Шеметната Анастасия (Estrambotica Anastasia)

Анастасия впечатлява всички около себе си, които я наричат "Шеметната". Тя е забавна, спонтанна, динамична и непочтителна.

И това не е всичко, тя има две напълно идентични сестри. Три напълно различни личности, които си сменят местата постоянно, тъй като никой не може да ги различава коя-коя е.

Боровски е особено семейство, изпълнена с трагикомедии. Те са се посветили на света на бижутата и имат магазин на високо ниво. И всичко се върти около Анастасия, която е поставена в центъра на всичко. Всички я обичат, всички я мразят. Не е лесно да се приеме, че тя не произлиза от тази класа.

И независимо от странното й поведение, тя е много умна жена, която вижда в тъмните желания на съпруга си, Овидио Боровски, истинска заплаха.

Анастасия преживява общия за всички жени проблем: дали да продължи да живее в този ад или да се бори за свободата си и да свали маската на Овидио, като в същото време да разкрие истинската си любов към Аурелиано: един крадец на бижута, който успява да открадне и сърцето й.

Може би заради това, че е странна/шеметна, Анастасия успява да намери равновесие. Тя преживява троен живот, в който най-чистата любов е обвита в интриги, тайни и мистерии, които трябва да разреши...

Персонажите:

Анастасия (шеметната)

Тя е на 23 години, сестра на Александра и Каталина, но нейният открит характер и чар я отличава от тях. Тя се чувства като съвременна принцеса. Тя има страстна натура, много забавна е. Тя е едновременно добросъвестна, отдаваща се и почтителна.

Александра (глухонямата)

23 годишна, която независимо от физическите препятствия, тя е успяла и много е учила. Тя е жена с много прозорлива мисъл, с много изопачено чувство за хумор. Посветила се е на възпитанието на дъщерята на сестра си. Александра е мечтателна, но също така много спокойна и с богато въображение.

Каталина (боецът)

Тя е третата сестра. Тя е най-бързата, с много силен характер, но не се бои от нищо и е импулсивна. Тя е мечтателка.

Аурелиано (крадецът)

Незаконен син на стария Антонио и готвачката. Той е много подозрителен, обича да се развлича, много е хитър и романтичен. Той иска да промени миналото си, за да не го сочат хората. Той е много упорит.

Овидио (порочният ревнивец)

Той е на 24 години, много мъжествен, привлекателен. Той е по-малкия син на Агрипина и Теобалдо. Той се занимава с безопасността в бижутерийния магазин, учил е в Ню Йорк за полицай. Той е много ревнив и го наричат Бедствието, защото всичко прави с лявата ръка... Той не е много общителен.

Сантяго (семинаристът)

На 25 години, по-големият син на Агрипина и Теобалдо. Брат е на Овидио. Той иска да стане свещеник, но се жено за Виолета. Той е моралистът в семейството, съпругата му го мами с баща му.

Виолета (покаялата се грешница)

На 25 години е. Тя се омъжва за Сантяго, но е любовница на баща му Теобалдо. Тя е бременна и си мисли, че е влюбена в Сантяго. Виолета е мечтателка, много спонтанна, изобретателна и палава.

Дон Тоньо (старият манипулатор)

Той е на 70 години, патриархът на семейството, властен по характер и призвание. Именно той ръководи живота на останалите, все едно е кукловод. Много динамичен. Той никога не е искал да признае Аурелиано за свой син. Той е много обсебващ и използва това в работата си.

Констанса

Тя е много красива, но също така най-грубата и разсеяната. Тя е най-голямата дъщеря на Тоньо. Тя има две дъщери: осиновената Емилия и нейната Клементина. Тя не е много чувствителна, дори отмъква годеника на дъщеря си. Тя е дизайнер на бижута. Тя обвинява Анастасия, че е узурпирала мястото й в бижутерния магазин. Тя е самовлюбена жена.

Пиа (бохемката)

Тя е четвъртото дете на дон Тоньо. Психолог по професия. Тя е любовница на важен политик и има син от него, Николас. Тя е черната овца на семейството, не се интересува от бижутерния магазин. Грижи се за по-малката си сестра. Тя е много спокойна натура, заинтересована да подържа мира в семейството.

Грегория (болната)

Най-малката дъщеря на дон Тоньо. Тя е малко умствено изостанала, поради което се държи като 12-годишна. Тя е много сладка и невинна, но иска да се покаже много умна и общителна. Тя е единствената, която се сприятелява с Анастасия и Александра.

Агрипина (Посредствената актриса)

Съпруга е на Теобалдо и майка на Сантяго и Овидио. Тя страда от комплекса на звездите, но никога не е била известна, нито е имала особен успех. Тя влиза в театралния живот благодарение на парите на съпруга си. Тя е обявила война на Анастасия и сестрите й. Тя е много истерична.

Бромелия (властната)

Тази жена има малко военен вид. Съпруга е на Акилес и майка на Леон и Мариаграсия. Тя се мисли за единствената, която може да управлява семейните дела и именно заради това ненавижда това, че Анастасия е любимката на стария. Параноична личност, създава само конфликти.

Йоланда (самоотвежената готвачка)

Готвачката на семейството, майка на Аурелиано и Ядира, които се смятат за незаконни деца на стария. Тя е необикновена, много работоспособна. Обвинява Анастасия за късмета на сина си. Тя е много чувствителна.

Теобалдо (преувеличаващият)

Вторият син на дон Тоньо, съпруг на Агрипина и баща на Сантяго и Овидио. Той е ограничен. Администратор е на ювелирния магазин. Лесно изпада в паника и драматизира всичко. Много гръмко говори, с престорени жестове. Той ненавижда Аурелиано, защото си мисли, че той е един кариерист, който иска да заеме мястото му. Пасивно агресивното поведението показва, че е упорит, но неефективен и винаги в лошо настроение, често се прикрива зад примирението.

Акилес

Третото дете на дон Тоньо, баща на Леон и Мариаграсия, съпруг на Бромелия. Той е голям скъперник, обича да се държи формални и правилно. Той страда от преждевременна еякулация и властва над съпругата си. Той се държи много малодушно и несигурно, нервозен е и винаги е на ръба на нервна криза. Той е човек, на когото може да се гласува доверие, точен и методичен е, но това му пречи да се приспособява бързо към променящите се обстоятелства.

Мако (беглецът)

Мъж, който бяга от закона. Обикновен, грубоват, но и много привлекателен. Преди години той е обрал банка, за да може да тръгне след жена си, която е избягала с друг. Той приема Матео като брат. Той е най-добрия приятел на Аурелиано, с когото се е запознал в затвора.

Деметрия (мъжкараната)

Тя работи за безопасността на ювелирния магазин и е прекарала много години в семейството. Наричат я Macha, защото има мъжка външност. Тя е кръстница и защитница на Анастасия и сестрите й. Деметрия е предприемчива личност, способна е да се приспособява към промените и има средствата да се справя с всеки изникнал проблем пред нея.

Матео (адвокатът, приятел на всички)

Смирен, успял благодарение на таен благодетел (Мако). Той е негър. Има талант за работа. Той е влюбен в Констанса, но всички си мислят, че е с едната й дъщеря. Матео изпитва съчувствие, гореща и чувствителна натура, независимо от грубата си външност.

Емилия Маргарита (безцветната)

26-годишна, осиновена дъщеря на Констанса. Има спокоен характер, предана е, но е склонна да усложнява нещата заради своята неувереност. Голямата й любов е Матео, когото чака повече от 5 години. Тя се страхува да не остане стара мома. Има желание да е влюбена и да бъде оценена.

Хосеито (вестител на безопасността)

Служител на Овидио, със скромно потекло. Той е приятел на Ядира, но е влюбен в Клементина, богаташка от дома. Търси приключения, щастието си, развива интересна дейност, помага за подобрение на нещата и предотвратява страданието и болката.

Леон (маниака)

Семейният лекар. Той е на 26 години, син на Бромелия и Акилес, който тъкмо се е дипломирал. Ненавижда Аурелиано. Влюбва се в Александра. Той е нестабилен, няма самочувствие, настроението му често мени, а също така има проблеми с общуването.

Клементина (романтичката)

17-годишна девойка, ученичка, влюбена в Хосеито. Законната дъщеря на Констанса и втория й съпруг. Тя е спокойна, с богато въображение. Тя записва мечтите си, защото мисли да напише книга. Тя е много изобретателна и духовита.

Мариаграсия (непоносимата)

20 годишната дъщеря на Бромелия и Акилес. Отгледана е с идеята, че трябва да се омъжи за богаташ. Тя е напълно банална, много красива, но и тщеславна. Майка й е контролира, не е свободна. Тя търси истинското си призвание. Тя е импулсивна, безотговорна, аморална и неспособна да направи нещо, без да й се плати. Не може да създаде стабилна връзка с останалите.

Николас (интензивния)

17-годишния син на Пиа. Учи за степен бакалавър, носи Венецуела в кръвта си. Има свободолюбив дух, той е влюбен в братовчедка си Клементина, невъзможната му любов. Николас търси познание за всичко, търси и психическа стабилност.

Ядира (змийчето)

16-годишна, сестра на Аурелиано. Свежда всичко до борба между класите и живее, защитавайки правата си. Вярва, че е дъщеря на стария Тоньо. Тя не съчувства нито в добро, нито в лошо. Много рационална е и обвинява всички в безотговорно поведение.