Лицето на другата (El rostro de Analía)

Името й не е нейното... Животът й не е нейния... Коя е Аналия?

Мариана Монтиел е млада бизнесдама, която е начело на ANGEL'S, самолетна компания, основана от баща й. Тя е много способна в бизнеса, докато в личния си живот, историята й е напълно различна, тъй като не успява да защити това, на което най-много държи: собствения си брак.

От момента, в който се запознава с Даниел Монтиел, тя се влюбва отчаяно в блестящия архитект, с когото поддържа страстна връзка. Като резултат от тази връзка, на бял свят се появява Адриана - дете, което никой от двамата не е очаквал и което се превръща в причина за прибързания брак, който спасява името на семейство Андраде.

В началото, бракът им е щастлив. Мариана изцяло се доверява на съпруга си, помага му да израсне в компанията, но Даниел използва своя успех в работата, за да продължи своя живот като ерген. От положението се възползва Сара - красивата и сексапилна братовчедка на Мариана, завистлива по природа, която винаги е изпитвала към нея ревност заради това, че винаги е била в центъра на внимание в семейството. Даниел се превръща в неин каприз, с който може да се докаже като жена. Той се превръща в мания за нея, докато не успява да влезе в леглото му и да се превърне в негова любовница.

За Сара, да има Даниел на своя страна е съвършената стратегия, която може да й помогне да постигне целите в живота си - да заеме мястото на Мариана в компанията и да се възползва от властта и парите. Зад външността й се крие жена без съвест, която влага всички свои усилия, за да придобие много пари и власт, забърквайки се в делата с мафията на Рики Монтана, и се възползва от авиокомпанията, за да „пере" парите си.

Тъй като амбицията на Сара няма никакви граници и усещайки, че Мариана може да бъде голяма пречка за нея, тя решава да я отстрани от пътя си с помощта на опасен съюзник.

Монтана, в опит да докаже лоялността на своята сексапилна любовница и еротична балерина, на която не се доверява, й възлага мисия на Аналия Монкада ­- да изтрие от лицето на Земята Мариана. Жената е принудена да приеме мисията, тъй като трябва да премахне всяко съмнение в своя бос, който може да й помогне да се внедри в организацията. Това, което той не знае е, че тя е полицай под прикритие, която навлиза в организацията му, за да събере достатъчно доказателства против него, но преди всичко, тя иска да отмъсти за смъртта на годеника си, който е умрял в ръцете на този опасен мафиот.

В денят, в който Мариана разбира за изневярата на съпруга си, подтиквана от болката, тя напуска празника по случай годишнина от сватбата й, за да се срещне със своя палач и накрая със смъртта. Аналия се качва в колата й, за да я убие, както се предполага, но тогава Мариана става жертва на произшествие, в което умира Аналия.

Докато всички вярват, че Мариана не съществува повече, д-р Армандо Ривера я открива обгоряла и решава да възстанови лицето й, използвайки експериментална процедура по клониране. Но има проблем - жената е в безсъзнание, а когато идва на себе си, страда от амнезия. Без да подозира, документите, които лекарят открива на местопроизшествието не са на Мариана, а на Аналия. Тогава Ривера й дава втори шанс да живее, но под самоличността на друга жена и с лицето на Аналия.

Минава време... След като разбира, че опитите да си върне паметта са напразни, Мариана решава да се върне към живота. В този непознат за нея свят, тя се води само от инстинктите си. Без да знае, животът й е подготвил изненада - отново се среща с дъщеря си и съпруга си.

И точно в този момент започва историята, изпълнена с любов, страст и екшън. Аналия открива същата любов, която я е побъркала в миналото, към Даниел, който я хипнотизира с погледа си и отново се разкрива възможността да обича.

Двамата непознати започват да се влюбват. Мариана се връща в дома на семейство Монтиел като бавачка на дъщеря си, но с престъпната история на истинската Аналия не би могла да бъде щастлива. Тя е принудена да живее с товара на живота и престъпленията на жената, която й е подарила лицето си. Докато се лута между опасността, смъртта и любовта, тя открива тайните, които е крила тази жена...

Персонажите:

Ана Лусия Монкада - Аналия

26-годишна. Чувствена и красива жена, която привидно работи като проститутка, екзотична балерина и убийца в заведението на Монтана. Но реалността на Ана Монкада се различава много - тя е обикновена и спокойна девойка, която е полицай под прикритие, целяща да отмъсти за смъртта на годеника си Джони Лобо, който е бил убит от ръката на Монкада. От този момент, тя приема самоличността на Аналия като полицейска стратегия, която цели да разобличи най-опасния бос в града и убиеца на мъжа, когото е обичала. Постепенно, тя успява да се внедри в бандата на Монтана, който след като се запознава с нея, я превръща в своя любовница. Той започва да подозира, че тя крие нещо от него и като начин да докаже своята вярност, той й нарежда да убие Мариана. Оказала се в капан без изход, Аналия е принудена да предприеме действия, чиито последствия не подозира. Тя се качва в колата на Мариана, с която катастрофират и тя умира. Но по погрешка, Мариана получава лицето на жената, която в действителност е била собствената й убийца.

Даниел Монтиел

30-годишен. Брилянтен архитект. Привлекателен и с изявена личност, която много се харесва на жените, които среща по пътя си. Това го е превърнало в завоевател, желан ерген, който въпреки че се възползва от жените, не престава да е добър, великодушен и учтив с останалите. Когато се запознава с Мариана, той се влюбва в нея. Непредвидената бременност на Мариана го принуждава да се ожени за нея, за да запази доброто име на семейство Андраде. След няколко месеца се ражда Адриана, която се превръща в смисъл на живота му. Въпреки че в началото бракът им е щастлив, съпругата му се отава изцяло на работата си в семейната компания Angel's, докато той се посвещава на своята кариера и на любовните си авантюри, допускайки голяма грешка, когато се поддава на изкушението и се превръща в любовник на Сара, братовчедката на съпругата му.

Сара Андраде

25-годишна. Красива и чувствена жена. Винаги се облича добре, с много класа. Тя е радостна и изпълнена с живот. За нея най-важното са парите, свободата и развлеченията. В желанието си да притежава всичко това, тя потъпква всички морални норми и прекрачва всички граници, забърквайки се във всякакъв бизнес, който може да й донесе пари. Манипулативна и егоистична, на моменти тя се превръща в изключително опасна жена. Към Мариана винаги е изпитвала завист, защото има чувството, че й е отнела полагаемото й се внимание от страна на семейството и за това желае да заеме нейното място начело на „Angel's". Тя е директор на връзките с обществеността, но никога не забравя какво иска и за да отмъсти на братовчедка си, тя се превръща в любовница на съпруга й. Даниел е мъжът, когото тя винаги е искала да има и това, че работи в компанията, й позволява да се доближи до осъществяването на целите си. Като дете е изстрадала смъртта на сестра си и се е превърнала в много жестока и непреклонна жена. Тя е готова на всичко, за да постигне това, което иска, дори да убива.

Мариана Андраде

27-годишна. Красива, интелигентна и сериозна жена. Добре образована, тя е отлична професионалистка и много добре се справя с управлението на авиокомпанията „Angel's", която принадлежи на семейството й. Тя управлява със сила и характер, които не й позволяват да се страхува от нищо. Въпреки големия си успех като професионалистка, личният й живот е пълна катастрофа - отдадеността към работата й проваля връзката й с Даниел, който се възползва от нея, докато се забавлява, все едно продължава да е ерген. В очите на любимия човек, тя е жена с принципи, красива, умна и чувствена. Проблемът се състои в това, че той се е оженил за нея, за да запази доброто име на семейството си и раждането на дъщеря им Адриана е убило силната страст между тях. Братовчедка й, Сара, се възползва от проблемите в брака им, за да влезе в леглото му и да се превърне в негова любовница. Съвършеният свят на Мариана се разпада след като разкрива изневярата. Но животът й се променя напълно след като преживява автомобилна катастрофа, при която всички мислят, че е умряла. Истината е, че тя оживява, но изгубва паметта си. Животът й дава втори шанс, давайки й лицето на жената, която се е опитала да я убие, Лицето на Аналия.

Рикардо Ривера/Рики Монтана

38-годишен. Загадъчен, привлекателен мъж с цинично лице, което му е помогнало заедно с неговата хладнокръвност, да спечели славата си на бос на мафията. Въпреки че на пръв поглед изглежда приятен и любезен, той крие престъпна биография, която го превръща в човека, от когото всички се страхуват. Монтана много добре умее да разбира какви са хората и да се възползва от техните силни или слаби страни в своя полза. Като Крал на парите, той умее да ги използва - купува и подкупва всеки, който може да му е от полза. В момента, в който разбира колко алчна е Сара, той я превръща в своя съюзница. Покровител на най-опасните банди в района. Той ги използва за трафик на наркотици и за проституция. За негово нещастие, той полудява по красотата на Аналия и тя го обсебва. Той е готов на всичко за нея, без да подозира, че тя се опитва да му заложи капан и иска да му отмъсти за смъртта на годеника си. Въпреки всичко, той заподозира Аналия и за това настоява тя да докаже своята вярност като убие Мариана Монтиел.

Исабел Мартинес

25-годишна. Асистентка и голяма приятелка на Мариана. Жизнерадостна и забавна, нерешителна и лекомислена жена. За нея приятелството е една от най-важните връзки в живота, която не би рискувала за нищо на света. Откакто се познава с Мариана, двете са неразделни; Исабел винаги е била до нея, нейна опора както в добро, така и в лошо, винаги готова да й даде съвет. Исабел обожава семейство Андраде и е кръстница на Адриана, която обича и се държи с нея, все едно й е истинска леля. Тя няма доверие на Сара и се кара постоянно с нея, защото усеща, че хората, които обича, са в опасност и се опитва да ги предпази. Исабел крие любовта си и заради приятелството си, тя живее в истински ад заради загубата на мъжа, когото обича. Животът я изправя пред голямо изпитание, когато се опитва да осъзнае, че Мариана живее с лицето на Аналия.

Кармен Рейес де Андраде

55-годишна. Майка на Мариана. Жена с много силен и твърд характер. Изпълнена е с добри чувства и силни морални ценности. Отдала се е на грижи за мъжа, когото обича и с когото има щастлив брак. За нея, съпругът й е човек, който превъплъщава любов, честност и откритост и заради това тя се е влюбила в него от пръв поглед. Проблемът е в това, че тя дори не подозира, че съпругът й крие голяма тайна от нея - има извънбрачен син, Мигел Андраде. Загубата на дъщеря й разрушава живота й. Тя влага много любов, за да пази жива паметта на Мариана в дома си и се превръща в голям враг на всички жени, които заплашват да заемат мястото на дъщеря й.

Ернесто Андраде

58-годишен. Семеен човек, съпруг за пример, от когото Кармен не е имала никакви оплаквания. Прекрасен баща и дядо, подкрепя безусловно Мариана и се отнася към съпругата си с безкрайна любов. Сериозността, с която приема брака си, го е принудила да крие от съпругата си своето миналото - това, че има извънбрачен син. Никога не е събрал смелост, за да разкаже на Кармен истината, защото се страхува да не я изгуби, но сега, когато е болен, той се чувства задължен да признае бащинството си и за това разкрива пред дъщеря си съществуването на брат й. Той я моли да се погрижи за него. Заради здравословното си състояние, Ернесто се е оттеглил от бизнеса и се е посветил на развлечения като голф, който е единствения спорт, който не пречи на здравето му. Връзката със зет му Даниел е приятелска и спокойна. Той се отнася към младежа като към собствен син, докато връзката му със Сара е много студена и дистанцирана.

Източник: tv.telemundo.yahoo.com