Истинският Родриго (El autentico Rodrigo Leal)

Преди четири месеца животът на Родриго е бил идеален и го е очаквало само щастие. Той е напуснал малкия роден град и е отишъл да учи в готварско училище в столицата. Той става готвач в един моден ресторант в града. Той вярва, че е влюбен и е на път да се ожени за Лусия Вилямил, самотна майка, която отчаяно търси някой, който да се грижи за нея и семейството й. Семейството на Лусия наистина обича Родриго, който е много загрижен за тях и дори им отваря малко магазинче, от което да се препитават. Той моли банката за заем, залагайки къщата на Долорес, тъща му, уверявайки че много лесно ще внася нужните вноски всеки месец.

Той никога не е предполагал, че нещата може да се влошат. Ресторантът, в който работи, запада и Родриго остава без работа. Уверен в своите способности на майстор-готвач, той е обнадежден, че скоро ще намери работа и за това решава да скрие истината от семейството на Лусия. Но времето минава и Родриго не може да си намери работа. Той забавя вноските по заема и банката забелязва това, на път е да отнеме собствеността на семейство Вилямил.

Подтикван от отчаянието и желанието да спаси къщата, Родриго отива в хотел Реал на прослушване. 300 000 000 песо е наградата, която обещава Канал 3 за победителя. Но за съжаление, той е отхвърлен при първото прослушване. За продуцентът на Реалити шоуто, Родриго е само още един загубеняк. Но той не се предава и когато той чува Анибал Гомес, продуцентът на шоуто, че им липсва само гей представител, той решава да ги убеди, че той е именно такъв.

Наставляван от своя най-добър приятел, Лукас Белтран, откровен гей, Родриго променя вида си и с много тренировки по типичното поведение, той се показва на прослушването. Пренебрегвайки последствията, той уверява Анибал, че той може открито да се показва по време на шоуто и че той е хомосексуалист, той се представя на прослушването като Неподправеният Родриго Леал. Анибал има това, което иска и гарантира повишен рейтинг. За Родриго няма връщане на зад след като подписва договора, също като останалите 10 гости на шоуто Хотел Реал, като са уверени, че информацията предоставена на продуцента е истинска.

Родриго няма време да обясни на Лусия причините за това негово странно решение, преди камерите на шоуто да тръгнат по петите им навсякъде. Въпреки всичко той успява да напише кратка бележка за Лусия, която дава на безполезния й брат, който забравя да й я предаде.

От момента, в който Родриго влиза в “Хотел Реал, където изкушенията не спят”, неговият живот поема по един нов път. И не заради това, че трябва да живее затворен в този хотел, за да спечели наградата, нито заради това, че трябва да живее с още девет странници: Едгар “Дебелакът”, Елоиса “горещата мама”, Мариака “Бебето”, Рамон “умникът”, Диана “организаторката”, Валентина “Лолита”, Сесар “Нетолерантния”, Амалия “Боецът” и Фелипе “Девственикът”. Или за породилата от пръв поглед чувства, красивата и очарователната Кармен Морена. Тази жена го кара да се замисли за истинските си чувства към Лусия. Кармен усеща същото при първата им среща, но се държи на разстояние, защото Анибал ги е предупредил, че не могат да има връзка между нея и участниците в шоуто.

Какво ще се случи, когато Анибал, притиснат да покачи рейтинга на шоуто, притиска Родриго да убеди зрителите, че е гей, особено сега, когато Родриго харесва Кармен, а Кармен е влюбена в него и Лусия е там, за да ги увери, че ще се ожени за Родриго, когато шоуто свърши?

Персонажите:

Кармен Морена

Тя е интелигентна и безпристрастна журналистка, която не се страхува от проблеми, за да се изправи и да каже истината. Но тази нейна страст я е накарала да игнорира последствията от своите репортажи. В продължение на няколко години тя е била много известна и успяла журналистка, чиито способности не са били поставяни под въпрос. Но в един ден тя се намесва в политически скандал, който дискредитира много властни хора. Тогава се поставя под въпрос правдоподобността й и целият скандал проваля нейната кариера. Дълго време след това Кармен не може да си намери подходяща работа, докато Сусана, нейната най-добра приятелка и директор в Канал 3, й предлага да води реалити шоуто “Хотел Реал”. Това предложение не привлича в първия момент Кармен, тъй като тя не харесва такъв тип предавания и смята, че ще е само загуба на време. От друга страна, Кармен си дава сметка, че това може би е последния й шанс да се върне в света на медиите и накрая приема предложението. Тя се изправя срещу цинизма и манипулативните действия на Анибал. Малко по малко тя се увлича в живота на играчите, впечатлява се от техните драми и конфликти. Тя не иска да позволи на Анибал да си играе с тях и съдбите им. Когато приема работата, Кармен приема и няколко клаузи с подписването на договора, между които е и изричната забрана да се замесва с участници в играта. Тя е безнадеждна романтичка, но след много любовни разочарования, тя е сигурна, че няма да е трудно за нея да спази тази клауза в договора. Но когато среща Родриго Леал, тя изгубва разума си. Този силен и чаровен мъж я впечатлява. Тя чувства още по-близък, когато разбира какви са причините му да участва в това реалити шоу. Тя е много притеснена, когато научава, че Лусия, неговата годеница, е с него само заради парите и тогава се влюбва до безумие в него. Дори когато разбира, че той е хомосексуалист, тя не се отказва и се доверява на своя журналистически нюх, който й подсказва, че това не е вярно.

Родриго Леал

Родриго е израснал в малък град, забърквайки сосове и помагайки на майка си Алма в готвенето. Така той е разбрал, че неговото призвание е да бъде готвач. Той решава да отиде в големия град, за да стане голям готвач. Родриго е със силно чувство за хумор, приема живота такъв, какъвто е и не си прави големи планове. Той е щастлив с това, което има: Лусия Виямил, жената, за която смята да се ожени и нейното семейство, към когото изпитва привързаност. Топлината, която усеща в това семейство запълва празнината, която е останала в него след като баща му е починал, а също така компенсира и студенината на майка му. Родриго се чувства много задължен на семейство Виямил и е готов да направи всичко, за да не позволи това семейство да изгуби къщата си. Родриго е по характер много открит. Той вярва, че трябва да се поемат рискове и за това не се замисля, когато се налага да се представи за хомосексуалист, за да го вземат като участник в реалити шоу. Без никакви проблеми той обещава да разкрие пред всичко “Кой е истинският Родриго Леал”. Неговият чар и ентусиазъм го правят лидер на групата и един от любимите участници в шоута за зрителите. Родриго не изпитва никакви съмнения относно чувствата си към Лусия. Държи на дадената дума и иска да се ожени за нея. Но когато се среща с Кармен Морена той не може да се противопостави на нейната интелигентност, солидарност и не на последно място, на нейния външен вид. Тази неочаквана любов и фактът, че трябва публично да признае, че е хомосексуалист, преобръщат подредения живот на Родриго. Чувството за вина към Лусия и усещането, че е паднал в ръцете на Канал 3, го ядосват много. Освен това, той няма възможност да разкрие истинската си сексуална ориентация пред Кармен, допълват объркването в живота му...

Анибал Лопес

Канибал, както го наричат много, е мъж, който непостоянна етика. Той е готов на всичко за рейтинга на телевизионното шоу. Рейтингът е най-важното нещо в неговия живот. Анибал е убеден, че ако “Хотел Реал” има успех, неговото безценно творение, то е заради неговата упорита работа, независимо че за постигането на успеха се налага да мине през някои хора. Той е обиден от хората, които не признават дългогодишната му работа. Той подчинява служителите си със страх, а не на основата на уважение и признателност. Целите му са да се издигне по социалната стълбица и по тази причина никога преди не е споменавал, че е женен и има деца, защото смята, че жената и децата развалят неговия социален статус. На бюрото си слага снимка на една прекрасна манекенка и убеждава всички, че тя е негова съпруга. Марта, съпругата му, знае неговата слабост по краткосрочни любовни връзки. Тя, рано или късно, открива секретна информация свързана с него и ще я използва срещу него. Тогава настъпва момента да изградят наново своята връзка и да се опитат да имат дете. И започват наново, докато не се появи някоя нова авантюра... Той се чувства много уязвим от Кармен, защото тя е талантлива и честна жена, способна да му отнеме работното място, така че той използва всяка възможност, за да й напомня, че той й е шеф и че може да взема решения, свързани с нейния живот. Без проблеми успява да манипулира събитията в “Хотел Реал” под претекст, че иска да направи предаването по-интересно.

Лукас Белтран

Той е най-добрия приятел на Родриго и единственият, който знае цялата истина. Той много добре знае, че Родриго не е хомосексуалист и че се подлага на всичко, за да спаси къщата на бъдещата си тъща. Но е прекалено лоялен приятел и не иска да разкрива истината за Родриго, дори когато вижда колко много страда Кармен заради чувствата си. От друга страна, за него не е добре да разкрива приятелството си с Родриго, защото не само работи за Канал 3, но и защото е водещ на излъчванията от “Хотела Реал”. Тази истина би объркала целия му живот, би провалила работата му, а също така и участието на Родриго в шоуто. Лукас е много любопитен, обича да се забавлява на всичко и понякога се представя като лекомислен. Това му помага в работата в излъчванията от шоуто. Той е приел своята сексуална ориентация още когато е бил юноша, но се държи като такъв, само когато е с приятеля си, но в телевизията предпочита друга представа за себе си. Прави го заради Сантяго, който живее с него и двамата много се обичат, но освен това заема отговорна длъжност в банка, където за него няма да е добре да се знае какъв е. Когато са сред хора, Лукас и Сантяго се държат като много добри приятели и дори понякога флиртуват с момичета, за да прикрият истината за отношенията им. Приятелството на Лукас с Родриго кара Сантяго да ревнува. Въпреки всичко, по време на шоуто, когато Родриго е принуден да се държи като гей, Лукас започва да си мисли, че наистина се влюбва в него.

Лусия Виямил

Лусия е мечтателка. Нейните хладни и пресметливи мечти са свързани с това да си намери богат мъж, за когото да се омъжи и който да стане баща за сина й Начо. Истинският баща на Начо я е напуснал, когато тя е била още бременна и за това тя смята, че в играта, наречена Любов, не бива да се отдава сърцето. Тя сериозно мисли за своето бъдеще, а и това на сина й Начо, като не забравя майка си и брат си, който за нищо не става. Тя е толкова обсебена от тази идея (да се омъжи за някой добър и богат мъж), че успява да оплете Родриго в своите мрежи. Родриго е далеч от идеята, че тя умее много добре да манипулира, има желание да се издигне в социално отношение чрез своя годеж. Напротив, той вярва, че тя е нежна, трудолюбива и привлекателна жена и смята, че може да създаде с нея семейството, което винаги е искал да има. Той й се чувства задължен за всичко. Когато Родриго се записва за участие в “Хотел Реал”, без никакви обяснения, тя побеснява, защото си мисли, че той иска да се отърве от нея. Тя е много опасна жена. Но яростта й изчезва, когато разбира, че той може да спечели 300 милиона песос като награда. Тя се чувства предадена и унижена, когато Родриго на живо по телевизията признава, че е гей. Тогава се настройва срещу Родриго и се заклева никога да не му прости, че е бил лъжец и женчо. Брат й успява да я убеди да прости на Родриго за пред камерите и да заяви, че му прощава, че ще се омъжи за него и ще го вкара в правия път, най-вече ако вземе голямата награда...