Енграсадиня (Engraçadinha)

Откриването на любовта предизвиква безброй събития в живота на чувствителната Енграсадиня, която се придържа към строги морални принципи, когато Арналдо пристига по разпределени, а тя се сгодява за Зозимо.

Едва на осемнадесет години, Енграсадиня успява да очарова всички, включително и най-добрата й приятелка, Летисия, годеница на братовчед й Силвия, в когото Енграсадиня е влюбена. Опасен любовен триъгълник, който се разпада, когато Д-р Арналдо разкрива връзката и напълно отчаян разкрива, че Силвио е негов син. Без лоши чувства, Летисия признава своята страст към Енграсадиня и всичко приключва с една трагедия: Силвио се самоубива, когато разкрива, че е спал със сестра си.

Това се случва в началото на 40-те години и обществото, въпреки цинизма си, не приема поведение, което излиза извън стандартите, по-специално когато става дума за секс.

След смъртта на Силвио, Енграсадиня дава обет пред Светия Дух и заминава за Рио де Жанейро.

Седемнадесет години по-късно, Енграсадиня е променила живота си и сега е протестантка. Тя е омъжена за Зозимо и възпитава децата си в строгите норми на религията. Въпреки че всичко изглежда наред, животът й можеше да бъде нормален, ако не съществуваше съжаление за миналото и ако дъщеря й, Силен, не приличаше толкова много на нея като млада. Докато Летисия успява да избегне атаките, нещата не стоят по същия начин със Силен.

Енграсадиня все още е много привлекателна жена, която се крие зад паравана на религията, опитвайки се да скрие греховете от миналото си. Тя се отдава изцяло на семейството и дома, но най-вече, в строгото възпитание на дъщеря си. Но сблъсъкът с миналото й събужда отново желанието й да се наслаждава на удоволствията.

Източник: www.teledramaturgia.com.br