Лабиринтът на Алисия (2014) (El laberinto de Alicia (2014))

Животът на учениците в Колежа Лос Анхелес и техните родители се превръща в ад. Валентина – очарователно и нежно момиче, изглежда е попаднала под прицела на насилник.

Алисия Вега – психоложката в колежа, е специалистка в областта на превенцията и лечението на сексуална злоупотреба с деца. Тя подозира, че изчезването на момичето може да е свързано със случай, в който е участвала: залавянето на Рамона Гармендия – признат детски психолог, който крие своята перверзия зад професията си. Той е педофил.

На съвсем друго мнение са нейните приятели и детективите. За това, Алисия решава да започне свое собствено разследване, което може да я отведе до ръба на лудостта.

В хода на разследването, с помощта на Мануел Агире, бившият ѝ съпруг и агент от CTI в отдела за сексуални престъпления, тя открива, че насилникът е много по-близък до колежа, дори може да е от кръга на близки приятели и самите семейства.

И в тази ужасяваща история, всеки замесен по някакъв начин със случая, крие някаква тайна...

Персонажите:

Алисия Вега

Психоложка в колежа и специалистка в областта на превенцията и лечението на сексуална злоупотреба с деца. Майка е на Антония Агире и бишва съпруга на Мануел Агире. Сестра е на Силвия Вега и бивша асистентка и ученичка на Д-р Рамон Гармендия. Въпреки че се чувства много добре и сама, Рафаел Вийегас успява да я убеди, че е настъпил момента да се влюби отново. Тя е в центъра на разследванията и издирването на насилникът, но любовта ѝ пречи да види нещата ясно.

Мануел Паскуал

Бивш съпруг на Алисия, следовател от CTI в отдела за сексуални престъпления и баща на малката Антония. Все още таи надежда, че може да се събере с Алисия, когато започва разследването в колежа.

Антония Агире

Дъщеря на Мануел и Алисия и кръщелница на Рамон Гармендия. Въпреки че е дъщеря на следовател от полицията и на психоложка, Антония се излага на същия риск да стане жертва на насилник, както и всички останали деца.

Силвия Вега

Съпруга на Ефраин Леон и майка на Матео. Сестра е на Алисия. Силвия е дизайнерка по професия и има бижутерия заедно със съпруга си. Тя е мащеха на Сантяго. След заплахите от страна на насилника, Силвия започва да подозира най-близките си и става жертва на собствената си параноя, но накрая показва своята най-човешка страна.

Ефраин Леон

Администратор по професия и собственик на бижутерия. Той е член на Родителското настоятелство в колежа. Женен е за Силвия Вега, с която имат син на 9 години – Матео. Ефраин има по-голям син от първия си брак – Сантяго, с когото не се разбират много добре. Ефраин е безскрупулен мъж и опортюнист с тъмно минало.

София Вийегас

Адвокатка по професия и член на Родителското настоятелство в колежа. Съпруга на Франсиско Борда, майка на Валентина и Емилио и сестра на Рафаел Вийегас. София се опитва да вземе правосъдието в свои ръце след случилото се с малката ѝ дъщеря Валентина.

Рафаел Вийегас

Фотограф и публицист по професия, член на Родителското настоятелство в колежа. Баща е на Даниел. Съпругата му Ана Мария Ансола е починала. Брат е на София Вийегас. Започва да ухажва Алисия. Рафаел е успял мъж и постига всичко, което иска, но крие ужасна тайна.

Емилио Борда

Син на София и Франсиско Брода, брат на Валентина. Емилио се опитва да открие насилника заедно с приятеля си Сантяго, но пътят, по който тръгват, не е много правилен. 

Източник: www.canalrcn.com