Бяхме шестима (1967) (Éramos Seis (1967))

В центъра на събитията е живота на Лола, от времето, когато до нея е съпруга ѝ Жулио и четирите им деца – Карлош, Алфредо, Изабел и Жулионьо, докато те израстват и тя се оказва в старчески дом.

Историята преминава през всички важни етапи от живота ѝ: тежката борба да отгледа малките си деца, смъртта на съпруга ѝ Карлош, проблемите на непокорния Алфредо, ранната връзка на Изабел с женен мъж, бракът на Жулиньо с богата девойка, до края на пътуването ѝ в дом за стари хора.

Сред толкова страдания, има някои хубави моменти за нея. Като приятелството на Лола със съседката Дон Жену, омъжена за Виржилио – едно забавно семейство. И пътуванията до дома на майка ѝ Дона Мария в Итапетининга в провинцията на Сао Пауло, където живеят сестрите ѝ Клотилде и Олга и леля Кандока.
 
Шарената Олга се омъжва за фармацевта Зека и двамата имат много деца. А Клотилде се влюбва в Алмейда – приятел на Жулио, но не успява да потъпче моралните стандарти на обществото, когато настъпва времето да започне сериозна връзка с него...

Източник: https://pt.wikipedia.org/wiki/Éramos_Seis_(1967)