Следата (El rastro)

Една вечер, Иван управлява своята кола – Рено „Дъстър“, по пуст път, бързайки за една загадъчна среща. Когато пристига на уреченото място, той слиза от колата и очаква пристигането на някого. В този момент се случва нещо необикновено – една мълния проблясва и заслепява Иван. Този мълниеносен лъч светлина се отразява както в човека, така и в колата. Секунди по-късно, всичко потъва в мрак и мълниите престават. Тялото на Иван е паднало отстрани на пътя. На мястото на срещата се появява мъж, който, както изглежда, го познава. Той поглежда внимателно Иван и проверява дали е жив, а след това го слага в багажника на колата си. След като проверява за нещо в колата на Иван, мъжът се качва в колата си и изчезва в неизвестна посока, изоставяйки Реното само отстрани на пътя.

Настъпва утрото и „Дъстърът“ осъмва сам... в този момент се приближава един колоездач и като по желание на съдбата, колелото му се разваля на пътя. Младежът забелязва „Дъстъра“, влиза в него и установява, че ключовете са на таблото, колата е пълна с гориво и наблизо няма никой, който би могъл да е собственика на колата. Този младеж е Роко.

Роко решава да използва колата, за да може да занесе на ремонт своето колело. Запалва двигателя и пуска радиото. Миг след това чува глас, който казва: „Помогни ми“. Роко се изплашва и оглежда навсякъде, докато не си дава сметка, че гласът идва от колата. И това е гласът на Иван. Така започва приключението.

Едно приключение, което запознава зрителите с Лусия – сестрата на Иван, която заедно с Роко се захваща с шеметна гонитба в търсене тялото на брат ѝ, което се намира в ръцете на тайнствена престъпна мрежа.

Маршрути, преследвания, престрелки и резервни части се събират с една цел – спасяването на Иван преди неговата кончина. Едно надбягване с времето, при което Роко, Лусия и „Дъстъра“ са принудени да рискуват всичко, за да спасят Иван...

Източник: elrastro.telefe.com