Заместникът (El reemplazante)

Карлос Валдивия е важен директор в компания за финансови инвестиции в Санхатан (район в Сантяго де Чили, известен като финансовата столица на Чили). Амбицията и надменността му го подтикват да участва в рискова операция, която приключва с голяма загуба за компанията, за която работи.

Рафаел, собственикът на компанията, който е като баща за Карлос, се чувства предаден и го уволнява. Въпреки че това не е единичен случай, Карлос е единствения, който плаща с 3 месеца затвор. Росарио, дъщерята на собственика и тайна любовница на Карлос, му е дала паролите за компютърните програми, за да осъществи операцията.

След като излиза от затвора, Карлос се оказва в тежко финансово положение. Той се връща в квартала Сан Мигел, където живее с баща си – вдовец и преподавател в колежа „Принц Карлос“ и брат му Панчо, който също е преподавател в колежа, заедно със семейството си. Именно те го подтикват да възстанови живота си и да приеме предизвикателството да бъде заместник на преподавателя по математика.

Така Карлос се запознава с Ана – красива преподавателка по изкуства, и една група младежи, неговите ученици, които се научава да опознава и обича. Тъй като няма никакъв опит и все пак е много трудно да се работи с младежи от рискови групи, първият ден в колежа за Карлос, когото учениците веднага кръщават Чарли, е истинска катастрофа.

Малко по малко опознава проблемите, мечтите и илюзиите на групата младежи и решава да направи всичко по силите си, за да им осигури по-добро образование. По този път, Карлос Валдивия се обвързва с начинанието си така, както не го е правил никога по-рано с други хора, и изгражда живота си върху нови ценности.

Източник: www.teleseries.cl