Господарка на съдбата си (Dueña y Señora)

Плодът на любовта, който се повява в един свят, където двете семейства се мразят! Една съдба, изпълнена със саможертви и самота, която само любовта може да промени!

Беатрис Аяла и Естебан Робелс се обичат безумно, но тази любов е забранена. Семействата им се мразят и не разрешават тяхната връзка.

Притиснат от семейството си, Естебан се отдалечава от Беатрис, която не успява да му съобщи, че чака дете от него.

За Беатрис съдбата е още по-жестока – родителите я излъгват, че дъщеря й Адриана се е родила мъртва и я предават за осиновяване на семейство Пеня. С изключение на голямата любов на осиновителката си, момичето не е щастливо в това семейство. Винаги е усещала тежестта на това, че е осиновена. Баща й и сестрите й винаги са правили живота й невъзможен.

Когато става красива девойка, Адриана се запознава с Диего, годеникът на сестра й, който въпреки годежа, попада в мрежите на любовта към осиновената девойка и отменя плановете за брака си с Мариела.

Прекалено много мотиви има срещу нея Алехандро Пеня, попечителят на Адриана до навършването на пълнолетие (21 години).

Амбицията го подлудява и не само, за да отдалечи годеника на дъщеря си, но също така, за да потърси начин да отнеме богатството, което баща й Естебан е оставил на Адриана чрез Хесус, скривайки я в една лудница, която по-скоро прилича на средновековен затвор.

Там Адриана преживява много бедствия и дори казват, че е умряла. Диего я издирва отчаяна без да успее да я открие. Той също преживява много, но е измамен и убеден, че тя го е изоставила, за да го принудят да се примири с отсъствието й и най-накрая да се ожени за Мариела.

Адриана остава в лудницата пет дълги години, през които изтърпява мъчения и унижения. За три години живее в много малка килия, в която дори не може да седне. Тя е напълно изолирана от хората. Тя изгубва дори способността си да говори и почти не може да върви.

Като излиза от тази малка килия, Адриана се е превърнала почти в животно. Агустина, друга жена, затворена там, я разпознава и се ужасява като я вижда в това състояние. В лудницата пристига и нов персонаж – Лео, който е впечатлен от Адриана. Той решава да й помогне.

Лео замисля бягство, в което включва Адриана и Агустина, с помощта на охраната в лудницата. След като избягват от лудницата, тя е подпалена от собственика й – д-р Имлер, за да не оставя никакви доказателства за това, което се е случвало там. Естебан Роблес, който се възстановява след покушението, заминава да живее в Париж.

Адриана разчита на защитата на Лео, докато не се появява Хесус, който й помага да замине за Париж, където да се запознае с баща си. Естебан се развълнува от срещата с дъщеря си. Той прави дъщеря си единствена господарка на състоянието му. Така тя успява да се подложи на пластична операция.

Адриана се образова и започва да планира да се представя за една от най-видните дами от висшето общество в Европа. Под чужда самоличност, тя организира своето отмъщение и последователно се сблъсква с всеки един, който я е наранил. Тя ги кара да си платят за ужасите и страданията, оставяйки всички в руина.

Любовта между Адриана и Диего, голяма и безкрайна, не е умряла. Но тя е изпълнена с разочарования и болка. За Адриана не е никак лесно да се отдаде на Диего така лесно, както го е направила в началото, когато е била изпълнена с мечти, наивност и надежди.

Но Адриана е достатъчно силна, за да стане Господарка на съдбата си, да върне богатството и любимия си...

Източник: www.sinopsisdetelenovelas.blogspot.com , www.novebox.com