Домът, който откраднах (El hogar que yo robé)

Андрея Веларде е млада омъжена жена, която мами съпруга си. По време на едно туристическо пътуване се запознава с Едуардо – млад използвач и интересчия. Двамата отива в едно казино и когато Андрея отива да оправи грима си в тоалетната, там вижда огледалното си отражение, но не в огледалото, а в друга жена. Тя се обръща и открива Виктория – скромна девойка, която е чистачка. Виктория също се изненадва да види тази богата и фина жена, която прилича на нея толкова много.

На Андрея й хрумва идея как да спечели свободата си. Тя предлага на Виктория да се представи за нея, тъй като си приличат като две капки вода. След като никой не забелязва размяната, я изпраща на нейно място в дома й при съпруга й, докато тя смята да се наслаждава на живота си в пътувания и забавления с любовника си.

Виктория отказва категорично, защото не може да бъде с един напълно непознат мъж. Андрея се засмива и й казва, че няма нужда да води семеен живот, може да лъже съпруга й, казвайки че е болна и не може да има отношения с него, а той, тъй като е много разбиращ, няма да я принуждава да прави каквото и да било.

Андрея облича и прави прическа на Виктория, за да прилича на нея. Така я представя на Едуардо, който не забелязва, че това е друга жена. Това е знак за Андрея, че планът й ще има пълен успех.

Андрея разказва на Виктория, че живее в голяма къща със съпруга си Карлос Валентин, двете деца от първия брак на Карлос, свекърва й – старата Аманда, и с девера й Луис Фелипе и огорчената й зълва Хеновева. Андрея предлага на Виктория пари, за да я замести, но тя продължава да отказва. Тогава Андрея скрива една диамантена гривна в чантата на Виктория и я обвинява в кражба.

Всичко е против Виктория. Андрея я шантажира и й казва, че ще оттегли обвиненията, за да не влезе в затвора, ако приеме нейния план. Виктория отстъпва и Андрея й разказва всичко за дома и семейството си, предава й личния дневник, с който може да се консултира, ако възникнат някакви въпроси. Андрея я изпраща до жп-гарата и се смее, докато Виктория се отдалечава. Сега вече е свободна за достатъчно дълго време.

Виктория пристига в дома си в селото Сан Мартин Рио Негро и малката Аурорита, дъщерята на съпруга й, я посреща щастлива. Карлос Валентин е щастлив, че я вижда отново. Виктория се разстройва и не може да разбере как Андрея може да мами толкова добър съпруг.

Флорита, лична прислужница на Андрея и нейна съучастница в изневерите, забелязва, че нейната господарка е много странна, че нещо се е променило в нея.

Виктория разказва на всички за своята предполагаема болест и всички вярват, че именно това е причината за нейната промяна.

Рейналдо, съпругът на Хеновева, прави опит да съблазни Виктория, но тя го отблъсква. Той я упреква, че е толкова дръпната, като преди е била негова.

Виктория прочита едно писмо на Андрея, в което говори за Луиджи – художник, който е неин любовник и който сега се опитва да я шантажира. Виктория е шокирана от разкритието, че Андрея е една разпусната и безскрупулна жена. Луиджи я търси и тя го отблъсква. Той й показва картина, на която Андрея е гола. Заплашва да покаже платното на Карлос Валентин.

В дома на семейство Веларде се изненадват от факта, че Андрея вече не пуши, отнася се нежно с децата и подобаващо със съпруга си. Карлитос, по-големия син на Карлос Валентин, я обожава.

Рейналдо целува Виктория насила и Хеновева ги вижда. Омразата й към Андрея нараства все повече.

Аманда, която постоянно стои затворена в стаята си депресирана, започва да се променя от присъствието на новата Андрея. Отказва да продаде семейната фабрика, която има сериозни финансови проблеми.

Карлос Валентин се опитва да съблазни съпругата си, но Виктория не отстъпва въпреки желанието, което този мъж събужда у нея.

В това време, в столицата, Андрея се забавлява с Едуардо и кокетира с други мъже. Накрая изоставя Едуардо, за да замине с бизнесмена Силвестре – мъж, който е готов да задоволи всичките й прищявки.

Едуардо се запознава с Марилола – красива жена, която се оказва братовчедка на Карлос Валентин и която желае да отиде в селото, за да се опита да го съблазни, тъй като винаги е била влюбена в него.

Междувременно, Виктория се влюбва лудо в съпруга на Андрея и страда заради тази забранена любов.

Мариола пристига в Сан Мартин Рио Негро придружена от Едуардо и се изненадва като вижда Андрея толкова променена, която сега не се гласи толкова много както преди и не се подиграва постоянно, нито е толкова агресивна. Едуардо се представя с Марилола пред Виктория и й се подиграва, знаейки че тя е узурпаторка, но обещава да не разкрива тайната.

Марилола казва на Виктория, че знае, че е любовница на Луиджи и я заплашва, за да си мълчи. Марилола не пропуска възможност, за да кокетира с Карлос Валентин.

Андрея и Силвестре претърпяват тежка автомобилна катастрофа в резултат на това, че са били пияни.

В това време, Виктория се захваща с фабриката на семейство Веларде, учи администрация и прилага наученото на практика. Така успява да разреши много проблеми и всички се изненадват да я видят в ролята й на бизнес-дама, а не като фриволна жена, каквато винаги се е показвала.

Маролола напива Карлос Валентин и той й признава, че между него и Андрея отдавна няма интимност. Тя се опитва да го съблазни, но той заспива. На следващия ден тя се преструва, че е станало нещо и настоява, че са любовници, за да накара съпругата му да ревнува.

Едуардо казва на Виктория, че има новини за Андрея. Той й разказва, че порочната жена е умряла в катастрофа и сега се налага на Виктория да заема нейното място за винаги. Освен това, той иска голяма сума пари, за да не я издаде.

Виктория заминава за столицата, за да търси кредити за фабриката и при завръщането си се притеснява, че Карлос Валентин е с Марилола.

В действителност, Андрея не е умряла, но е в много тежко състояние в болницата. Силвестре е останал инвалид, а тя е в безсъзнание с тежка мозъчна травма.

Виктория подозира, че Едуардо я е излъгал относно смъртта на Андрея.

Виктория се среща с милионера Дос Сантос, който отказва кредит на Карлос Валентин и го убеждава. Той се изненадва като вижда разликата в „Андрея“, с която е имал авантюра преди време. Виктория отрича да го познава от преди, но не се съмнява, че този мъж е просто още един от любовниците на Андрея.

Луис Фелипе, брат и съдружник на Карлос Валентин, се изненадва колко добра е в бизнеса Андрея.

Г-н Дос Сантос отива на вечеря в дома на семейство Веларде и пред всички казва, че ще отпусне заем за спасяването на фабриката, но отбелязва, че го прави само заради Андрея. Той поставя условие – тя да ръководи фабриката, което притеснява силно Карлос Валентин и Луис Фелипе.

Едуардо настоява Виктория да му плати сега, когато има пари, но планът му се проваля, тъй като Виктория получава писмо от истинската Андрея. След като са я оперирали, тя е започнала да се възстановява и моли с писмото си Виктория да продължи да се представя за нея, докато се възстанови.

По случай рождения ден на Карлос Валентин се организира празненство в дома на семейство Веларде. Марилола омайва рожденика, но става като невидима, когато се появява Виктория, която се е нагласила, все едно е истинската Андрея. Това изненадва приятно Карлос валентин.

Дос Санто заминава на пътува и Виктория поема управлението на фабриката. Рейналдо и Хеновева започват работа във фабриката и Хеновева не изпуска от поглед снаха си.

Луис Фелипе напуска селото, тъй като не понася мисълта Андрея да го командва.

Карлито иска да отиде в дома на свой приятел и Карлос Валентин му забранява, но Виктория го пуска. Детето пада от кон и чупи крак, настъпват усложнения и изглежда, че повече няма да може да ходи. Това предизвиква гнева на Карлос Валентин, който обвинява Виктория за случилото се. Карлитос е опериран и започва да се възстановява с помощта на Виктория.

Рейналдо започва афера с Кармита, работничка от фабриката и Хеновева полудява.

Виктория получава още едно писмо от Андрея, с което й съобщава, че се завръща.

Карлитос изпада в криза с припадък и Карлос Валентин споделя с Виктория, че починалата майка на децата му е страдала от епилепсия и може би детето я е наследило от нея. Карлитос започва да ходи с патерици и Карлос Валентин все повече обиква Андрея, особено сега, като вижда как се е отдала на сина му.

Луиджи продължава да преследва Виктория и в момент на отчаяние, тя му признава, че е узурпаторка и че не е истинската Андрея Веларде.

Хеновева променя външния си вид, прави си нова прическа и се гримира, но не успява да привлече вниманието на съпруга си.

Карлос Валентин казва на Марилола, че не може да я обича, тъй като е влюбен в съпругата си. Отблъсната, Марилола напуска селото, но новата секретарка на Карлос Валентин – Вероника, го привлича с красотата си. Аманда забелязва това и настоява от сина си да бъде верен на Андрея.

След като не получава всички пари, които е поискал, Едуардо изпраща анонимно писмо на Карлос Валентин, който изумен прочита, че Андрея е измамница, една узурпаторка и в действителност не е съпругата му.

Виктория е изнервена от толкова много проблеми и от приближаване на датата, на която Андрея е споменала, че ще се върне, а няма никакви новини от нея.

Дос Сантос се връща в селото с резултати от разследване, което е наредил на направят за Андрея. Така разкрива, че тя е лекомислена жена с множество любовници, включително и той самия, с когото е била преди години.

Луис Фелипе също се връща и Карлос Валентин разговаря с него за анонимното писмо. Луис Фелипе залага капан на Виктория и й говори за един кръстник, който в действителност не съществува, а тя се преструва, че си спомня за него.

Едуардо си определя среща с Карлос Валентин и започва да шантажира него. Разказва му цялата истина и така Карлос Валентин научава, че съпругата му е чудовище, която е използвала една добра жена.

Дос Сантос казва на Виктория, че знае за нейното тъмно минало и й предлага да избяга с него, но тя побягва изплашена.

Карлитос отново е опериран и Виктория се грижи за него. Карлос Валентин само я наблюдава впечатлен, не спирайки да се чуди дали тази узурпаторка е добра жена или безкрайно амбициозна. Виктория усеща, че Карлос Валентин е разкрил измамата и решава да избяга, оставяйки на съпруга на Андрея дневника й, за да разкрие сам каква зла жена е тя.

Виктория отива в дома на Луис Фелипе и признава пред него и съпругата му цялата истина, но заявява, че е решила да остане, защото обича Карлос Валентин.

В това време, истинската Андрея започва афера с Карим – арабин милионер, и не иска да се прибира в дома си. Тя постоянно има силни болки в главата, но въпреки това се наслаждава на живота си без да се пази.

Карлитос се скарва с баща си и избягва през една бурна нощ, пада в канавката и е открит от бедни хора, които се погрижват за него. Момчето изгубва паметта си и не знае кой е... Семейство Веларде го търсят отчаяно и Виктория се присъединява към издирването, но без резултат.

Хеновева издава Виктория пред полицията като узурпаторка.

Хората, които са открили детето, предават детето и Виктория го взема и връща на баща му. Карлос Валентин е изпълнен със съмнения и подозира, че самата тя е отвлякла детето. Полицията разследва Виктория. Аманда се ядосва на всички, защото са обърнали гръб на Виктория, защото е една измамница.

Виктория се настанява в един хотел в селото... Хеновева научава, че е бременна, но открива, че Рейналдо е отишъл в селото. Проследява го и го вижда как влиза в хотела. Качва се в стаята на Виктория и я заварва да разговаря със съпруга й. Тя се ядосва и се скарва с Виктория. Рейналдо я блъсва по стълбите и Хеновева изгубва детето, обвинявайки Виктория, че е виновна. Виктория е арестувана.

Вдига се голям скандал и Луис Фелипе отвежда Аманда и децата за известно време надалеч, за да не станат свидетели на случващото се.

Като остава сама с Карлос Валентин, Флорита се опитва да го съблазни.

Един полицай се опитва да изнасили Виктория, но в този момент на посещение идва Карлос Валентин и я спасява. Казва й, че обича нея, Виктория, а не злата Андрея.

Химена, собственичката на хотела, се изненадва да чуе историята, която й разказва г-н Гусман, един от посетителите, който търси две сестри-близначки, които са били разделени при раждането им и сега баща им, заможен мъж, му е платил, за да ги открие.

Андрея се влошава и Карим се грижи за нея. Когато се възстановява, тя е отегчена вече от Карим и решава най-накрая да се върне в Сан Мартин Рио Негро.

Хеновева научава, че след загубата на детето няма да може да стане майка и отблъсква Рейналдо.

Виктория излиза на свобода срещу парична гаранция и се връща в къщата на семейство Веларде, но с пристигането си заварва Карлос Валентин и Флорита прегърнати. Той й казва, че просто е играл нейната игра, за да се опита да разбере къде е истинската Андрея, защото иска да се разведе с нея.

Гусман блъска Виктория и й помага, без да подозира, че тя е една от близначките, които издирва.

Най-безсрамно, Андрея се появява в дома на семейство Веларде и Карлос Валентин и Виктория я наблюдават изненадани. Най-цинично, тя им казва, че се е върнала, за да заеме своето място и че Виктория може да си върви. Карлос Валентин е против, но Виктория се връща в хотела на селото. Андрея кокетничи със съпруга си, но той я отблъсква и й заявява, че вече обича натрапницата.

Андрея преживява криза и остава парализирана. Флорита се грижи за нея, а Карлос Валентин не може да се разведе с нея.

Химена разказва на Виктория, че Гусман търси едни близначки, които са били разделени при раждането им. Виктория разговаря с него. Изненадана, тя открива, че тя и Андрея са сестри-близначки и че баща им, които ги е изоставил след раждането им, при което майка им е умряла, сега ги търси и иска да ги види.

Виктория отблъсква Карлос Валентин, тъй като не може да отнеме съпруга на собствената си сестра.

Андрея възвръща предишната си форма така изненадващо, както се е и парализирала, но решава да се преструва на парализирана, за да попречи на Карлос Валентин да я изостави. Като забавление, тя се облича като Виктория и се появява пред съпруга си, представяйки се за натрапницата и се целува страстно с него.

Виктория се запознава с баща си, който плаче и се разкайва. Двамата разговарят с лекаря, който е оперирал Андрея, който им казва, че може да умре, тъй като мозъкът й е силно увреден след катастрофата и може да получи мозъчен кръвоизлив във всеки един момент.

Хеновева се развежда с Рейналдо и той напуска селото завинаги. Тя моли Виктория за прошка за това, че е превърнала живота й в ад.

Карлос Валентин разкрива фарса на Андрея и че не е инвалид. Той я отблъсква.

Виктория разговаря с Андрея и й казва, че са сестри, представя я на баща им, но тя не се впечатлява и иска само да си върне съпруга. Тя настоява Виктория да се закълне, че ще си тръгне завинаги, оставяйки пътя й чист.

Виктория се подготвя да замине с баща си, но изненадващо Андрея умира и Карлос Валентин търси Виктория. Сега е свободен и тя го прегръща и целува... Виктория е щастлива, че вече може да е напълно щастлива в нейния Дом, който е откраднала.

Източник: www.network54.com/Forum/223031