Лабиринтът (El Laberinto)

История, изпълнена с действие, тръпка, мистерия... и още нещо!

Преди петнадесет години... Карлос Алберто Буендия – обикновен човек от средната класа, с нищо отличаващ се живот: живее с родителите си, работи като служител в авиационна компания, мечтае да си купи собствена кола и къща. Има си годеница, за която се е оженил наскоро, но никой не го знае, освен най-добрият му приятел, който работи с него.

Животът преминава без особени проблеми, докато Сусана де Асеро – жената на президента на компанията, за която работи, решава да го съблазни като част от плана му за лично отмъщение към съпруга си. Тя умира минути след като е правила секс с Биендия.

След това, непохватните решения на Буендия, които го подтикват да скрие трупа и да го погребе, докато не се забърква в процеса на освобождаване на „мъртвата“, за която всички вярват, че е била отвлечена. Със задачата се е заела съдебната система на страната, както и амбициозната и безскрупулна злоба на Франсиско де Паула Асеро, което донася на Буендия най-големия кошмар на колумбийците: да попадне в затвора и да е обявен за „невинен до доказване на противното“.

Петнадесет години по-късно... Буендия се чувства толкова обикновен както преди време, но сега животът му е много по-стабилен, далеч от ада, през който е преминал. Той се грижи за семейството си – съпругата си Адриана и дъщеря си Вероника.

Все още работи като системен инженер, но вече на по-добра позиция, без нищо особено, тъй като неговият най-голям приоритет е да постигне стабилност. Въпреки всичко, кошмарите от миналото се завръщат и го атакуват нощ след нощ...

Персонажите:

Карлос Алберто Буендия

45-годишен мъж. Леко суетен, на моменти избухлив, но човек на бързите решения, които не винаги са най-правилните. Преживял е един от най-трудните етапи от живота си, след като е бил оправдан за убийството на Сусана де Асеро, заради което се е оказал на два пъти в затвора. Сега е семеен мъж, напълно обикновен, чийто най-важен приоритет е да бъде добър баща и съпруг. Със силни морални ценности, той е добър и верен приятел, също както притесняващ се син и справедлив шеф.

Адриана

Съпруга на Карлос Алберто. Заедно са повече от 20 години, след като са се оженил много млади. Тя е жена на твърди принципи и със силно чувство към семейството. Изградили са относително спокоен дом благодарение в голяма степен на последователността и реда на Адриана. Тя е адвокатка с добра практика, но никога не е имала сензационен успех. Също като Буендия, тя се е фокусирала в дома си.

Вероника

Дъщеря на Карлос Алберто и Адриана. Тя е 17-годишна, темпераментна и избухлива. Не се страхува от нищо и е изключително сигурна в решенията си, колкото и налудничави да изглеждат. Била е глезеното момиче на баща си и на бабите и дядовците си, като се е научила много добре как да се възползва от тях. Не се притеснява от последствията от своите действия и когато случайно го прави, не обръща голямо внимание. Сладка и нежна, но предпочита да се показва по-твърда и агресивна с останалите, което действа достатъчно добре, особено с годеника ѝ.

Джина

Модел, вече не толкова известна, защото не е първа младост. Въпреки това, фигурата ѝ е много впечатляваща. Тя е от онзи тип жени, които вдъхват уважение и е магнит за съблазнители. Годеница на Сесар, но поддържа тази връзка от години, само за да не изгуби своята мистерия. Тя е с него от времето, когато го е изкарала от затвора за трафик на наркотици и от тогава е негова любовница, неговата най-добра работничка. Той доминира напълно. Джина е безскрупулна жена и за нея всичко това е просто една работа и се държи както се очаква. Но е наивна и несигурна във всичко, което е свързано с любовника ѝ. Понякога е непохватна, но не е глупава.

Ернесто

Привлекателен мъж в началото на 40-те години. Най-добрият приятел на Карлос Алберто Буендия. Той е неотлъчно до Буендия в най-трудните му моменти, но могат да бъдат разделени в някакъв момент от историята.

Андрес Асеро

Винаги е бил сладък и невинен младеж. Преди 15 години, след смъртта на майка си и разкривайки ужасните неща, на които е способен баща му, той изпада в тежка депресия, от която го е измъкнала настоящата му съпруга, на която е решил да разкаже всичко от миналото си и по някакъв начин „да се изгуби“ в този свят. Живее аскетично в една ферма. В селото го познават с добротата си и защото организира работилници за децата в края на седмицата. Със завръщането на миналото му, той трябва да се справи с него и с призраците му, най-вече, и най-реалният от които е този на баща му.

Сантос

Външният му вид е на млад голям директор. Но в действителност, той е просто наемен убиец, с не особено силен характер и ужасяващ за клиентите си. С лекота губи самоконтрол, но контролира идеално страха. За него всичко е просто въпрос на бизнес и пари.

Сесар

Зрял, но млад мъж, той е съдружник на Адриана. Той е адвокат и има обещаваща кариера. Надежден човек и много наивен и невинен за мъж. Женските прелести и неговата невинност са най-големите му слабости. Притежава силно развито чувство за приятелство и лоялност. Пристъпва в света по един романтичен начин. Няма семейство, а годеницата и работата му са центъра на неговата вселена.

Диего

Годеник на Вероника. На 17 години. Слаб, много невинен, но иска да бъде зъл, въпреки че е като мекичък хляб. Незрял, страхлив и непохватен, освен това е романтичен младеж и идеалист, и също така много загрижен. Взема бързи и непоследователни решения и винаги се страхува какво може да си помислят и направят родителите му.

Бернардо де Венгочеа

Безскрупулен адвокат, който няма никакви граници. Бил е дясната ръка на Асеро през всички тези години и споделя същите вкусове към девойките, които ги придружават. Той е човек на големите амбиции, не изпитва и капка състрадание, но като цяло, той е марионетка на Асеро. Няма собствени критерии и е прекалено страхлив що се отнася до каквато и да е опасност или ситуация, която може да се изплъзне от неговия контрол.

Робин

Млада жена, която може да се каже, че не е много красива, но е изключително секси, поддържайки ангелски ореол. На улицата се държи грубо, но в същото време – естествено. Притежава приятно чувство за хумор и да смекчава драматичните нотки в живота. Има способността да променя своя вид с лекота. Приятелското ѝ чувство и най-вече – за вярност, е дълбоко. Прави всичко възможно за свой приятел и животът ѝ винаги е на разположение на приятелите ѝ, които са истинското ѝ семейство. Нейната твърдост е просто фасада, зад която се крие уязвимо и меко сърце.

Източник: canalcaracol.com