Лицето на отмъщението (El rostro de la venganza)

Една история, изпълнена с конфликти, които се развиват между любов, интриги и напрежение, докато един мъж се опитва да открие истината, изправяйки се пред жестоката реалност на своята свобода!

Диего Меркадер Караско (Д. М. К.) е тридесетгодишен и се намира в психиатричната клиника към затвора на Ню Йорк за двадесет години. Той не говори много, има спокоен темперамент и все още е девствен. Той вижда в помощта на младата психиатърка Антония Вияроел една възможност да излезе на свобод.

Антония вече е убедена, че Д. М. К. е напълно подготвен да излезе на свобода и свидетелства, че трагедията, случила се докато е бил малък и след изследвания, които му е направила, е установила, че той не си спомня нищо от миналото. Така тя убеждава съдията, че младият мъж не представлява опасност за обществото. Красивата адвокатка успява да изкара Д. М. К. от психиатрията, освобождавайки го условно.

Но събуждането на интереса към живота не е лесна задача, особено когато липсват социални умения, които могат да му позволяват да се държи нормално. Въпреки всичко, благодарение на помощта на младата психиатърка, Д. М. К. е внедрен в семейство, с нова самоличност, която го предпазва от пресата и от опасностите, свързани с трагедията от 1992 година.

Персонажите:

Антония Вияроел

Красива жена, съдебен психиатър, която е посветила живота си на справедливостта. С отлична кариера, тя е една от лекарките, които се радват на голямо доверие в болницата на нюйоркския затвор. Тя успява да освободи Диего Меркадер от затвора, убедена, че младият мъж е платил прекалено висока цена за престъпление, което е извършил като дете. Антония е обсебена от идеята да му помогне и е способна на всичко, за да го защити. Получава подкрепата на банкера Есекиел Алварадо и убеждава съда, че Диего не представлява опасност за обществото. След като го изкарва от затвора, му осигурява и нова самоличност. Проблемът е, че без да си даде сметка, Антония се забърква в една история, която превръща живота ѝ в ад, влюбвайки се в пациента си. Тя си поставя за цел да научи истината за трагедията, случила се преди години, за да докаже невинността му.

Диего Меркадер

Млад мъж, който е принуден да смени самоличността си и да приеме името Мартин Мендес след трагедия, която е белязала живота му. Син в семейство от средната класа, Диего е станал главен герой в скандал, когато е бил едва на десет години и е бил вкаран в болницата на затвора. След двадесет години, през които семейството му е решило да го забрави, излиза на свобода, благодарение на помощта на психиатърката Антония Вияроел и на банкера Есекиел Алварадо. С ново име и нова самоличност, сега Мартин Мендес прави опит да се впише в обществото, което не е забравило миналото и в което някои хора искат да си отмъстят. Започва работа при Есекиел, който го цени и му помага, все едно е негов собствен син, но задачата, възложена му от този мъж, излага на опасност чувствата му. Няколко жени се влюбват в него и той е изправен пред трудни решения по отношения на тях. В същото време, миналото му го преследва и иска да открие истинските виновници за ужасната трагедия, която го е сполетяла като дете.

Мариана Сан Лукас

Амбициозна млада жена, която винаги е била привлечена от парите. Произхожда от скромно и бедно семейство, но от много малка е открила властта и силата, която ѝ дава красотата ѝ. Винаги се е възползвала от физическите си дадености, за да постига онова, което желае. Запознава се с Есекиел Алварадо – банкер, който ѝ предлага много пари и лукс, и не се поколебава да напусне работата си, за да се възползва от предимствата на тази връзка. Но и най-малкият му син – Лусиано, се увлича маниакално по нея и заплашва да събуди силна страст в нея. Това, обаче, усложнява живота на двамата и връзката им с Есекиел.

Есекиел Алварадо

Собственик на банка, милионер. Вече е постигнал всичко, което е пожелал, благодарение на собствените си сили. Той е син на Елиана Алварадо и е израснал в бедност, факт, който му е повлиял силно в живота. След като е успял да разруши живота си с бившата си съпруга Лаура с ревността и маниите си, Есекиел започва нова връзка с Марианан Сан Лукас, жена, която би могла да му е дъщеря. И съмненията, които го изяждат и не му дава мира, го подтикват да наеме човек, който да следи любимата му денем и нощем. Този мъж е Мартин Мендес, който се представя за нейна охрана.

Катерин Алварадо

Необуздана и малко луда, тя е най-малката дъщеря на Есекиел и негова любимка, поради което я е разглезил много, още повече, че се сприятелява с Мариана, бъдещата ѝ мащеха. С пристигането на Мартин, девойката започва да усеща, че животът ѝ поема в нова посока и решава да се наслади на тази промяна. Това, което Катерина не знае е, че любовта не се избира и че въпреки всичко, съдбата си играе със сърцето ѝ.

Таня Стуардо

Студена и материалистка, спътничката на Диего има един различен живот, за който винаги е мечтала и живее, манипулирайки всички около себе си. Безусловна съюзница на семейство Саманиего, Таня е способна на всичко, за да постигне одобрението на Валерия, включително да лъжи и мами. Без да знае някои тайни и скривайки други, тя понася ужасни последствия, когато се изправя лице в лице с Диего Меркадер, на когото толкова много се е подигравала.

Алекс Малдонадо

Той много добре си спомня своя приятел от детските години – Диего Меркадер, и никога не е забравил деня на инцидента, когато колежът е бил затворен в резултат на пожар и скандалът, който е последвал смъртта на седем деца. Алекс също така не може да забрави как е давал показания и е настоявал, че приятелят му е неспособен да убие когото и да било. Един ден, докато върви по улицата, Алекс се сблъсква със своя приятел и без да се замисля му предлага своята помощ, без никакви задни мисли, за да не зависи за всичко от Алварадо. Но колко безкористни са мотивите, които карат Алекс да иска да помогне на някой, който, както изглежда, няма нужда от помощ?!

Валерия Саманиего

Студена като лед и амбициозна като малцина, Валерия е винаги до съпруга си, поправяйки го на всяка крачка и подтиквайки го към нови цели. След смъртта на дъщеря им, тя е била човека, който е изправил на крака семейството, защото, както самата тя не спира да повтаря – животът продължава. Забременява за кратко и се грижи да поддържа всичко под контрол.

Федерико Саманиего

Саманиего, както го наричат всички, освен съпругата му, е натрупал огромно богатство и е взел страха на мнозина. Живее в имение извън Манхатан, със студената си дъщеря и сина си, гей. Но и всички удобства на света не са успели да заличат мъката му, която го е превърнала в непоносим човек след като един ден малката му дъщеря е умряла. Саманиего не се е отказал да обикаля съдилищата, за да настоява за доживотен затвор или смъртта присъда. С излизането на Диего, Саманиего си обещава да постигне това, но появата на Антония го кара да си зададе въпроса дали Диего е истинския виновник.

Вероника Баеса

Красива и обсебваща, тя е журналистка, бивша ученичка в Сан Габриел. Тя е сред основните заинтересовани от разкриване местонахождението на Диего, на когото винаги е искала да си отмъсти заради смъртта на брат си, Роберто Баеса, който е сред децата, загинали при трагедията през 1992 година, а неговата смърт е сложила край на щастието на родителите ѝ завинаги. Вероника е успяла да се наложи като добра журналистка, но когато научава, че Д. М. К. е свободен, се заклева сама да го открие и да го разобличи в медиите като един от най-жестоките убийци в историята.

Диана Меркадер

Сестра-близначка на Мартин, която вярва, че брат ѝ е умрял и дори не подозира, че той е лежал в психиатрията към затвора под строга охрана заради престъпление, което не е извършил. В действителност, баща ѝ е решил да скрие истината от нея и дори е организирал фалшиво погребение. Малката Диана се е молила на брат си, за да поддържа връзката, която ги е свързвала още преди раждането им. По време на скандала, последвал трагедията, малката Диана и по-малкият ѝ брат Омар са държани в изолация и затова никога не са заподозрели, че обвинения с инициалите Д. М. К., който сега излиза на свобода, е техния брат.

Соня Кастро

Майка на Диего, която е понесла най-тежко скандала от преди 20 години. От безразличието на съседите до атаките и заплахите на родителите на жертвите, в името на сигурността на другите си деца е решила да събере багажа им и да се преместят в Ню Йорк. Двадесет години по-късно и след освобождаването на сина ѝ, Соня се разкайва, че се е хванала на думите на съпруга си и е изоставила сина си затворен в една килия 2 на 2 метра. Решена да изкупи вината си, тя се сближава със сина си, но Мартин не може да ѝ прости за това, че го е изоставила, когато е бил едва на 10 години.

Хуан Меркадер

С твърд характер и крайно религиозен, Хуан вижда как животът му се разпада, когато се развихря скандала, предизвикан от сина му в колежа Сан Габриел. Тогава Хуан Меркадер изгубва доверие в целия свят, изпълва се с гняв и се отдава изцяло на религията. Скандалът и последвалите години са му отнели жизнеността, амбицията и за една година трябвало да се премести от Маями в една стара къща в Бронкс, където намира лек за своите злини в религията.

Хуанито Меркадер

Весело дете, което се възхищава на баща си и дядо си. Хуанито е обичливо дете. Леля му не спира да го сравнява с починалия му чичо Диего и детето изпитва специална връзка с Мартин, когато се запознава с него. Но положението започва да се усложнява за малкия, когато майка му се появява от Бразилия с намерението да го отведе да живее с нея в Сао Пауло.

Лусиано Алварадо

Инженер, привлекателен и амбициозен. Лусиано е бил светлината в очите на баща си от самото си раждане. С няколко докторски степени, сега той работи в отдела за инвестиции в банката на баща си. Докато тайно е любовник на Мариана, той се сгодява за Вероника – красива журналистка. Но не Мариана е причината да не може да заспи, а появата на Мартин, който доста изнервя най-големия син на Алварадо и с всеки изминал ден усеща, че този мъж заема много важно място в живота на баща му. Но разсейването се плаща и тази мания да унищожи Мартин го измъчва, докато не изгуби всичко.

Маркос Алварадо

Маркитос, както го нарича баба му, и Ваго, както му казва Есекиел, е неспокоен и самотен младеж. След няколко неуспеха, Маркос започва да се пристрастява към наркотиците – порок, който не може да спре. Вероника, красивата годеница на брат му, успява да събуди страстта в младия мъж, с когото са били съученици в колежа.

Елиана Алварадо

Не голям почитател на лукса, нито на богатството, тя е бивша проститутка, която не спира да говори за миналото и за това колко ѝ липсват дните и нощите от Сан Хуан, родния ѝ град. Самотна майка, а Есекиел е единственото ѝ дете, тя е решила да го държи на разстояние от живота, който е водила, мъжете и пороците, и с голямо усилие е успяла да го отдалечи от Пуерто Рико. Елиана е мистериозен персонаж. Познава много от тайните в къщата.

Наталия Гарсия

Била е ученичка в колежа Сан Габриел, когато се е случила трагедията. През годините се е срещала с един от своите съученици – Алекс, и се е опитала да се справи със собствените си травми, задълбочавайки едно приятелство в по-сериозна връзка. Сега Наталия живее с Алекс, който по непонятни причини не успява да я задоволи в леглото.

Омар Меркадер

Този младеж е имал късмета да допусне една грешка много млад, която го е превърнала в баща на момче, с което много добре се разбира и играе. Омар се изправя срещу баща си с голяма увереност, когато открива от новините, че Диего е собствения му брат. И Омар, който обожава сина си, не може да разбере как е могъл баща му да загърби някой от собствената му кръв.

Източник: msnlatino.telemundo.com