Бяхме шестима (2019) (Éramos Seis (2019))

Историята разказва за живота на едно семейство от Сао Пауло от средната класа през периода 1920-1940.

Лола е сладка жена отдадена на семейството. Омъжена е за Жулио, който се е амбицирал да стане богат и да си купи къща на Авенида Анжелика (Анжелика Авеню) в Сао Пауло.
 
Двамата имат четири деца. Ученолюбивият Карлош е гордостта на семейството, но има трудна връзка с Инес, чиято майка е против. По характер подозрителен, Алфредо живее в постоянни конфликти с родителите си, защото е непокорен и мрази по-големия си брат, или по-точно – ревнува от него. Разглезената Изабел шокира всички, когато започва връзка с Фелисио – много по-възрастен и по-беден мъж. Жулиньо копнее за богатство и социално издигане и когато вижда как може да осъществи мечтата си, се жени за Сорая – дъщеря на богаташа Асад.
 
След неочакваната смърт на съпруга ѝ, Лола се вижда принудена да продава домашно приготвени сладки, за да издържа семейството и да продължи напред.
 
Лелята по бащина линия – Емилия, е огорчена вдовица, но и милионерка, която никога не е помагала на близките си и живее в уединение с дъщеря си Жустина, за която се грижи, тъй като има психични проблеми. И за това не може да напуска дома си. Тя е изпратила по-малката си дъщеря Аделайде в Швейцария още като дете. Тя се връща вече пораснала и влиза в конфликт с майка си заради модерните си идеи. Дори настоява сестра ѝ да бъде по-социална. А заради сексуалната си свобода, тя скача в леглото на самия Алфредо.
 
В Итапетининга живее останалата част от семейството на Лола – майката сладкарка Мария, леля Кандока и сестрите ѝ Клотилде и Олда. Клотилде живее нещастно далеч от Алмейда, с когото е приключила всякакви отношения заради страх от осъждания, но се надява някой ден да събере кураж да изживее любовта си. А Олга мечтае да бъде част от висшето общество, но се омъжва за скромния фармацевт Зека под натиск от леля ѝ Емилия, която го наема да ръководи бизнес делата ѝ, обещавайки добро заплащане и хубав живот.
 
Шърли е вярвала, че е била изоставена бременна на младини от Жоао Араня, без да знае, че всичко е било замислено от майка му. След години, двамата се срещат и истината излиза наяве. За това тя, омъжена за Афонсо, който е приел дъщеря им Инес, се изправя пред тежката ситуация да се разкъсва от любов към двамата.
 
Най-добрата приятелка на Лола е клюкарката Жену – омъжена за послушния Виргулино, който прави всичко, което тя му нареди. Двамата са родители на Лусио, който е влюбен от дълго време в Изабел, и Лили, която никога не е имала шанс с Жулиньо, защото е бедна. И освен това тук е Марион – танцьорка от кабарето, любовница на Жулио, която съблазнява и Алфредо...

Източник: https://www.globo.com/ , http://teledramaturgia.com.br/ , https://pt.wikipedia.org/wiki/Éramos_Seis_(2019)