Ескалона (Escalona)

Една история, която описва начина на живот, любовта, общуването, разочарованията и традициите през една интересна епоха в Колумбия – 50-те години на ХХ век.

Рафаел Ескалона е млад и привлекателен студент, композитор на вайенато, купонджия и почитател на музиката. Той се опитва да запази в равновесие връзката си Майе – най-красивото момиче, чувствителна и наивна девойка от село. Тя е изпълнена от ревност, която е предизвикана от веселия начин на живот на своя годеник, който не пропуска нови приключения.

Майе се чувства предадена и разочарована от любимия си и за това решава да отвърне на ухажването на Анастасио Еспуелас – зрял и енигматичен мъж, който я засипва с подаръци и не спира да ѝ се обяснява в любов, а от думите му лъха мистерия.

В това съперничество на полето на любовта, в която енигмата и текстовете на песни се сблъскват в борбата за спечелване сърцето на Майе, се замесват още хора. Сред тях са Старата Сара – мъдра жена, която е готова да даде живота си за съюза на младежите, или групата от приятели на Ескалона, които се превръщат в негови съучастници в приключенията; другари в припяванията и дори хора, който пее песните на младия композитор.

Успоредно с този любовен триъгълник се изживяват трудни и опасни любовни връзки, като забранената страст между Пипе Сокарас – контрабандист и приятел на Ескалона, и Десидерия – млада вдовица, приятелка на Майе, ухажвана от възрастен генерал...

Сериалът преплита в себе си драма, измислица, музика и прекрасни природни пейзажи и се опитва да пресъздаде и запази атмосферата на културата вайенато, давайки израз на неща като връзкарството, приятелството, играта, мачизма, честа, ухажването и разбира се, ритмите на вайенатото...

Източник: www.caracolinternacional.com