Тези жени (Essas mulheres)

„Essas mulheres" е история, която се развива в района на Рио де Жанейро през XIX век.

„Essas mulheres" е историята на три жени и техните животи, променени от любовта. Това са Аурелия, Лусия (която сменя името си на Мария да Глория, когато става проститутка) и Мила. Те са приятелки и посещават уроци по френски и музика заедно. Мила е богата, а уроците на Аурелия и Лусия се плащат от Артур Тавареш до Амарал, важен банкер. След време, те са разделени от съдбата, но техните животи, колкото и различни да са, продължават да са свързани.

„Essas mulheres" разкрива света на Лусия, Аурелия и Мила - три много различни жени, с много различни характери, чиито животи са докоснати от романтиката и се променят напълно заради любов.

Аурелия е бедна млада дама, която живее с майка си и брат си в беден, но почтен дом, в градчето Санта Тереза. Тя се запознава с Фернандо Сейшас по време на танцова забава и се влюбва в него. Но заради финансови трудности, Фернандо е принуден да се сгоди за Аделайда. След като дядо й умира, Аурелия наследява огромно богатство. Въпреки огромното й богатство, тя се омъжва за Фернандо от любов и за да си отмъсти. По време на историята, тяхната история се справя с гордостта и фалшивото им щастие се превръща в истинско.

Мила е богата девойка, която не приема ограниченията и предразсъдъците на времето, в което живее. Тя е мистериозна. Поведението й е много странно, защото тя пази голяма тайна. Тя преживява ужасен конфликт с майка си, Леокадия, която мисли, че дъщеря й е луда. И така, тя преживява голямо психическо сътресение и е лекувана от д-р Аугусто - чернокож мъж, с когото имат скандална връзка. Заедно, те се опитват да победят социалните предразсъдъци и конфликти, за да изживеят своята любов.

Лусия е приятелка на Аурелия младежките години, от времето, когато е останала без майка и е заживяла с болния си баща и по-малката си сестра. Тя си мисли, че трябва да продава тялото си, за да събере пари за лекарства за баща си, а също така, за да не умре семейството й от глад. Заради този жест на щедрост, бащата на Глория я изгонва от дома им и тя променя името си с жена, която е умряла и така се превръща в Мария де Глория, най-известната проститутка в района, където живее. И така, един ден тя се влюбва в Пауло - богат мъж. Тя започва борба срещу социалните и нейните собствени предразсъдъци, за да изживее тази любов. Съдбата е много жестока към нея: нейният любим умира и тя се превръща в основната заподозряна за убийството му.

Техните животи са изпълнени с трудности, открития, победи и провали, но любовта ги научава, че щастието съществува и е възможно, стига да се борят за него.

Източник: www.recordtvnetwork.com