Надежда за сърцето (Esperanza del corazón)

„Esperanza del corazón“ е историята на Анхела, която с помощта на дъщеря си Лиса, се бори да продължи напред въпреки неуспехите, които ѝ поднася живота.

След смъртта на Франко, нейния съпруг, Анхела страда от лошото отношение на Лукресия, свекърва ѝ, която оттегля цялата си защита и помощ, докато не я принуждава на напусне дома ѝ.

Анхела, като истинска героиня, никога не спира да бъде позитивна и ентусиазирана, да се изправя пред трудностите с голямо достойнство и силен дух.

„Esperanza del corazón“ е историята, изпълнена с ритъм, в която различни персонажи се намесват в борбата за щастие на Анхела.

Всички персонажи изпълват дните с особена магия, където главна роля играе любовта, борбата на доброто срещу злото, търсенето на начин да се придържат към принципите си и на правилния начин да се противопоставят на злините на злодеите, винаги с подходяща доза сълзи, смях и музика...

Персонажите:

Лукресия Дуприс

Мартиарх на семейството, вдовица на Джанкарлос Дуприс – успял италиански бизнесмен, от когото има две деца: Франко и Лоренса. Собственица на империята Дуприс, госпожа от висшата класа. Жена без душа, която е свикнала да манипулира всички около себе си, възползвайки се с пълни шепи от огромното си богатство. Бивша приятелка на Орландо. Обсебена е от мисълта да не остарее, поради което тя е кралица на пластичната хирургия. Изпитва прекомерна обич към Франко, мрази ирационално Анхела и Лиса, но ви затваря очите пред злоупотребите на Криста и Диего, в когото вижда бъдещия наследник.

Анхела Ланда

Красива, сладка, последователна, симпатична и най-добрата майка на света. Изоставила е кариерата си на балерина заради Франко, посветила се е на това да го обожава, също както и децата си. Дава уроци по танци. Притежава силен характер и защитава своите убеждения. Когато Франко умира, Анхела става жертва на Лукресия, но се бори, за да продължи напред и по-късно открива нова любов.

Орландо Дуарте

Патриарх на семейство Дуарте, който на младини е бил известен актьор от киното и телевизията. Мъдър мъж, изпълнен с оптимизъм. Вдовец от много години, той се е посветил на грижите за сина си и внуците си. Не се разбира добре с Камила, чиито провали познава добре. Добър приятел е на Мариано и се опитва да подкрепя и обнадеждава семейството си с богатия си опит.

Франко Дуприс

Наследник на семейните компании. Обикновен, любящ, честен и голям борец за екология. Обожава семейството си и обича Анхела по един обсебващ начин, поради което е много ревнив. Подтиква децата си да преследват мечтите си и да не позволяват на никого да ги спира.

Мариано Дуарте

Биолог и следовател от UNAM. Красив, с голямо сърце, справедлив и благороден. Посветил е живота си на децата си и на екологията. Отказал се е от музиката, за да издържа семейството си. Има всичко необходимо, за да издържа съпругата си, поне да не разруши семейството. Баща за пример и помага на Алексис да се превърне в музикална звезда.

Лоренса Дуприс

Луда, без никакви граници жена. Осмелява се да променя реалността си с какво ли не (мъже, хапчета или алкохол), тъй като има ужасен брак с Алдо, повърхностна връзка с дъщеря си Криста и се чувства пренебрегната от майка си. Много тромава и дори глуповата. Не понася Анхела. Ужасна майка е и в миналото е имала любовна връзка със Силвестре, в резултат на която се е родила Бритни.

Алдо Кабрал

Много привлекателен, но груб, манипулативен и коварен мъж. Не става за нищо, безполезен и слага рога на Лоренса с всяка жена, която се изпречи на пътя му, включително и Камила. Работи в империята на Дуприс и иска да присвои бизнеса. Изпитва обсебваща любов към Анхела.

Камила Морено

Красива, амбициозна, завистлива, кариеристка и повърхностна. Решила е да се омъжи за Мариано, защото е бил най-интелигентният от нейните претенденти, но не разчита на него, парите не го интересуват. Изнудвачка и лъжкиня със сина си Алексис, преследвайки повече пари. Не се интересува и не се грижи за Били. Ужасна майка и непоносима съпруга, но е много добра любовница на Алдо.

Алексис Дуарте

Млад победител, супер-певец, кавалер, добър танцьор, изтънчен, обикновен и интелигентен. Алексис поддържа постоянна връзка по Интернет със своята муза, която се оказва Лиса. Аксел е притиснат от Лауреано, неговият представител, да стане голям артист. Той е чувствителен и обича да пише песни.

Лиса Дуприс

Красива, зряла, сладка и талантлива. Лиса е добра дъщеря, сестра и приятелка. Нейният характер е сладък и разбиращ и въпреки че не се оставя, нейното благородство я превръща в жертва на манипулациите на нейната братовчедка Криста. Мечтае да стане професионална танцьорка, но против желанията си се оказва влюбена в Алексис.

Криста Кабрал

Добра, красива и с голямо сърце девойка, добра танцьорка, но празна, капризна, лицемерна и обсебваща. Способна е на какво ли не, за да стане на нейното и да постигне онова, което иска. Голяма приятелка на Лиса, но се скарва с нея заради Алексис. Тя е любимата внучка на Лукресия и също така си играе с чувствата на хората.

Диего Дуприс

Наследник на суетата на баба си. Много е смешен в своето предположение, фен и последовател на Луис Мигел. Най-добрият му приятел е Мунье, също толкова повърхностен и вярва в него. Умен е и знае как да получи онова, което жадуват другите.

Алмита Дуприс

Остроумно и много симпатично момиче. Тя е оптимистичното и нежно сърце на семейството. Разбира се добре с Лиса и постоянно се кара с Диего. Повлияна от родителите си, тя винаги е готова да помага.

Силвестре Фигероа

Иконом на семейство Дуприс. Крайно флегматичен и официален. Женен е за Гладис и му коства много да съчетава работата и връзката си, тъй като са противоположни. Той е Робин Худ, който се бори за справедливост в полза на семейството на Анхела срещу алчността на Лукресия. Имал е връзка с Лоренса, от която се е родила Бритни, която е занесъл при Гладис и е принудил да я приеме като собствена дъщеря.

Гладис Гусман

Много приказлива и остроумна. Симпатична, жизнена, но недоволства срещу обществото. Наследила е стара тайна, един крем, който съдържа листа от специално растение и който прави перфектна кожата на лицето. Наранена е Силвестре, който я е принудил да приеме като сестра-близначка Абрил, която мрази и не губи възможност да унижава.

Брандон Фигероа

Чувствителен младеж, много галантен и изпълнен с живот. Шофьор и „момче за всичко“ в семейство Дуприс, благодарение на баща си, въпреки че продължава да учи. Добър син и брат, защитава Абрил от постоянните нападки от страна на Гладис. Можел е да стане голяма звезда, но е бил принуден да помага на семейството си. В началото вярва, че е влюбен в Криста, но когато тя си играе с него, той се разочарова и решава, че истинската му любов е Лиса. Бил е приятел на Алексис в продължение на няколко години.

Абрил Фигероа

Много сладка, благородна и добра. Нейната най-голяма мечта е да стане балерина. Въпреки че страда от отхвърлянето на Гладис, няма нищо против сестра си. Обожава Брандон. Абрил е предполагаемата дъщеря от връзката между Лоренса и Силвестре. Поддържа сериозна връзка с Диего.

Бритни Фигероа

Дръзка и изразителна. Не е лошо момиче, но със съгласието на Гладис и нейното желание да отслабне, постоянно превъзхожда сестра си, притиска я. Когато Абрил представя Диего, тя се „влюбва“ в него и това е началото на голямо съперничество, в резултат на което намразва Абрил.

Източник: televisa.esmas.com