Тайната пътека (El camino secreto)

Криминална история, в която баща и двете му дъщери са принудени да бягат постоянно от подтисничеството на един контрабандист.

Контрабанда на диаманти и едно убийство бележат миналото на бащата.

Един фалшив брак, едно имение и една скромна къща са част от тази история... два различни и отделни дома, но обединени от една тайна пътека.

Марио и Сантяго са влюбени в една и съща жена – Марта. Тя забременява от Марио, но Сантяго се жени за нея и заедно отглеждат двете си дъщери – Габриела и Хулиета. Марио и Сантяго са замесени в контрабанда на диаманти, начело на която стои Адолфо Авила – безсърдечен мъж, който убива Марта и хвърля вината върху тях.

Двамата са шантажирани и принудени да сключат сделка с контрабандиста, за да не бъдат арестувани. Марио трябва да дава на Адолфо 50% от печалбата си от веригата ресторанти в продължение на двадесет години, а Сантяго трябва да избяга с двете си дъщери и да смени самоличността си на Фаусто Гийен.

Габриела и Хулиета се местят постоянно от къща на къща и от град на град по причини, които знае само баща им.

След време, девойките започват работа в един от ресторантите на Марио без да знаят истинската история, която пази миналото им. Там Габриела се запознава с Карлос – сина на Адолфо Авила, и Давид – осиновения син на Сантяго, истинския син на Марио, които я съблазняват и ухажват.

В това време, Марио моли Сантяго (Фаусто) да се представи за него след двадесет години, срока на сделката, защото е много болен и скоро ще умре. Преди това да се случи, Адолфо Авила убива Марио без да подозира, че сега мястото му е заето от Сантяго.

Габриела и Давид се женят и живеят във фалшив брак. Точно тук започва желанието за отмъщение между семейството на Сантяго и на Адолфо, които не спират да се шантажират...

Източник: www.univision.com