Изумруди (Esmeraldas)

Виктория е село, което най-добре би било описано като зелен ад, в който властва най-силния закон, подхранван от алчността, която се пробужда от изумрудите.

Именно на това място пристига семейство Гереро. Алехандро, баща на Еикардо, Едуардо и Олга Гереро, се вижда принуден да заведе семейството си на това отдалечено място, където треската за изумруди предизвиква епизоди от огън и кръв, които се повтарят поколение след поколение.

Насред тази война, Алехандро трябва да се изправи още с пристигането си срещу Патрисио Ортега – големият шеф в района, не само защото имат противоположни принципи, но също така заради нещастието новодошлия да се загледа по най-желаната от Шефа жена.

Докато тази война се развихря във Виктория, Алехандро се изправя пред една от най-големите трудности в живота си: да се грижи за трите си деца, които пред очите му се обръщат срещу неговите принципи.

Едуардо се превръща в това, което Алехандро не приема – става амбициозен, разточителен и бездушен. Младежът е способен да се бие до смърт със собствения си брат за власт в района и най-вече за любовта на една жена.

Олга обърква пътя си и се омъжва за един, докато обича друг мъж. Тя е готова да даде живота си, за да спаси тази невъзможна за всички любов.

Рикардо, който, както изглежда, е единственият, който приема ценностите на баща си, извършва единственият грях, който проваля живота му за много години. Той се влюбва в забранена за него жена – съпругата на брат му. Тайната излиза наяве, когато тя забременява и никой не знае кой от двамата братя е бащата...

Тази сага има изгледи да няма край, когато се разгръщат три от най-кървавите войни, които са засегнали този район. И всички участници в тези войни преследват една цел: голямото богатство. Цел, създадена от Изумрудената Война...

Източник: www.caracolinternacional.com