела и Густаво имат три деца: Маурисио, Мануела и Бернардо.

Бернардо се сближава с Андрея, дъщерята на Тадеу. Тя обаче не забелязва голямата любов, която изпитва към нея скромния работник Вентания, син на готвачката във фазендата на Густаво, Женероза.

Минават четири години от смъртта на Густаво. Начело на фазендата „Огнена звезда“ е Естела и тя трябва да взема тежки решения, за да я спаси от фалит. В същото време, тя е открила нова любов – мистериозния Джулиано.

Освен че трябва да разрешава финансови проблеми, Естела трябва да се защитава от капаните на най-големия си враг – Тадеу. След като е отрязан окончателно от голямата си любов, властният бизнесмен става още по-жесток и не пести средства, за да разруши семейство Алваренга.

За да увеличи властта си, Тадеу решава да се кандидатира за кмет на Жирасол и да пребори силите си със съперника си Маурисио, син на Густаво и Естела, който е открил в политиката истинското си призвание.

Положението се изостря с началото на кампанията за изборите и разделянето на жителите на града. Една част подкрепя безскрупулния Тадеу, който прави всичко, за да бъде избран, а от друга – Маурисио, който има сериозен план за управление и ясни намерения... 

Източник: pt.wikipedia.org/wiki/Estrela_de_Fogo_(telenovela)