Шефът (El Capo)

Омар е син на Мустафа - текстилен предприемач от сирийски произход. Мустафа не е бил никакъв светец и е бил заклет играч. Омар не иска да се посвети на лекия живот, който може да му предложи играта и се оженва много млад за Сулима.

Омар има две деца: Елиас и Насита. Винаги е бил опора за семейството си, за майката си Яна и неговите сестри-близначки, Силвия и Мирта, чрез своя бизнес с продажба на килими. Омар си спомня за съдружник на баща си, Дон Чичо. Дон Чичо и Мустафа, заедно с Моисес, са били съдружници в бизнес, за който Омар не е знаел подробности, нито с какво се занимава.

Омар посреща рождения си ден и цялото семейство се събира, за да го поздрави. Омар получава като подарък верижката и медальона, които е използвал баща му. Сулима ги е намерила в един бижутерски магазин на улица „Свобода".

Силвия е на път да се омъжи за Хулиан и всички в дома се подготвят.

Сулима и Яна се разбират като „куче и котка".

Дон Чичо трябва да се скрие за известно време и има нужда от човек, който да поеме бизнеса му и да се погрижи за двете му дъщери, София и Орнела. Моисес е убеден, че при създалите се обстоятелства, той ще застане начело на организацията, но Дон Чичо си мисли, че Омар трябва да стане негов наследник.

Без да подозира за това, Омар и неговите приятели Моамед и Карлитос се пробват с арабския си оркестър „Ojala" в складовете с килими, когато на врата чука една девойка. Това в София, която има нужда от килими за едно събитие. Омар е зашеметен от красотата и свежестта на девойката.

От този момент, за Омар започват тежки времена - той отчаяно се влюбва в тази жена. Омар се смилява над девойката и й дава всички килими, от които има нужда.

Дон Чичо споменава пред Омар, че трябва да се отдалечи за известно време и че е мислел за него като човек, който може да се погрижи за дъщерите му. В началото, Омар отказва, но след това си спомня всичко, което Чичо е направи за семейството и приема да се грижи за жените. Пристигайки в дома на Дон Чичо, Омар среща София, която спасява от взрив...

В историята се пресичат животите на три клана: араби - Яриф, еврейски - Сварски и италиански - Мастроджузепе.

Източник: www.cineatp.com