Превозвачът (El camionero)

Историята разказва за живота на Антонио Флорес – благороден и обичан шофьор на камион от Маршрут 5 (Ruta 5), който не остава незабелязан от жените, въпреки че е сгоден за Урсула. Без да му мисли много, бившата му балдъза му съобщава, че бившата му годеница Катя е била бременна от него и че е оставила детето за осиновяване, защото е била тежко болна. Така той решава да потърси дъщеря си Ампаро.

Това пътуване променя живота му завинаги. Още в самото начало, той се почувства привлечен от Ема Каулен – майка на момиченце. Той се изправя пред своите предразсъдъци, семейството и съпруга на жената – безскрупулния бизнесмен Хенаро Ечеверия, който на свой ред мами съпругата си с най-добрата ѝ приятелка – Денис. Тя на свой ред забременява от Хенаро, но това не ѝ пречи да има интимна връзка и с най-добрия приятел на любовника си – Кристобал Беренгер. Кристобал е аржентинец, който се връща в Чили след като е откраднал парите на една кооперация.

Друга интересна точка в историята е „Къде е леля Вилма“, забавния маршрут, собственост на Вилма Флорес – сестра на Анотнио, омъжена за Виктор Сауеса, с когото има две деца: Алехандра и Хорхито. Заедно с тях е Еметерио Перес, кръстник на Флорес, шофьор на камион експериментатор.

Виктор, за разлика от Еметерио, е амбициозен шофьор на камион, донякъде ревнив и упорит, който се опитва да се отърве от своите дългове колкото се може по-бързо. След пристигането на вдовеца Фелипе Сиенфуегос решава да се бори снего за любовта на Вилма, която започва връзка с Фелипе.

Кланът на Флорес се допълва от Леонардо – брат на Антонио и Вилма.

Двама младежи също заемат важно място в тази история и ще разтоптят много сърца – почитателя на високите скорости Себастиан Сиенфуегос и ученолюбивия Пабло Каулен...

Източник: www.tvn.cl/ , es.wikipedia.org/wiki/El_camionero