Слабият пол (El sexo débil)

За да стане един мъж Човек, първо трябва да се откаже от ролята си на Мачо... докато това стане, мъжете си остават Слабия Пол!

Семейство от лекари наема една къща, за да основе собствена клиника... къща, която преди това е била обитавана само от жени...

Те са били образовани в традиционните принципи.

В един прекрасен ден, всички мъже биват изоставени – от съпругите, годениците, служителите... В този ден, семейство Камачо остават сами, като че ли над тях тегне някакво проклятие...

Данте Камачо е свикнал да вижда в терапевтичния си кабинет различни видове конфликти, които са в резултат от така наречената „войната между половете“: брачни раздели, неуспешни съвместни съжителства, недоразумения и дори истински сбивания... И въпреки че той се смята за специалист в разбиране на човешката природа, той не успява да предвиди, че тази война ще се развихри в собственото му семейство и то в деня, който се предполага, че ще бъде най-щастливия в неговия живот, както и в живота на баща си и тримата му братя. Всички жени, свързани по един или друг начин с членовете на семейство Камачо, решават да си тръгнат...

Да, проклятието на изоставянето и самотата пада като гръм върху тези мъже, неочаквано и мълниеносно, оставяйки ги едновременно беззащитни и объркани. Въпросът е: Защо?

Какво е станало причина една група от очарователни и сърдечни мъже, отлични лекари, бащи и всеотдайни любовници да бъдат оставени на произвола на съдбата без жените, на които те са се опитали „да дадат любов, разбиране, стабилност и уважение“?

Какво е накарало Силвия Бермудес де Камачо по време на празника по случай 35-годишнината от брака им да заяви пред всички роднини и поканени неспособността си да продължи заедно със съпруга си и семейството? Защо е изоставила Агустин – този невероятен мъж, който я е избрал за своя спътница, на когото е дарила три прекрасни деца и цял живот на удоволствия? Защо се отказва от този живот, за който много жени биха ѝ завидели? Какво лошо е видяла в това да бъде голямата жена зад един голям мъж?!

И Тамара, нейната снаха, жената на първородния ѝ син, какви основания има срещу Алваро Камачо? Не е верен мъж, чувствителен, отговорен и любещ баща или не го обожават пациентките за това, че е толкова разбиращ и добър гинеколог?! Не я ли е подкрепял в кариерата ѝ на PR? Да не я е обвинявал някога за това, че се чувства унижен и обиден, защото тя е по-успяла и печели повече пари от него? Може би само понякога, но е вярно това, че Алваро никога не я е упреквал директно и въпреки всичко, на 7 февруари на Тамара ѝ хрумва да остави дъщеря им Таня и да му каже, че отвежда сина им Виктор. Но защо?!

От друга страна, за какво си е мислела Луиса, когато се в мъкнала в тоалетната, за да прави любов с друг мъж в разгара на партито по случай годишнината от брака на родителите на Хулиан? Той, който е идеал за всяка жена, най-красивия, най-добрия съблазнител, най-големия кавалер, най-прекрасния любовник, който е съществувал в живота ѝ, брилянтен пластичен хирург, който е бил готов преди няколко часа да ѝ се врече. Как се е осмелила Луиса да изневери на такъв мъж?!

И Флоресита? Защо е решила да напусне всички мъже от семейство Камачо, които обожават нейните ястия и я приемат като една от тях?!

Какво е станало на 7 февруари, че е накарало домашната помощница да каже: няма да остана тук?

За щастие, един от семейство Камачо се спасява от неразбираемото бягство на половинките – Бруно, най-малкият от синовете. Защо? Какво го прави различен от баща му и братята му, че се е спасил от проклятието? Може би факта, че неговата половинка не е жена, а мъж...

Но какво може да се каже за останалите? Каква е истинската причина зад толкова потъпкване на тяхното достойнство? Каква е нуждата да разкъсат мъжете на малки парченца? Всичките им жени ли са толкова неблагодарни? Или са нападнати от един и същи вирус, който променя по толкова драстичен начин възгледите им за живота? Дали не става дума за началото на епидемия, която заплашва да разруши всички двойки и домашни огнища?! Или всички са повлияни от странните вибрации, която има къщата, в която преди да се нанесат семейство Камачо, за да основат своята клиника, са живели семейство от силни жени – семейство Апарисио?

Или може би равенството между половете, за което са се борили жените в продължение на пет десетилетия, най-накрая е повлияло на връзките в една двойка?!

Или това е женски заговор? Или жените на мъжете Камачо изненадващо са открили нещо, за което не са подозирали или не са искали да видят преди това? Че зад фасадата на перфектния мъж се крие невидим, но жесток призрака на мъжкаря, а те повече не са склонни да го толерират...

Денят, в който всички жени напускат мъжете от семейство Камачо, в техния живот се появява Елена Роман и го променя из основи...

Източник: www.elsexodebil.com.mx