Обучението на Нина (Educando a Nina (2018))

Преди тридесет години, Мануел – собственик на престижно издателство, е женен мъж, но има извънбрачна връзка с Луиса – красива танцьорка. Луиса забременява и тъй като не иска да усложнява живота на Мануел и да разбие семейството му, изчезва. Тя намира подслон при брат си Хосе.

Луиса ражда две момиченца, близначки, а след раждането умира. Хосе отказва на даде момичетата на баща им, защото обвинява Мануел за смъртта на сестра си. Въпреки това, той не може да се грижи и за двете. Хосе съобщава на Мануел, че е станал баща, но му предава само едното момиченце и скрива съществуването на близначката ѝ. Самият Хосе задържа другата и я кръщава Нина, неговата биологична дъщеря.

Нина, заедно с най-добрата ѝ приятелка Суси, пеят като беквокали на „Дади Папи“ - кралете на регетона, с когото поддържа страстна любовна връзка. Заедно с музикантите и баща ѝ Хосе, тя живее в пансиона на Мече, която е майка на Дади Папи.

Близначката на Нина, Мара, живее с Мануел и новата му партньорка Андрея – много по-млада от него жена. Мара е назначена за редактор на женско списание в издателството на баща ѝ, но независимо от това, тя не работи. Човекът, който изпълнява нейните задължения, е Патрисио – нейният най-добър приятел и дясната ръка на Мануел.

В момента, в който Нина не знае какво да прави, тъй като е изморена от неверния си годеник, затрупана е със сметки и няма никакви перспективи за бъдещето, двама непознати ѝ предлага много пари, за да се представя за Мара. Мара, както много наследници на милиони е без никакви амбиции и само се забърква в различни проблеми. Тя е задържана заради наркотици в Маями, за където няма разрешение да пребивава. Тази присъда би била голямо петно за богатото ѝ семейство Дос Пуертас.

За Нина, да замества Мара не означава само да промени външния си вид, поведението и начина на говорене, но също така да поддържа фалшива връзка с Антонио – годеника на сестра ѝ, който е станал известен с публикуването на книга, която не е написал. Когато брат му Лука претърпява катастрофа и изпада в кома, Антонио открива ръкописа, редактира го и го превръща в бестселър. Две години по-късно Лука се събужда и това предизвиква нови проблеми в отношенията му с Мара, замествана от Нина.