Женско царство (El pais de las mujeres)

Денят, в който Аркадия Гомес решава да събере племенниците си, за да "погребе" брака си, тя научава, че всички са заболели от "вируса на невъзможната любов".

Мариана, Миранда, Памела, Хулия и Чики са млади, енергични, съвременни и независими жени, чиито сърца са разбити от мъже.

Когато Аркадия разбира колко вреда е нанесъл силния пол, тя решава да предприеме крайни мерки. Заедно със своите племенници тя обявява война на безсрамните, коварните и неверни мъже, които са ги накарали да страдат.

Тези шест млади жени заживяват заедно, обединени от една цел. Те организират особена армия, която мисли да използва най-мощното оръжие, с което ги е дарила природата - женският им чар.

Тази женска армия е готова на всичко. И войната започва....

Персонажите: 

Аркадия Гомес де Пеня

Тя е любимата леля на петте си племенници. В продължение на двадесет години тя е омъжена за известния политик Арсенио Пеня, докато не научава, че нейният брак не е бил нищо повече от фарс, тъй като Арсенио изчезва с младата си любовница и с куфар, пълен с мръсни пари. Единственото, което оставя след себе си е огорчението и една голяма занемарена къща. Именно заради това Аркадия решава да не страда за този негодяй, а да използва времето си пълноценно, за да вгорчи неговия живот.

Арсенио Пеня

Философията на Арсенио се изразява с мисълта: "Кради всичко, което докопаш и помитай всичко по пътя си". Именно по този принцип той се изявява в политиката, ставайки истински майстор по корупция. Той трябва да се изправи пред отмъщението на изоставената си съпруга и да отговаря за последствията от деянията си.

Родолфо Матаморос

Всички красиви жени от страната се доверяват на известния пластичен хирург Родолфо Матаморос, който не сваля поглед от годеницата си Мариана. Но Родолфо и не подозира, че тяхната любов е заплашена не от някой друг, а от най-добрия му приятел Камило.

Камило Рейес

Той е журналист, специализирал се в разследване на корупцията в страната. Преди три години след нападение към живота му, Камило е принуден да напусне работа и да се усамоти в Андите. Но сега е решен да се върне в столицата, за да продължи с кариерата си и се влюбва в неправилната жена - Мариана Кампос.

Мариана Кампос Гомес

Тя е най-малката от племенниците на Аркадия. Много красива, сантиментална и доверчива жена, която е сгодена за Родолфо Матаморос. Животът в изправя пред сериозно изпитание, когато по време на пътуване из Андите се запознава с Камило Рейес, мъжът, когото тя приема за истинската любов на живота й, но за съжаление се оказва най-добрия приятел на Родолфо. Именно заради това Мариана и Камило са принудени да се разделят, независимо от растящата всеки ден любов един към друг.

Памела Фуентес Гомес

По нейните собствени думи е "истински шедьовър". След като не успява да открие славата и щастието си в Маями, тя се завръща в дома си, запасена с голямо количество измислени истории за нейния велик успей, който й се налага да докаже. Екстравагантна и лекомислена, Памела мечтае да стане звезда, но в крайна сметка се влюбва с Камило, човек без пари и власт, чието сърце принадлежи на Мариана.

Хакобо Рейес

Той е брат на Камило, архитект с душа на художник, който има възможността да покаже таланта си. Работата му е несигурна, бракът му търпи пълен крах, а той не може да се съвземе. След като се разделя със съпругата си Чики, той се влюбва в Каталина. Животът му дава още един шанс да бъде щастлив. Ще бъде ли този път сполучлив?

Хулия Гярдо Гомес

Работата заема основно място в живота на Хулия Гаярдо. В такава решителна и професионална жена няма място за нищо друго. След като е преживяла тежък развод, тя не иска да има нищо общо с мъжете, въпреки че в усамотението на нейния апартамент тя се отдава на романтиката, на мечти за истинската любов. И накрая, любовта се появява в лицето на Фабиан Аристимуньо, красив и обаятелен мъж, който наистина може да бъде идеалния за нея, ако нямаше един недостатък: той е женен.

Фабиан Аристимуньо

Той е живата легенда на латиноамериканските теленовели. И въпреки че не се снима в киното, всичките му почитателки за обезумели по него. Фабиан успешно се възползва от славата си, за да колекционира жени, както други колекционират редки монети. Но по ирония на съдбата, голямата любов на живота му, Хулия, никога не е чувала за него...

Чики Гярдо Гомес де Рейес

Чики се увлича по астрологията, магическите свойства на кристалите и всякакви такива. Но даже метафизиката не може да й помогне да разреши семейните си проблеми. Тогава тя решава да се премести при леля си Аркадия. Но след като осъзнава, че безвъзвратно е изгубила Хакобо, вместо да се измъчва от това, тя намира утешение в нов любим и така тя започва да се бори за връщане на изгубеното.

Каталина де Фалкон

Ако съществува идеалната домакиня, това несъмнено е Каталина Фалкон. В продължение на двадесет години тя е била напълно предана на своя съпруг, на дома си и на децата си. Тя е прала, гладила и готвила без да получава заслуженото. Сред това скучно ежедневие, Каталина отново намира щастието си, запознавайки се с Хакобо Рейес.

Лукас Фалкон

Той е полицай и частен детектив, когото наема Аркадия, за да намери избягалия й съпруг. Като типичен мачо, Лукас обича домино, бира, жените и закачките. Приема работата си за най-важното, пренебрегвайки съпругата си Каталина. Но за това безразличие Лукас трябва да плати висока цена, защото Каталина намира щастието си другаде.

Алмендра Санчес

Тя работи в магазинче, където се продават вестници и други дреболии, въпреки че с нейната външност би могла да стане супер модел. Естествената й красота взема ума на мъжете, в това число и на Лукас, и на Салвадор, сина на Лукас и Каталина.

Миранда Фуентес Гомес

От всичките пет племенници на Аркадия, Миранда е с най-труден характер. Нейната открита война с мъжката част от човечеството няма личен мотив, тя просто ненавижда обстоятелството, че жените са отстъпили света на мъжете. Миранда, която работи като инженер в нефтения бранш, постоянно си има работа с мъже и тя настоява за равностойно отношение от тяхна страна. Но в един прекрасен момент тя се среща с Диего... и тогава най-неочаквано любовта чука и на нейната врата...