Любов хубост не гледа (El amor no es como lo pintan)

Алисия е много интелигентна и добре образована девойка, но лишена от привлекателност, поради което тя се е отдала на учението, а не на забавленията, като нейните връстници. Благодарение на нейните приятелки, тя успява да си намери работа в много престижна рекламна агенция “Сеговия и Сеговия”. Там тя среща любовта на живота си.

Също като всички момичета на нейната възраст, тя мечтае за “приказния принц”. Основно място в нейните мечти заема Фелипе Сабатие, един млад мъж и привлекателен режисьор, когото тя среща случайно. И по каприз на съдбата, той е не някой друг, а нейният тайнствен приятел “киномана”, без да знае в началото, че той и Фелипе са един и същи човек.

Фелипе Сабатие е артистичното име на Сесар Сеговия, който се проваля във всичките си филмови проекти. Именно заради това, баща му, Роландо, го притиска да се върне в рекламната агенция. И тогава започват проблемите на агенцията.

Алисия не може да понася Алберто, братът на Сесар, който е отвратен от нея. В допълнение към картинката е Марисела, бившата годеница на Сесар и бивша колежка на Алисия от университета. Марисела не мисли да се отказва лесно от Сесар, особено когато нейна съперница е Алисия...

Комплексите на Алисия ще й попречат да се отдаде на щастието си със Сесар. Тя е убедена, че никой не може да я хареса такава, каквато е. Но в действителност, Сесар се влюбва в нейната същност, красотата на характера й и в привлекателното й чувство за хумор.

Дали Алисия ще може да превъзмогне комплекса си, че не е красива, след като е заобиколена от истински красавици?