Мъжът е Херман (El man es Germán)

След бурна авантюра в САЩ, по-точно в Маями, и превъплъщавайки своята собствена „американска мечта“, пънкарят Херман се завръща в квартала си, според неговите собствени думи, за да си върне територията (квартала), женската – Хасблейди, и своето отроче – Джонатан.

Като се прибира в квартала, той открива, че Доня Грасиела е отворила спортна зала и вижда в залата идеалното място за лов. Но нещата не са толкова лесни за нашия алфа мъжкар, след като се появява, се сблъсква с два камъка на пътя си...

От една страна, неговата територия е завладяна от Каликсто – треньор в футболната школа, който се опитва да сваля женските.

От друга страна, Хасблейди – любовта на живота му, е щастливо омъжена за Бола 8 – неговият вечен съперник.

Единствената му утеха е Джонатан, по-познат като Тигъра, неговото отроче, който се чувства като най-щастливото момче на света, когато е близо до баща си.

Друга опорна точка за Алфа Мъжкаря е безусловното приятелство на Фрито, който е готов да го подкрепя за всичко и да бъде с него и в добро, и в зло, заедно с двете си приятелчета пъкарчета Риситас и Бълтоесал.

В тази вселена от персонажи се вписва и Доня Грасиела, която след като се е омъжила за богат чужденец, е изградила елегантна спортна зала в квартала и е много по-добре, отколкото преди. И Пати, дошла от Сантандер, която не спира да говори за това, което е преживяла и е влюбена в Херман.

Изпълнена с колорита на персонажите, се развиват бурните истории в „El Man es Germán“ - една забавна комедия, в която се проследява ежедневието в един обикновен колумбийски квартал и солидарността, надеждата, както всички добродетели и недостатъци на колумбийците, каквито са в днешния ден.

Източник: www.canalrcnmsn.com