Чудото на живота (Мексико) (El milagro de vivir (Mexico))

След като завършва интернат в Ню Йорк, Аура Веласко се завръща в Монтерей и открива, че майка ѝ Рита е била убита.

Аура Веласко никога не е подозирала, че майка ѝ се е посветила на проституция и е имала любовник – милионерът Алехандро Алварадо, който я е издържал. Той е бил женен и се е самоубил заради Рита.

Заподозрени за убийството са Луис, Ектор, децата на Алехандро и Карлос, брата на Алехандро. Те участват в изграждането на новата Базилика в чест на Девата от Гуадалупе.

Аура, която има паранормални дарби, решава да потърси убиеца на майка си и заминава за Мексико. Там тя започва работа в дома на семейство Алварадо като секретарка на Карлос.

С пристигането си, Аура се запознава и с Мария – мистериозна прислужница-индианка, която променя положително живота на хората.

Двамата братя Алварадо се влюбват в Аура, но тя предпочита невротичния скулптор Луис и чувствата им са споделени. Любовта на Аура е толкова силна, че тя се отказва от своето отмъщение в името на тази любов.

Минава време и Луис научава истинската самоличност на Аура. Без да ѝ каже истината, той я презира и ѝ заявява, че не я обича. Той се отдръпва от нея за известно време. Бременна и разочарована, Аура се завръща в Ню Йорк...

Отново в Ню Йорк, Аура открива мъж, който я подкрепя и обиква. Той ѝ вдъхва смелост да продължи с отмъщението...

Източник: www.network54.com/Forum/223031