В собствено тяло (En carne propia)

Частният детектив Леонардо Риванденейро посещава красива и изящна жена, която нарича себе си Магдалена Дюмонт. Тя разказва на детектива една много необичайна история, която се е случило преди много години - дъщеря й Естефания е била похитена.

Октавио Мюриел, съпругът на Магданела, е оставил откупа на определеното място, но вертолетът с похитителите се взривил и никой не е останал жив. Преди да избягат, престъпниците простреляли Октавио в ръката и от тогава той е с изкуствена ръка. Отчаянието подтикнало Магдалена към алкохола, но тя решила да спре и да решава да разбере какво се е случило в онзи ден, в който е била похитена Естефания.

Резултатът е ужасяващ. Всички улики сочат към Октавио като ръководител на това похищение. За радост на Магдалена, разследването показва, че Естефания в действителност не е умряла и сега живее в Канада под името Наталия де Хесус. Тя е изгубила зрението си и дори не подозира за своето тайнствено минало. Тя обучава слепи.

Магдалена предлага на Леонардо да докаже, че съпругът й е престъпник и той приема. Но преди да започне своята работа, Леонардо научава, че Магдалена е умряла при странни обстоятелства.

Леонардо отново е нает като детектив, но този път от господин Дюмонт, бащата на Магдалена, който иска да разобличи Октавио. Сега Октавио е единствения наследник на цялото състояние на Магдалена. В нейното завещание има клауза, според която Магдалена оставя своя роговица, с която трябва да се извърши операция по възстановяването на зрението на Наталия. Освен това, Естефания е указана като единствена наследница. След като я смятат за мъртва, семейството оспорва завещанието и съпругът й получава всичко.

Алфонсо Дюмонт не вярва в официалната версия за смъртта на Мадалена, тъй като е била превъзходна плувкиня.

Леонардо се среща и се влюбва в Наталия, но леля й Антония и Ханс са против. Наталия има видение с очите на Магдалена - Октавио с маска на лицето, убива Магдалена, но Наталия не разбира нищо.

Октавио разкрива група от убийци, за да спаси кожата: Хулио, Ханс и инспектор Обрегон. След това разкрива, че Наталия всъщност е Естефания и иска да я затвори в клиника.

Наталия моли Дон Алфонсо да разкрие истината около раждането й. Тогава той й признава, че не Октавио, а отец Серата е неин баща.

Абигайл, секретарката на Октавио, го убива и за Наталия и Леонардо започва нов етап от живота.

Източник: mextelenovelas.tripod.com