Между живота и смъртта (Entre la vida y la muerte)

История за любов и объркване, при което една жена се влюбва в двама мъже с еднакви имена. Привидно са еднакви, но в действителност, притежават напълно различни личности...

Сусана Трехос – отговорна и всеотдайна лекарка със своите пациенти, е на път да се омъжи за Аднрес дел Вайе, адвокат със съмнително минало. Сусана е безумно влюбена в Андрес, а единственото, което той иска е, да я убие, за да си присвои цялото ѝ богатство.

Преди сватбата, Сусана получава бележка, в която Андрес се намира в едно селище на маи и е много болен, на крачка от смъртта. Като добра лекарка, Сусана решава да спаси любимия си. Но я очаква огромна изненада, когато открива, че болният не е нейният годеник – адвокат Андрес дел Вайе, а професор със същото име.

Докато Сусана се възстановява от объркването, истинският адвокат Андрес дел Вайе е открит изпепелен при пожар в апартамента на бъдещата му съпруга. За нещастие, една приятелка на Сусана се е намирала там и е умряла при пожара, поради което всички вярват, че женските останки са на Сусана.

Професор Андрес се оставя на грижите на Сусана, от които има нужда, за да се стабилизира и да избегне смъртта. Тя смята да си тръгне, когато той се възстанови напълно.

Дните минават и тя се вижда принудена да остане в селото, без да може да се върне в Мексико сити поради липса на транспорт. По време на престоя си при професора, двамата започват да се влюбват един в друг и чувствата им прерастват в прекрасна любовна история...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Entre_la_vida_y_la_muerte_(telenovela)