Клетва за отмъщение (El Juramento)

Любов, която се бори, за да пребори... лъжата.

„El juramento" е любовна история. История за един мъж, изпълнен с болка, който търси отмъщение, но открива голямата любов, а лъжата го превръща в жертва на собствения му капан.

Завръщайки се в Мексико, Сантяго открива, че брат му се е самоубил след измама и измяна от страна на Алма, в която той се е влюбил безумно. Без да знае името на жената, отговорна за смъртта на брат му, Сантяго се заклева на гроба му да отмъсти. Той отива да търси тази жена в дома на семейство Роблес Конде - популярно име в света на хотелиерството. Там той се запознава с Алма и Андрея.

Сантяго е привлечен от красотата на Андрея, която по погрешка смята за виновницата за нещастието на брат си. Той планира да си отмъсти като я съблазни, без да знае, че в действителност Алма е била жената, която е манипулирала Диего и го е подтикнала към самоубийство.

С всички оръжия, с които разполага, Сантяго съблазнява Андрея, подтиква я да се влюби в него и я отвежда да живее с него далеч от града в една къща, където той започва да се държи много грубо с нея в емоционално отношение. Държи се с нея хладно и безразлично. Проблемът е, че въпреки че Андрея страда от омразата на съпруга си, Сантяго се измъчва, защото независимо от гнева, който изпитва към нея, той се влюбва отчаяно в нея.

Един ден Андрея решава да се противопостави и да научи причината за тази злоба. Тогава тя открива жестоката истина. Жената не може да повярва, че този кошмар, който неоправдано преживява, се дължи на желание за отмъщение и го уверява, че никога няма да му прости. Когато Сантяго се уверява в своята грешка, той решава да я потърси, но е прекалено късно.

За Сантяго, битката едва започва. Той трябва да се бори за прошка и да си върне любовта на Андрея, която въпреки огромната болка, не може да заглуши любовта, която изпитва.

Животът на двамата герои е история, която се лута между любовта и измамата, в която само сърцето е способно да премахне бариерите от ненавист, които ги разделят.

Персонажите:

Андрея

26-годишна. Красива и самоуверена девойка, тя се бори за правосъдието и истината. Притежава силен и импулсивен характер, винаги защитава собственото си мнение пред хората и проповядва съвременните идеи, въпреки че се води от силни морални ценности. Ветеринар по професия, нейната слабост са конете, но същи така и градините. Ласкава, вярна, благородна и с божествен дар, заради което всички я обичат. Осиновена племенница на Теодоро и Луиса Роблес Конде. След като се влюбва в Сантяго, тя наранява влюбения в нея Хуан Пабло, който благодарение на братовчедка й Алма разкрива всичко.

Сантяго

35-годишен, той е успял мъж и милионер. Той търси отмъщение, но губи войната със сърцето си. Натрупал е богатството си, занимавайки се с покупко-продажби на световния пазар. Превърнал се е в мечтания ерген, тъй като той е привлекателен мъж, който буди желанието и интереса на жените, благодарение на чувството си за хумор, таланта си и стратегическата си власт. Честен, смел, верен. Той се връща от Ню Йорк, за да търси Диего, неговия полубрат от страна на майка си. Открива го мъртъв и на гроба му се заклева да отмъсти на жената, която го е подтикнала към самоубийство. Сърцето му изиграва лоша шега, когато е влюбва в жената, която смята за виновна за нещастието на брат си. Въпреки безкрайното си желание за отмъщение, той има сили да признае своята грешка, но искането на прошка не е достатъчно, за да си върне жената, която обича.

Алма

27 годишна. Привлекателна жена, която чрез амбиция, завист и красотата си изпълнява всеки свой каприз. Алма е изпълнена със завист, честолюбие и желание за власт. Парите са основната й цел и за да я постигне, е готова на всичко. Не страда от угризения на съвестта, нито спазва моралните ценности. Възползва се и от професионалното си положение за своите цели. Голяма лицемерка. Живее в постоянна конкуренция с братовчедка си Андрея, на която завижда заради характера и естествената й красота. Не се колебае да й навреди, както и на всички около себе си. Осиновена от Теодоро и Луиса Роблес Конде. Въпреки че привидно се бори с братовчедка си за любовта на Хуан Пабло, в действителност, това, което иска тя, са парите му. В желанието си да постигне това, тя става любовница на Патрисио, а също и на Диего Сантамария, който става жертва на разочарование и посяга на живота си.

Теодоро

60-годишен. Човек, за когото семейството, целостта и честността, са основите за добро бъдеще. Женен за Луиса. Работлив, успял мъж, който се е отдал изцяло на семейството си, тъй като неговото благосъстояние е най-важното в живота. Истинският баща на Хуан Пабло, но също така е прекрасен баща за две дъщери, които не са негови деца. Той знае за завистта на Алма и за това винаги е защитавал Андрея, която е негова любимка. Основател и президент на една от най-големите хотелски вериги в страната и е в съдружие с Алехандро Диас, с когото строи голям търговски център.

Луиса

52-годишна. Гордостта, елегантността и добрия външен вид се борят с любовта, която изпитва към сина си. Омъжена за Теодоро. Тя е способна да отдаде живота си заради сина си и за това държи той да се ожени за жена от неговото ниво. Заедно със сестра си Силвия, тя се занимава с обществените събития и банкети в хотелската верига на съпруга си. Образована, консервативна и малко повърхностна, тя има високи морални ценности и обожава сина си Хуан Пабло повече от всичко друго на света. Тя вярва, че Алма е жената, от която има нужда сина й, въпреки че той се увлича по Андрея. Мечтае да види оженен Хуан Пабло за Алма, тъй като вярва, че тя е добра, красива и достойна жена. Всичко се променя, когато се разочарова от нея и забелязва каква несправедливост е допуснала спрямо Андрея.

Хуан Пабло

29-годишен. Невъзможната любов и влиянието на майка му са белязали живота му. Единственото дете родено от брака на родителите му, той е член на най-известното семейство в хотелиерския бизнес - Роблес Конде. По семейна традиция, той поема по пътя на бизнеса и учи хотелиерство и туризъм, специализирал в Ню Йорк. Добър човек, с високи морални ценности, но зависим от майка си, Луиса, което предизвиква неговото недоволство. Типичното „мамино синче". Влюбен в Андрея и я ухажва, въпреки че Алма не се спира пред нищо, за да го спечели и накрая се омъжва за него.

Естебан

32-годишен. Зад тайнствената му привлекателност се крие вълк, който е способен на всичко, за да постигне целите си. Не обича усложненията и за това избира винаги най-лекия път. Пороците му са част от неговите прелести. Не се старае за нищо и без никакви скрупули, той не знае значението на думата „морал". Възползва се от всяка възможност, която му предоставя живота. Съдружник на Дон Нато и таен любовник на Алма, която е единствената, която има значение за него, но след като се усеща предаден от нея, той се превръща в нейния най-голям враг.

Отец Салвадор

Словата, духът и благоразумието са основни в живота му. Свещеник и духовен наставник на хората в селото. Благоразумен, но в същото време със съвременен поглед към живота, изоставяйки старите схващания за вярата. Знае и най-големите тайни на хората и с умение използва информацията, за да ги насочва по правилния път. Доверено лице на Андрея, будната съвест и съветник за Сантяго.

Мирта

22-годишна. Любовта и мечтите са я тласнали в голяма бездна, от където може да я изведе доброто сърце. Привлекателна, тя притежава естествена красота и див характер, тя е родена в имението на Диего и Сантяго. Интуицията и шестото чувство са най-добрите й оръжия и въпреки че се бори за всичко, което иска, тя е способна да признае собствените си грешки. Влюбена в Сантяго, тя е готова да се бори с Андрея за любовта му и в един момент допуска голяма грешка, която усложнява нейния живот. Изпълнена с мечти и амбиции за величие. След обрат в живота си, тя страда заради любовта си към Хосе.

Диего Платас

32-годишен. Сърцето му е сломено, поради което предпочита да умре, отколкото да живее в ада на разочарованието. Романтичен, импулсивен и много трудолюбив. Полу-брат на Сантяго. Работил е за Дон Теодоро, където се е запознал с Алма и е полудял по нея. След неговото самоубийство, Сантяго се заклева да отмъсти на жената, която го е подтикнала към самоубийството.

Силвия

50-годишна. Изминалите години не са заличили физическата и вътрешната й красота. Консервативна жена, но с широк и справедлив поглед към живота. По-малката сестра на Луиса, Силвия е отраснала със същите морални ценности. Отличава се от сестра си със своята уравновесеност. Ласкава, приятна жена, която е способна на всичко, за да защити Андрея и да се погрижи за Алма, на която не се доверява. Нейното благоразумие я е превърнало в съветник на Теодоро и Луиса в брака им. Успява да открие любовта в лицето на Алехандро Диас - съдружник на зет й и неин претендент от дълги години.

Източник: gacetadulceparaiso.blogspot.com